Saimme käsiimme vuoden 2023 EATFinland Tampere -kirjan, josta löytyy mainioita tamperelaisravintoloita tutustuttavaksi niin ruokaa rakastaville kaupungin asukkaille kuin Tampereen mauista innostuneille ulkopaikkakuntalaisillekin. Hyvin ja inspiroivasti kirjoitettu sekä kuvitettu kirja on myös mainio lahjaidea.

Ravintola Dabbal on mukana EatFinland Tampere -kirjassa
Ravintola Dabbal on mukana EatFinland Tampere -kirjassa

Tutkimme, kuinka siitä saa mahdollisimman paljon irti makuja ja mukavia hetkiä koko vuodeksi.

Mukana Tampereen kirjan ravintolavalintoja tekemässä on jälleen ollut kotikaupunkinsa ravintolat hyvin tunteva toimittaja Janica Brander, joka myös esittelee ravintolat.

Brander pitää itsekin kirjaa mitä loistavimpana lahjaideana.

– Ei lahjaksi tavarakasoja, vaan elämyksiä ja sosiaalisuutta, tiivistää Brander.

Tampere on monipuolinen ravintolakaupunki. Vuoden 2023 EATFinland Tampere -ravintolakirja onkin onnistunut jälleen kokoamaan hyvän valikoiman eri tyyppisiä laaturavintoloita mukaan. Joukossa on uutuuksia sekä tulevia klassikoita kortteliravintoloista illallisravintoloihin.

– Kirjalla saa yhteensä useamman sadan euron alennukset, mutta pyrimme jo ravintolavalinnoilla siihen, että syömään ei lähdettäisi pelkät eurot mielessä, vaan kulinaristiseen seikkailuun jonkun tärkeän ihmisen kanssa. Tämän ajatuksen ohjaamana olemme valinneet kirjaan mahdollisimman monipuolisia ravintoloita. On fine diningia, klassikkoja sekä laadukasta pubiruokaa. Mukaan yritetään saada joka vuosi mahdollisimman paljon uusia paikkoja, ja ”vanhatkin” paikat ovat sellaisia, joiden menut uudistuvat usein ja joissa tapahtuu koko ajan jotain kiinnostavaa, kuvailee Brander.

Kirjan avulla halutaan innostaa ihmisiä ottamaan enemmän irti elävästä kaupunkikulttuurista.

– Pyrkimyksenä on tarjota ennen kaikkea elämys, koko vuoden kestävä ruokamatka, joka houkuttelee ihmiset lähtemään kotoa kaupungille ja syömään yhdessä. Se on valtavan tärkeää varsinkin nyt koronan jälkeen.

Kajon tiimi tarjoaa asiakkailleen kulinaarielämyksiä niin pitemmän kuin lyhyemmänkin kaavan mukaan. Kuva: Sampo Pystynen

Taajat ravintolavierailut palkitaan isoillakin säästöillä

Nautinnollisten ravintolailtojen ja tunnelmallisen yhdessäolon lisäksi säästöjäkin kirjan aktiivisella käyttämisellä saa aikaan.

– Ravintolat, jotka myyvät pääosin menukokonaisuuksia, ovat pääosin hintavammasta päästä. Näissä ravintoloissahan kirjalla saa kahdesta menukokonaisuudesta yhden pääruoan arvoisen alennuksen. Kalliimman hintaluokan ravintoloissa yksi pääruoka voi maksaa 30 euroa tai enemmänkin, ja sen kokoinen alennus loppulaskussa on jo mukava, tuumaa Brander.
TOIMITUKSEN VINKKI! Erinomainen parisuhteen hoitoon tai vaikkapa mökkiintymisen ehkäisyyn. Hyvä idea on tehdä lupaus tutustua vähintään yhteen ravintolaan kuukaudessa.

Mukana EATFinland Tampere 2023 kirjassa:

AISTI • APAJA • DABBAL KITCHEN & BAR • DINING 26 • HEINÄTORI • HELLA JA HUONE • KAJO • LIV • PIEMONTE • PUBLIC HOUSE HUURRE • SAIVO KITCHEN & BAR OF MOMENTS ja TAMPINKOSKI KITCHEN & BAR.

Alennuskoodilla ystävä23 kirjan voi tilata osoitteesta eatfinland.fi hintaan 35€ (norm. 40€). Alennuskoodi on voimassa 14.2.2023 asti.

Kirjan voi tilata kaupasta myös ystävälle. Osoitteen voi laittaa kommenttiin. Muuten järjestelmä pakottaa tilaajan omaan osoitteeseen.

Uusi keittiömestarivetoinen ravintola Juhannuskylään – Apaja ammentaa sesongeista

Kunnianhimoinen Hella ja Huone hioo yksityiskohtia ja tähtää täydelliseen kokonaisuuteen

Huurteessa uusi keittiöpäällikkö – maatilalla kasvanut Katja Rämö arvostaa hyviä raaka-aineita

Kajossa viikolla myös lyhyempi menu – omatekoisten holittomien juomien suosio nousussa

LiVille omaa entistä makeampaa samppanjaharvinaisuutta Barbier-Louvet-samppanjatalolta

Ravintola Saivo – Lapin makuja Nokia Arenan kolmessa kerroksessa

Tampinkoski kuohuaa ruokaa ja juomaa Tampereen ytimessä – Funkkistaloon avattiin uusi ravintola

Jäämeri-viikot kuohuvat jälleen – arktisen meren makuja Dabbalissa 19.10.–5.11.2022