Tullintorilla sijaitsee aito intialais-bangladeshilainen pikkuravintola Bengol Curry. Ravintoloitsijapariskunta Kati ja Liton Haquen isännöimää yritystä pyöritettään rakkaudesta ruokaan ja halulla palvella asiakkaita hyvin.

Intialainen keittiö tarjoaa maukasta, monipuolisesti maustettua ruokaa niin lihaisien annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Bengol Curryn listalta löytyy paljon muutakin kuin perinteisiä curry- ja tandooriannoksia. Keittiössä häärii intialaisia kokkeja, ja kaikki tehdään alusta asti itse maustesekoituksia myöten toisin kuin joissain muissa intialaisissa ravintoloissa.

– Eräs asiakas ei olisi halunnut tilata naanleipää ollenkaan. Kun tiedustelin tarkemmin, hän sanoi että kun se ei kuitenkaan ole itse tehtyä. Pyysin häntä tulemaan keittiöön katsomaan, kuinka tandooriuunissamme oli par’aikaa leipää paistumassa, Kati kertoo. Tuloksena oli erittäin tyytyväinen asiakas.

Tandooriuunit ovat varsin tyyriitä, minkä vuoksi niitä ei läheskään jokaisesta intialaisravintolasta löydy. Oma tandooriuuni oli Katille ja Litonillekin melkoinen satsaus. Uuni saapui Lontoosta ja asennustöineen päivineen se oli kova alkusijoitus ravintolaan.

– Mutta ilman tandooriuunia ei saa grillattua oikeaa tandoorikanaa tai naanleipää, toteaa Liton ja kertoo uunin antavan ruoalle ainutlaatuisen, hieman savunmakuisen arominsa.

Liton aloitti työt perheravintolassa jo nuorena poikasena, ja on ollut siitä asti alalla. Välillä vuosien ajan Japanissakin työskennellyt ja useita ravintoloita Suomessa perustanut mies tekee työtään selvästi tinkimättömästi ja yhä vain kehittymään pyrkien.

– Kokki kehittyy koko uransa ajan. Aina oppii uutta. Äidin tekemä ruoka maistuu suussa kuitenkin vieläkin. Minun keittiössäni perusmaut haetaan kotiruoan kautta, mutta uusia vivahteita etsien persoonallisiksi jalostettuina. Oma kädenjälki näkyy annoksissa.

Esimerkiksi jälkiruoka-annos kulfi on kehitetty Litonin lapsena maistelemasta tikkunekkumaisesta herkusta suomalaisiin mieltymyksiin sopivaksi jäätelöksi. Koostumus oli haasteellista saada sellaiseksi, että kulfi on sopivan pehmeää lusikoitavaksi.

Raikkaan ja modernin intialaisravintolan vaikutelman antava Bengol Curry on sisustuksensa osalta vielä hieman kesken, sillä tulossa on vielä sermejä jakamaan tilaa ja muodostamaan yksityisyyttä tuovat loosit seinustan ruokailijoille. Mm. kauniit, valomeren seinille heittävät valaisimet tekevät ravintolasta kuitenkin jo nyt tunnelmallisen paikan. Pian saadaan avattua myös toinen sisäänkäynti sekä ulkoterassi, jolla voi myös ruokailla ja nauttia virvokkeita leppeän kesäkelin ohella.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Bengol Curry toi tandooriuunin Tullintorille

Tullintorilla sijaitsee aito intialais-bangladeshilainen pikkuravintola Bengol Curry. Ravintoloitsijapariskunta Kati ja Liton Haquen isännöimää yritystä pyöritettään rakkaudesta ruokaan ja halulla palvella asiakkaita hyvin. Intialainen keittiö tarjoaa...