KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Tampereen uusin olutravintola on krouvimainen ja krouvia ruokaakin tarjoileva UkkoMetso. Sen oluthanoista virtaa täyslaidallinen ympäri Suomea tulevia pienpanimo-oluita ja niitä on luvassa vielä lisääkin.

Koko kesän terassia avoinna pitänyt UkkoMetso avasi ovensa nyt myös sisätiloihin entisen Esplanadin tiloihin ravintolahuoneistoon, jossa ravintolatoiminnalla on jo pitkät perinteet. Juuri perinteet ja niiden vaaliminen ovatkin tärkeitä tekijöitä Ahosen perheen ravintoloissa, joita on tällä hetkellä Tampereen lisäksi myös Helsingissä.

Ravintolaryppään tunnetuimpia ravintoloita Tampereella ovat legendaariset Pispalan Pulteri ja Nalkalan kaupunginosan kortteliravintola Kerho. Näitä kaikkia ravintoloita yhdistää myös se, että oluen lisäksi ravintolassa tarjoillaan pöytiin myös runsaita, alusta asti itse valmistettuja ruoka-annoksia. Erityismaininnan UkkoMetsossa saa tällä hetkellä mm. kuha-annos, jonka eväkäs on talon oman kalastajan suoraan Näsijärvestä pyytämää. Ruoka tulee siis parhaimmillaan aivan lähijärvistä.

Pienpanimo-oluet ovat olutravintolan juomavalikoiman sydän

Jo paikan edellisestä ravintolasta tunnetuksi tullut ravintolapäällikkö Mika Koro laskee tottuneesti tuopin kotimaista vehnäolutta ja jutustelee mukavia asiakkaiden kanssa. Olutvalikoimassa korostuvat kotimaiset pienpanimo-tuotteet, jotka sopivatkin passelisti konstailemattomien ja reilun rehevien ruoka-annosten kumppaneiksi.

Olutvalikoista löytyy myös ihan paikallisiakin erikoisuuksia. Hanasta lasketaan Nokian Panimon Keisari Münchener -olutta, joka on kuparinruskea ja täyteläinen täysmallaherkku, sopivasti makea ja monivivahteinen lager. Pirkanmaalaisen pienpanimon Keisariolut-sarjan oluet ovat niin laadukkaita, että niitä pitäisi tarjoilla ylpeillen kaikissa Tampereen olutravintoloissa ja myös ruokaravintoloissa.

Avajaispäivänä saatavilla oli lisäksi mm. kesäisen kevyttä Prykmestar-vehnäolutta, Suomenlinnan Panimon Portteria sekä vahvasti humaloitua täysmallasolut Coyet Alea. Sandelsin oluet sekä kolmos- että nelosoluina on nostettu näyttävästi esillä UkkoMetsossa. Ulkomaisten oluiden ystäville hanaan on kelpuutettu myös britti- ja belgioluita, kuten Palm ja London Pride.

Lue lisää: Keisari Münchener Premium

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Toni Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Parsaa UkkoMetson lautasilla 15.5.2016 asti

UkkoMetsossa oluet on kaverustutettu kotimaisien pienpanimo-oluiden kanssa. Hämeenpuiston kevät nimittäin käynnistyi UkkoMetson parsaviikkojen merkeissä. Terassikausikin alkaa viimeistään vappuna. Pian alkavia jääkiekon MM-kisoja odotellaan myös hartaasti. -...

Viima Ale 6% huipentaa viikonloppuna UkkoMetson Elonkorjuuviikot

Vielä tämän viikonlopun ajan UkkoMetson Elonkorjuuviikoilla vietetään syksyn juhlaa, joka on tuonut ravintolaan live-esiintyjiä ja sadonkorjuunajan herkkuja, niin hanoihin kuin lautasillekin. Eurorestan ravintoloille viikonloppuna julkaistava...

Puolalaisia oluita: UkkoMetson Slaaviviikot pistävät borssikeitoksi ja Kiovan kanaksi 5.-30.11.2015

UkkoMetson suositut teemaviikot ovat saaneet jatkoa slaavilaisissa merkeissä! Tuhdit, syksyn viimoihin sopivat lämmittäväiset maut hellivät niin ruoka- kuin juomarintamallakin. Idea slaaviteemasta syttyi UkkoMetsossa oikeastaan sattumalta,...