Ravintola Tiiliholvin uusin lista on mielenkiintoinen ja varsin yllätyksekäs kokonaisuus. 18.6.2014 asti voimassa oleva lista hellii sisällään keittiömestari Jarkko Mattilan luomia annoksia, joissa on muualla maailmalla käytettyjä jujuja. Lisäksi hyödynnetään raaka-aineita, joita Tiiliholvin lautasilla ei kovin usein ole näkynyt.
– Alkuruokapuolella on hieno annos, haukea ja kukkakaalia. Siinä piilee suuri yllätys, keittiömestari Jarkko Mattila vinkkaa.
Pääruokapuolen annoksista Jarkko suosittelee Ibericosta valmistettua ja korianterinsiemenkastikkeella aateloitua haudutettua porsaanposkiannosta, joka on jotain vähän erilaista Tiiliholvissa.
– Ibericon mahtava maku syntyy siitä, että se syö vapaana kaiken maailman yrttejä ja kastanjoita, missä nyt pisteleekin menemään.
Jälkiruoka-annoksista metsämansikkainen tiramisu on Jarkon suosikki. Annos on jotain muuta kuin mitä tiramisulta yleensä odotetaan.
Riesling-viikot hurmaavat lautasilla ja laseissa
Tiiliholvi on mukana myös Riesling-viikoilla 12.-24.5.2014. Silloin ravintolassa on myös erillinen viiden ruokalajin Riesling-menu. Tiiliholviin on saatu Moselin alueen rieslingejä mm. Frank Johnilta, jonka viineihin Jarkko tutustui ja ihastui taannoisilla Tampereen Viinimessuilla.
Riesling-menun aikana Tiiliholvin yllätysmenu ei ole voimassa.
Riesling-menu
Ankanmaksaa ja päärynää
1998er Kröver Paradis Auslese
Parsarisottoa
Sekt Belle Epoque Riesling Brut 2011
Siikaa ja mätiä
Egon Müller Swarzhof 2012
Juustoja ja porkkanaa
Graacher Himmelreich Riesling Auslese 2004
Litsiä ja ruusua
Röttgen Auslese 2004
Menu 57€
Viinipaketti 50€
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy