myllarit-tiimi2
Ravintoloitsija Santeri Tiitolan (vas.) Mylläreiden keittiötiimi on vahvistunut aikaisemmin mm. Marusekissa työskennelleellä Jonna Kalliolla sekä Nataliesta tutulla tehokaksikolla Jarkko Seurasella ja Raija Kotilaisella.

Syksyinen metsä muuttaa Mylläreihin riistamenun annosten muodossa. Tarjolla on metsäisiä makuja peurasta hirveen mutkattomissa ja edukkaissa muodoissa. Keittiötiimi onkin halunnut muovata metsäiset hyvyydet helposti lähestyttäviksi ja kohtuuhintaisiksi annoksiksi.

Ravintola Myllärien isänpäivä

Yli sata vuotta vanhassa tunnelmallisessa myllyrakennuksessa vietetään isänpäivää kahden tai kolmen ruokalajin menun muodossa. Myös lapsille löytyy oma menu.

Näytä lisää

– Monet mieltävät riistaruoat kalliiksi, ja toki kyseessä ovatkin arvokkaat raaka-aineet. Halusimme kuitenkin tehdä nyt riistaviikoille bistromaisia, selkeitä ja mutkattomia annoksia, joissa on kuitenkin ne hyvät, metsäiset maut, Mylläreiden uusi keittiötaituri Jarkko Seuranen kuvailee.

Mylläreihin voikin poiketa vaikkapa haukkaamaan kiinni mehevään hirvihampurilaiseen.
Hirvenlihasta on laadittu muhkea, savukyljellä maustettu pihvi suolakurkkuisen ja puolukkasmetanaisen burgerin sisään. Mehevä hirvipihvi on jätetty sisältä kauniin punertavaksi. Se ei onnistuisi, jos mukaan olisi lisätty possua perinteiseen tapaan.

– Pihvissä on mukana hiukan savukylkeä, joka tuo paitsi makua, myös mehevyyttä. Hirvenlihahan on itsessään aika kuivaa. Savukyljen käyttäminen mahdollistaa myös sen, että pihvin voi jättää mediumiksi. Jos lisäisimme mukaan kypsentämätöntä possunlihaa, pitäisi pihvi paistaa läpikypsäksi, Seuranen valottaa innostuneena.

myllarit-burger
Savukyljellä maustettu hirvenlihapihvi, puolukkasmetanaa, salaattia, suolakurkkua, marinoitua punasipulia ja paahdettua balsamico-punajuurta.

Metsässä pompotellut peura taas päätyy lihapulliksi lautasille rosmariini-olutkastikkeen kanssa. Olut on portteria, jota voi muuten mainiosti nauttia myös ruokajuomana annoksen kanssa.

Todella lihaisia ovat myös tarjolla olevat riistamakkarat, jotka on valmistettu Mylläreille käsityönä. Hirvi-peuramakkaroita on kahta eri makua, yrtein maustettu ja naturel.

Hienojen raaka-aineiden arvostus tuntuu muutenkin annoksissa, joissa halutaan jättää tilaa riistan omalle maulle. Pääroolissa pääsevät siis poseeraamaan nimenomaan metsän kruunupäät. Pääruokien kalavaihtoehtona listalta löytyy lähivesissä uiskennellutta kuhaa.

Jälkihyvärintamalla maistellaan lämmittäväisiä ja vahvoja makuja mm. kardemummakakun ja tervajäätelön kanssa. Kinuskikastikkeen kanssa tarjottava puolukkajäädyke taas on raikas päätös aterialle.

 

MYLLÄREIDEN BISTRON RIISTAVIIKOT 28.10-12.11.2016

ALKURUOAT

Kylmä kalalautanen 10€
Savutuorejuustolla täytettyä lohirullaa, muikunmätiä, katajanmarjasilakkaa sekä marinoitua
punasipulia (g,vl)

Kermainen mustatorvisienikeitto 10€
Lähimetsien sienisadosta valmistettu maukas mustatorvisienikeitto (g,l)

PÄÄRUOAT

Hirviburger Mylläreiden tapaan 18€
Savukyljellä maustettu hirvenlihapihvi, puolukkasmetanaa, salaattia, suolakurkkua,
marinoitua punasipulia ja paahdettua balsamico-punajuurta (l)

Riistamakkaraa 18€
Käsityönä valmistettuja riistamakkaroita, savupekoni-punakaalipaistosta, marinoitua
valkosipulia sekä rosmariiniperunoita (g,l)

Peuranlihapullia 18€
Peuranlihapullia rosmariini-olutkastikkeessa sekä Dijon-perunasosetta ja suolakurkkuja (l)

Lähivesien kuhaa 26€
Voissa paistettua kuhaa, muikunmäti-smetanakastiketta sekä tilli-perunasosetta (g,l)

JÄLKIRUOAT

Kardemummakakkua 8€
Kardemummakakkua ja tervajäätelöä (l)

Puolukkajäädyke 8€
Raikasta puolukkajäädykettä sekä talon kinuskikastiketta (g,l)

Muutokset listassa mahdollisia, johtuen tuotteiden saatavuudesta

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
myllarit-puolukka
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY