Ravintola Heinätori on talvisissa tunnelmissa. Pikkuisilla valurautapannuilla paistuvat blinit ja keskiviikkoisin kokataan lämmittäväistä kunnon läskisoosia.
Heinätorin läskisoosikeskiviikot ovat jo käsite. Ravintoloitsija Lauri Väänänen valikoi läskisoosilihaksi sopivan rasvaista kylkeä, josta sitten leikataan siivuja ensin pannulle tirisemään ja sitten soosiin muhimaan. Parasta kastike on Laurin mielestä kokoperunoiden kanssa, mutta muusiakin saa.
Vaakahuone 100 vuotta
Ravintola Heinätorin rakennus eli vanha vaakahuone täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi tullaan laatimaan juhlamenu, jonka annosvalikoiman parissa Laurin mieli jo operoi. Ennen maaliskuun loppupuolella tarjolle tulevaa juhlamenua Heinätorilta saa erikoisherkkuna blinejä. Täytteinä ovat mm. ehta muikunmäti, kylmäsavulohi, sienisalaatti ja hakattu punasipuli.
– Meidän blinimme erottuvat muista ehkä sillä, että täytteitä on hyvin runsaasti. Niissä ei pihistellä, niin kuin ei muidenkaan raaka-aineittemme suhteen. Blini paistetaan kuumassa valurautapannussa, jolloin pinta on rapea ja sisus kuohkea. Voita on niin että maistuu, Lauri takaa.
Blinejä on tarjolla 23.3. asti
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Blinikuva: Heinätori