Varhaisaamiaisesta illalliseen ja aitioista kattoterassiin – Lapland Hotels näki jo varhain Tampereelle kohoavan Nokia Arenan valtavan potentiaalin. Huikean tapahtumapaikan yhteyteen rakennettiin hotelli ja hotellin sydämeen ravintolakokonaisuus, joka vie mukanaan Lapin konstailemattomaan makumaailmaan elämysareenan sykkeessä.

Ravintola Saivo, Tampere
Osan ravintola Saivon astioista valmistaa räätälöitynä keramiikkataiteilija Anu Pentik.

Kunnioitus pohjoisen ruokaa kohtaan levittäytyy loppuvuodesta 2021 avautuneen Saivo-ravintolan keittiöstä ravintolasaliin, baariin ja loungen puolelle myös astioiden välityksellä, sillä osan astioista valmistaa räätälöitynä keramiikkataiteilija Anu Pentik.

Ravintola Saivo Tampereella

Ruokalistan lisäksi ravintolassa on tarjolla kolme erilaista valmista menukokonaisuutta.

MENUKOKONAISUUDET
Kaira 42 L I G
Savustettua palsternakkakeittoa, kyssäkaalia ja kuusenkerkkää
Paahdettua myskikurpitsaa, emmervehnää ja pikkelöityjä nappirouskuja
Hillaa, koivua ja marenkia
Saivo 55 G
Hirvipastramia, omenaa ja kuusimajoneesia
Paistettua pohjoisen kuhaa, puikulaperunaa ja fenkoli-simpukkakastiketta
Mantelikakkua, valkosuklaata ja puolukkaa
Tunturi 64 L I G
Sokeri-suolattua siikaa, siianmätiä, tilliä ja piimää
Poroa kahdella tavalla, kaskinaurista Sodankylästä ja puolukkakastiketta
Hillaa, koivua ja marenkia

Lapin aitouden ja rentouden tuominen kansainvälisen kokoluokan elämysareenalle on ollut Lapland Hotelsille unelmien täyttymys. Ketjun kaupunkihotelleissa korkealaatuinen ruokakokonaisuus on tunnistettu yhdeksi hotellivalintaa ohjaavaksi tekijäksi.

Ravintolan nimi Saivo puolestaan viittaa kahden järven välissä sijaitsevaan arvokkaaseen ruokapaikkaan ja kalaisaan järveen.

– Arena-hotellin kokonaisuutta on ollut valtavan inspiroivaa tehdä. Useinhan tapahtuma- ja kokousruokailut nähdään pelkästään massatuotteina. Lapland Hotelsin ruokafilosofia ponnistaa ihan eri suunnasta – pohjoisen uniikeista makumaailmoista ja tutuista tuottajista, summaa Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.

Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas ja keramiikkataiteilija Anu Pentik suunnittelevat yhteistyössä ketjun kaikkien ravintoloiden astioiden muodot ja värit niin, että ne tukevat annoksien kokonaisuutta. Lapland Hotels Arenan ravintolan nimi Saivo puolestaan viittaa kahden järven välissä sijaitsevaan arvokkaaseen ruokapaikkaan ja kalaisaan järveen – ravintolassa muun muassa Inarijärven siika ja napapiirin kuha ovat tärkeitä raaka-aineita.

Elämysareenan neljännessä kerroksessa sijaitseva Saivo-ravintola jakautuu idyllisiin ja intiimeihin tiloihin, mutta mahdollistaa myös ruokailuelämyksen isompiin tilaisuuksiin jopa 300 henkilölle. Nokia Arenan isojen tapahtumien yhteydessä Saivossa tarjotaan parhaista Lapin mauista koottu buffet, joka sisältää esimerkiksi rautua ja poroa. Samaisista Lapin parhaista mauista päästään nautitaan myös hotellin 12. kerroksessa sijaitsevalla Laawu-kattoterassilla sekä Lapland Hotels Arenan omissa aitioissa.

Lapland Hotels Arenankokous- ja juhlatila Lumoamon lautasella maistuu vahvasti Lappi

Lapland Hotels Arenassa, sen viidennessä kerroksessa, palvelevan kokous- ja juhlatila Lumoamon tarjoilut tulevat myös Saivosta. Pienistä elämyskokouksista yli 200 henkilön kokouksiin tai 350 henkilön cocktail-tilaisuuksiin taipuva Lumoamo antaa mahdollisuuden yhdistää ennen tai jälkeen Nokia Arenan tapahtumiin oman, räätälöidyn kokonaisuuden. Lumoamon toimintaa ohjaa ajatus helppoudesta saman katon alla, ja erityisesti hybridikokoustoimintoihin on panostettu vahvasti.

– Saivo-ravintola ja Lumoamon kokonaisuus täydentävät toisiaan – sielu ja sydän on molemmissa sama pohjoisen ainutlaatuisuus. Emme tarjoile elämysareenalla mitään, missä ei olisi Lappi läsnä, kertoo Mäntykangas.

Ravintola Saivo Kitchen & Bar