Odotettuja jäämerellisiä elämyksiä siintää horisontissa, sillä Dabbal Kitchen & Bar vyöryttää arktisen meren maut tarjolle melkein kuukauden ajaksi. Huippusuosittujen Jäämeri-viikkojen reseptejä on kehitetty edelleen.Tälläkin kertaa pääosaa näyttelevät kala ja äyriäiset, mutta myös poroa on tarjolla entistä enemmän.

– Meille lappilaisille Jäämeren antimet ovat sitä meidän ominta ruokaa. Olemme onnekkaita, kun saamme työskennellä näin monipuolisten ja puhtaiden raaka-aineiden parissa ja tuoda niitä myös kaupunkeihin maisteltaviksi. Kulinaristit pääsevät nyt nauttimaan harvinaisista herkuista, sillä esimerkiksi tuoreita kampasimpukoita tai merikrottia ei ole usein tarjolla Etelä-Suomessa, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas taustoittaa.

Jäämeri-menu Tampereen Dabbal-ravintolassaTämän vuoden erikoisherkku on Jäämeri-platter, johon tulee esimerkiksi kuningasrapua, kampasimpukkaa, ostereita, simpukoita. Annos sopii hyvin jaettavaksi kahdelle. Lisäksi keittiömestari Janne Kostamon johtama Dabbalin tiimi on suunnitellut oman yllätysmenunsa valikoiduista Jäämeren raaka-aineista.

– Haluan nostaa meidän keittiöiden huippuosaajia parrasvaloihin ja antaa heille vapaat kädet menun suunnittelussa. Näin hienojen raaka-aineiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Teemaviikot antavat mahdollisuuden kokeilla myös harvoin tarjolla olevia makuelämyksiä, kuten esimerkiksi turskan kieltä tai poskea.

– Nyt olemme ottaneet mukaan myös enemmän poroa. Jäämeren suolaiset raaka-aineet täydentävät hienosti Lapin makeaa makumaailmaa. Tällaiset pohjoisen ruokakulttuureja yhdistelevät teemat sopivat Lapland Hotelsin ruokafilosofiaan kuin nakutettu, Mäntykangas summaa.

Hotellin Staycation-paketit tarjoavat myös Jäämeren herkkuja niihin sisältyvillä illallisella ja aamiaisella 19.10.–5.11.2022.

Annoskuvat: Mikko Uosukainen