Burgundinleipä on Holvin Pihan tämän kesän ehdottomia suosikkiannoksia. Ideointiin on ammennettu inspiraatiota klassikkoannos burgundinpadasta.

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia

Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä kuin tuimimmilta tuuliltakin. Holvin Pihaan pääsee kulkemaan suoraan Kauppakadulta Tiiliholvin sisäänkäynnin viereisen porttikongin kautta. Holvikäytävän läpi siis.

Jo parina kesänä toimineen pikkuravintolan keittiö ja ruokatuote ovat aivan oma yksikkönsä Tiiliholvin sisäpihalla. Holvin Pihan tarjoilee kesälounasta omalla patiollaan, mutta ruokailla voi myös pikkuravintolan sisätiloissa. Tilaukset tehdään näpsäkästi suoraan ikkunan kautta, mutta annokset tarjoillaan pöytiin.

Holvin Piha -ravintolassa tilaukset tehdään hauskasti ikkunan kautta, mutta annokset tarjoillaan pöytiin.

– Palvelemme läpi koko kesän maanantaista perjantaihin. Eli kun Tiiliholvin lounas on kesätauolla, palvelee Holvin Piha ruokailijoita ja juomailijoita, kertoo ravintolapäällikkö Sami Mäyrä.

Annosten tyylilaji on Mäyrän mukaan ranskalainen bistro tai jopa ranskalaissävytteinen street food. Listalta löytyy nimittäin burgundinleipä, johon on nimensä mukaisesti ujutettu kaikki burgundinpadan muhevat maut. Pirtsakkuuttakin löytyy marinoidun punasipulin sekä punaviinisiirapin muodossa.

Sohvi Majanlahti vastaa Holvin Pihan keittiöstä jo toista kesää.

Holvin Pihan keittöstä jo toista kesää vastaava kokki Sohvi Majanlahti on itsekin kyseiseen leipään varsin tykästynyt.

– Burgundinleivästä on tullut heti tosi suosittu annos. Siinä on pohjana on focacciaa ja päällä rilletteä sekä siitakesientä juustokuorrutuksella. Päälle tulee vielä pekonimurua, rucolaa, marinoitua punasipulia sekä punaviinisiirappia, mikä tekee annokseen mielestäni tosi hyvän säväyksen, Majanlahti kuvailee.

Annosideoinnin taustavoimana on ollut Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen, mutta toteutus on Majanlahden käsialaa.

Uutuutena annostarjontaan on otettu myös etanat, joita saa kahdella eri juustovaihtoehdolla kuorrutettuna. Ja onpa tarjolla myös vetana-pannu, eli valkosipuli-persiljaöljyllä sekä juustolla kukkuroitettu vegeversio ruusukaaleista valmistettuna.

Pikkuravintolan viime kesän suursuosikki oli bouillabaisse, joka asiakkaiden iloksi on tehnyt paluun tämän kesän annosvalikoimaan. Myös salaattia löytyy. Ranskalainen maalaissalaatti joko kylmäsavulohella tai marinoidulla tofulla, perunalla, pavuilla ja punasipulilla on raikas mutta täyttävä.

 

Holvin Pihalla voi ruokailla halutessaan vaikka kolmen ruokalajin mitalta jälkihyvineen päivineen. Jäätelöt tekevät hyvin kauppansa myös lapsiasiakkaiden toimesta.

– Halusin ehdottomasti jäätelöä listalle, sillä kukapa ei siitä pitäisi. Kaikki jäätelöt ja sorbetit tehdään meillä tietenkin itse, Majanlahti kertoo.

Ravintola TiiliholviTiiliholvissa jo parin vuoden ajan työskennellyt Majanlahti opiskelee töiden ohella restonomiksi. Vetovastuu Holvin Pihan keittiöstä on ollut innostuneelle ja toimeliaalle nuorelle kokille motivoiva kokemus.

Holvin Pihan terassitunnelmaa kesällä 2023. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

– Tässä pääsee ideoimaan ja käyttämään luovuutta. Ja asiakkaiden kanssa saa olla kontaktissa paljon useammin kuin Tiiliholvin keittiössä työskennellessä. On kiva päästä vähän juttelemaan vieraittemme kanssa, kun vien annoksia pöytiin. Päivitän myös ravintolan some-tilejä, mitä varten olen ottanut annoskuvia. Markkinointipuolikin siis kiinnostaa. Tykkään tästä kovasti, tuumaa Majanlahti hymyillen.

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi

HOLVIN PIHAN KESÄLOUNAS  MA – PE KLO 12-16
Bouillabaisse eli kala-äyriäiskeitto 17€
Burgundinleipä 16€
Leikkelevalikoima 15€
Etanat kahdella eri täytteellä 14€
Ranskalainen maalaissalaatti kahdella täytteellä
– Kylmäsavulohi 16€
– Marinoitu tofu 14€
Itse tehtyjä jäätelöitä ja sorbetteja 4€/kpl

 

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Vappu Tampere

Vappu Tampere 2024: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden vuoden 2024 vappubrunssit ja vappulounaat. Vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen. Huom! Sivua päivitetään...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Vapun kabinetit

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...