KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELYTandoorikanaa kermaisessa sipuli-tomaattikastikkeessa sisältävä Murgh Tikka Punjabi on suosittu herkku.

 

Näsilinnankadulla runsaan mausteisia makujaan viljelevä Nanda Devi on aito intialainen ravintola, joka tarjoaa paljon valinnan varaa niin kasvissyöjille kuin lihaisienkin annosten ystäville.

– Asiakkaat tykkäävät syödä enemmän jogurttipohjaisia tandooriannoksia ja juoda lasseja, ravintoloitsija Jaswinder Singh kertoo.

Erityisen paljon on tilattu Kashmeeri Tikka -annosta, jossa on jogurtissa, juustossa ja tandoorimausteissa marinoitua kanaa kermaisessa kastikkeessa. Toinen suursuosikki on Murgh Tikka Punjabi, joka sisältää tandoorikanaa kermaisessa sipuli-tomaattikastikkeessa.

Vaikka intialainen makukartta sijaitsee suomalaista huomattavasti lämpimämmillä leveysasteilla, ei ruoan tarvitse pelätä olevan tulista. Jokaista ravintolan ruoka-annosta on saatavilla kolmessa eri mausteisuusasteessa: mietona, keskivahvana ja tulisena versiona. Jaswinder suosittelee kokeilemaan keskimmäistä vaihtehtoa, sillä se on useimmille mieluisa malli.

Annosvalikoima sekä liha- että kasvisruokien saralla on laaja. Ravintolan listaa katsellessa tuleekin runsaudenpula, sillä annoksia on yhteensä yli seitsemänkymmentä leipävaihtoehdot, lisukkeet ja jälkihyvät mukaanlukien. Jälkiruoaksi maistuu muuten mainiosti myös raikas tai makeampi jogurttijuoma, lassi. Hedelmin maustettu herkku ei ole hassumpi myöskään ruoan kanssa nautittuna. Jogurtti tasapainottaa kuumuuteen taipuvaista intialaista makumaailmaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Nanda Devi muissa medioissa

Nanda Devi on valittu City-lehden suuressa ravintolaäänestyksessä parhaimmaksi maailmankeittiöravintolaksi vuosina 2013 ja 2014. Tamperelaisen lukijaäänestyksessä Nanda Devi oli paras kasvisravintola vuonna 2013. Aamulehti arvioi Nanda Devin 4,5/5. Kesällä 2014 Kauppalehti antoi arvioi Nanda Devin lounaspaikkana 4/5.

 

LUE MYÖS