Monissa ravintoloissa on yllätysmenuja, mutta Dabbal Kitchen & Bar tuokin lauantaina 8.2.2020 tarjolle yllätysviinipaketin. Illastajat kun eivät tiedä etukäteen, mitä ja minkä huipputuottajan viinejä tulevat annostensa kumppaneina siemailemaan. Ja kenen viinintekijän seurasta saavat nauttia pöydässään illan aikana.

Tampereen Viinitukku tuo Dabbaliin todella tasokkaiden viinitalojen taitureita. Kulinaarinautintoisen illan kuluessa salissa sukelletaan viinimakuihin Ranskasta Italiaan, Espanjasta Luxemburgiin, Argentiinaan ja Australiaan asti.

– Noin 30 viinintuottajaa on tällä hetkellä tiedossa. Siellä on hienoja, hienoja viinitaloja, kuten Deuz, Louis Latour, Marcel Deiss, Markus Molitor, Bodegas Muga… luettelee viinimielinen ravintolapäällikkö Antti Vielma innostuneena.

Illallisella on kaikkiaan 100 paikkaa, joista viinivelhot ottavat haltuunsa 30. Viinintuottajat istuvat siis siellä täällä pitkin ravintolasalia muiden vieraiden seurassa.

– Jokaisessa pöydässä on vähintään yksi viinintuottaja viineistään juttelemassa ja niitä tarjoamassa. Viinintuottajat ovat hyvin eläväistä ja taiteellista sakkia, joten yllätyksiin voi illan aikana varautua, toteaa Vielma myhäillen.

Sitä, mihin pöytään kukin viinintuottaja illalliselleen istahtaa, ei voi ennalta tietää. Tuottajat ovat kuitenkin niin nimekkäitä, että laatua tulee laseista ihan joka tapauksessa löytymään. Dabbalin haasteista intoutuvan keittiön tuntien niin myös lautasilta. Keittiötiimin tehtävä on luoda menu, joka ei lähde torailemaan viinien kanssa, vaan päinvastoin sointuilee niiden makunuotteihin.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen tilanne myös keittiölle, kun tänne saapuu 30 viinintuottajaa ja illallisella tarjotaan reippaasti yli 100 erilaista viiniä. Se on iso ja innostava haaste keittiötiimille!

Usean kymmenen viinintekijän Winemakers’ Dinner on järjestetty Dabbalissa pari kertaa aikaisemminkin. Ainutlaatuiset illalliset ovat herättäneet kovasti huomiota ja ihastusta. Eipä ihme, että tälle uudellekin viinintekijäillalliselle alkoi pöytävarauksia ropista oitis, kun ravintola illallisen järjestämisestä ilmoitti. Varauksen kanssa kannattaakin olla vikkelä!

PÖYTÄVARAUS

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY