Keittiömestari Valtteri Hakkarainen tuo Henriksin Ruokavuosi-illallisilla tarjolla kyseisen hetken parhaat ja vuodenaikaa kuvaavimmat raaka-aineet lautasille.

Ravintola Henriksin keittiömestari Valtteri Hakkarainen sai idean luoda ja tarjota neljä kertaa vuodessa aivan erityinen illallinen. Sellainen, joka hyödyntää vuodenajan parhaita ja sitä parhaiten kuvaavia raaka-aineita.

Ruokavuosi-illallisia on ehditty nautiskella jo kesä- ja syksyteemalla. Seuraavaksi on vuorossa tietenkin talvi. Talven taikaa -illallista tarjotaan Henriksissä lauantaina 8.2.2020. Illan aikana on myös mahdollista tilata yksittäisiä annoksia a la carten tyyliin.

Talven taikaa -illallinen on erityisesti kalan ja juuresten juhlaa. Komeimman sijan eväkkäistä saa talven itseoikeutettu eväkäsruhtinas, made. Talvi on ollut mateen kalastuksen kannalta poikkeuksellisen vaikea, mutta Hakkarainen onkin kaukaa viisaasti hamunnut eväkästä säilöön erikoisillallista ajatellen. Henriksin mateet ovat saapuneet Sääksmäen Vanajavedeltä luottokalastaja Tommi Laitisen verkoista.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä ja laittaneet säilöön kaikki mateet, jotka vaan olemme käsiimme saaneet. Made on talven parhaita kaloja. Kaiken lisäksi sen voi hyödyntää käytännössä ihan kokonaan. Menulla se on hyvin kokonaisvaltaisesti käytössä, kuvailee Hakkarainen.

Kolme ensimmäistä annosta menulla ovatkin suorastaan oodi mateelle. On madekeittoa, mateenmaksamoussea, graavattua mateenmätiä ja kalannahkasipsiä.

Kalan ohella kasvikset, etenkin juurekset, ovat merkittävässä roolissa. Jälkiruoka-annoksissa taas on hyödynnetty nyt vahvasti sesongissa olevia sitruksia.

Vuonna 2019 aivan ensimmäisellä Ruokavuosi-illallisella nautittiin kesän parhaista mauista.

Tunnelma Ruokavuosi-illallisilla on aivan omanlaisensa, nautiskeluun keskittyvä ja kiireetön. Tuntuma on kuin keittiömestarin pöydässä istuisi, sillä keittiö vierailee salissa taajaan tahtiin kertomassa annoksista, raaka-aineista ja sekä ruokafilosofiasta. Koska asiakasmäärä pidetään hyvin rajattuna, ehtii henkilökunta kaikkinensa todella omistautua asiakkaiden huomioimiseen. Siinä onkin osasyy, miksi Ruokavuosi-illalliset kasvoivat nopsaan kaksipäiväisiksi.

– Voimme ottaa illalliselle vain rajallisen määrän asiakkaita, jotta intiimi tunnelma säilyy. Illallinen on samalla keittiön ja salin taidonnäyte. Se näyttää, mihin pystymme ja taivumme. Mielestäni se myös vaatii aikaa sille, että olemme itse siellä avaamassa annoksia, ruokafilosofiaamme sekä kertomassa raaka-aineista, Hakkarainen summaa.

Henriksin Ruokavuosi: TALVEN TAIKAA -MENU

Madekeittoa

Blinivohveli, mateenmaksamoussea, karviaishilloa ja mateenmätiä

Säilöttyä maa-artisokkaa, suolattua perunaa, graavattua mateenmätiä ja kalannahkasipsiä

Punajuuritartar, saksanpähkinää, Selinin Sinistä ja hunajavinegretteä

Välisorbettia

Suolattua silakkaa, perunaröstiä, smetanaa ja selleriä

Savustettua lanttua, pähkinävoita ja talviomenaa

Juustoa ja hilloketta

Creme brulee

Menu valittavana 6- tai 9-ruokalajin mittaisena 56€/74€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Kala saapuu Henriksiin kokonaisena ja järvituoreena kalastajien kuljettamana


KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Henriksin pöytiintarjoiltu & noudettu lauantaibrunssi

Taas tuli yksi syy lisää rentoilla lauantaisin ja jättää aamupalakokkailut ammattilaisten käsiin. Henriks on alkanut tarjota rentoa "runssia" lauantaisin klo 12-15.

LA 7.3. | Henriksin lauantaibrunssi on astetta rennompi runssi ja lasillinen kuplivaa

Taas tuli yksi syy lisää rentoilla lauantaisin ja jättää aamupalakokkailut ammattilaisten käsiin. Henriks on alkanut tarjota rentoa "runssia" lauantaisin klo 12-15.

Henriksin odotettu Ruokavuosi-illallinen – ”Talven taikaa”

Ravintola Henriksin keittiömestari Valtteri Hakkarainen sai idean luoda ja tarjota neljä kertaa vuodessa aivan erityinen illallinen. Sellainen, joka hyödyntää vuodenajan parhaita ja sitä parhaiten...