Teemu Haapalainen (vas.) ja Arto Lappalainen (oik.) kuuluvat ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikosken keittiövoimatiimiin.

Hella ja Huone siirtyi Sorsapuiston tuntumasta ydinkeskustaan. Uuden linjakkaasti sisustetun salin ja toimivampien keittiötilojen lisäksi muutosta on tapahtunut ennen kaikkea yksityiskohtien hionnassa. Sillä ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikoski tahtoo tehdä eron hyvän ja erittäin hyvän välille.

– Kaikki lähti heti loistavasti käyntiin tällä uudella paikalla. Ihmiset ovat löytäneet tänne hyvin ja kesä- ja heinäkuu olivatkin kaikkien aikojen parhaat. Olemme saaneet hyvää palautetta, Saarikoski kertoo tyytyväisenä.

Muuton myötä tiimiin tuli uutta vahvistusta niin salin kuin keittiönkin puolelle. Keittiössä Saarikosken kanssa operoivat jo pitempään Hellassa toiminut Teemu Haapalainen sekä uutena mukaan ponkaissut ja kokkimaajoukkueessakin keittänyt Arto Lappalainen. Salissa Humberto Pulido Garcésin oikeana kätenä taituroi kaupungin vahvasti viinillisistä ravintoloista tuttu Henna Kolehmainen. Uutena salijoukkueeseen mukaan on saatu myös Inka Rannikko.

Arto Lappalainen soufflé-taituroinnin tiimellyksessä.

Saarikosken joukkueella on kunnianhimoinen meininki, mikä laittaa kohottamaan rimaa koko ajan korkeammalle.

– Tuote on ollut kunnossa aikaisemminkin ja palvelu hyvää, mutta olemme alkaneet nyt kiinnittää pieniin yksityiskohtiin enemmän huomiota. Niillä saadaan se ero hyvän ja erittäin hyvän välillä. Täydellisyyteen pyritään, vaikka siihen tuskin kukaan koskaan yltääkään.

Kokonaisuuden hiomisen huomaa esimerkiksi sisustuksessa ja kattauksessa, pienissä nyansseissa. Tiettyjä annoksia varten on esimerkiksi teetetty puusepällä astioita.

– Emme mieti ruokaa, juomaa ja palvelua erikseen, vaan kokonaisuutena. Se on tietenkin jatkuva prosessi niin kauan kuin näitä hommia tehdään, Saarikoski summaa.

Hellan ja Huoneen salia suvereenisti hallinnoiva Pulido Garcés on erityisen iloinen siitä, että ihmiset ovat entistä samppanjasuuntautuneempia ja osaavat nauttia säkenöivän kuplivasta juomasta lukuisin siemauksin niin aterian alkuun kuin pitkin illallistakin.

– Volyymit ovat nyt huomattavasti suurempia. Samppanjaa on mennyt yli 80 pulloa kuukaudessa, Pulido Garcés toteaa iloisena.

Humberto Pulido Garcés on Hellan juomaherkkujen herra.

– Teemme yhteistyötä Collet-samppanjatalon kanssa, minkä myötä pystymme myymään samppanjaa hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Se on mielestäni mahtavaa, sillä ihmisten pitäisikin juoda enemmän samppanjaa!

Vaikka samppanja onkin lähellä viinitaiturin kuplivaisille tykyttävää sydäntä, tarjotaan Hellassa silti juustojen kanssa kernaasti olutta tai siideriä. Samppanjaa saa toki juustojensakin kylkeen. Sitähän voi innostuksen iskiessä juoda vaikka läpi aterian.

– Ja kuka nyt ei olisi samppanjasta innoissaan?! Sellaisella ihmisellä ei ole sydäntä eikä sielua, huikkaa sanavalmis sommelier leikkisästi nauraen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy