Kulinaristinen jouluolut
Vuoden Olutravintolaksi tänäkin vuonna valittu Gastropub Tuulensuu osti 2008 pienen alle 10 tynnyrin erän vuosikertaolutta. Samichlaus-olut on parantunut tynnyrissä jo viisi vuotta, mutta ei parane enää, sillä se juodaan nyt pois! Herkkua on nautiskeltu ravintolassa viime lauantaista lähtien, ja tynnyri on epäilemättä tyhjä tulevan viikonlopun jälkeen.
Oluen vahva alkoholipitoisuus on juoman jalostumisen salaisuus ja kypsymisen tuomat aromit sen maun lähde. 2009 tankitettuja oluita on avattu Tuulensuussa joka vuosi niiden alituisesti jalostuessa. Tämän vuoden jälkeen kellarista löytyy enää yksi tynnyri, joka avataan ensi vuonna. Nyt jouluolut alkaa olla parhaimmillaan.
– Tämä on ihan ***tanan hyvä olut ja se sopii parhaiten jälkiruoaksi nautittuna. 0,25 tuopin hinta on 7,5 euroa, kertoo Jani Mikkonen tiskin takaa.
– Keski-Euroopassa ja etenkin Belgiassa on tarjolla paljon vuosikertaoluita, kyseisestä oluesta innoissaan oleva Mikkonen kertoo.
Tätä juttua kirjoitettaessa myös oluenjano kiihkoutuu ylimmilleen. Isot onnittelut jälleen Gastropub Tuulensuulle. Kuinka monta kertaa Sami Lappalaisen isännöimä olutravintola on jo valittu Vuoden Olutravintolaksi?
Teksti ja kuvat: Toni Honko, Lifestyle Media Oy
[include]a_tuulensuu.php[/include]