Tiiliholvin syksy on mielenkiintoinen niin makujensa kuin tapahtumiensakin taholta. Riistamenu tuo lautasille yllätyksellisyyttä ja astetta erikoisempia raaka-aineita. Suursuositun 100 kynttilän illan uusinta taas antaa tilaisuuden viime keväänä ovien ulkopuolelle jääneille kokea todellista kynttilänvalotunnelmointia Tiiliholvin tapaan.
Syksyn riistamenulle on on luvassa poikkeuksellisen hienoja raaka-aineita. 29.9.-10.10. tarjolla olevia annoksia laaditaan niin kuusipeurasta, teerestä kuin sorsastakin. Tyypillisimmilläänhän riistana tarjotaan hirveä tai poroa, mutta Tiiliholvin keittiöön saadaan mm. kotimaista, äärimmäisen murealihaista kuusipeuraa. Metsäisen maun kruunaa kuusenkerkkäkastike, sykäyttävä ja kevyt valinta riistaherkun hunnuttajaksi.
Hienot raaka-aineet ovatkin innostaneet keittiömestari Pietari Parkkosta tiimeineen suunnittelemaan tyypillisen riista-annoksen makuyhdistelmien yläpuolelle kohoavia elämyksiä.
– Siellä on erinomaisia, vähän erilaisia makuja, mistä olemme saaneet aikaisemminkin erittäin positiivista palautetta, hovimestari Mika Lintula kertoo.
Kuusipeuran lisäksi tarjolla on teertä, mikä sekin on harvinaista herkkua ravintolalautasilla. Sorsat taas saapuvat suoraan luottometsästäjältä keittiöön kokonaisina, joten niistä päästään hyödyntämään ihan kaikki osat.
– Sydämien valmistaminen tulee olemaan mielenkiintoista, keittiömestari Parkkonen kertoo innostuneena.
Myös viinien saralla on päästy iloittelemaan enemmän, koska raaka-aineet ovat maultaan herkempiä. Esimerkiksi kuusipeuran liha on maultaan pehmeämpi ja elegantimpi kuin vaikkapa hirven tai poron.
– Meillä on erittäin hienot pinot noir’it varattuna tällä riistamenulle. Kerrankin pääsemme valikoimaan annoksille hiukan erityyppisiä riistaviinejä. Ei aina vain niitä tuhteja, vaan myös kevyempiä makuja, Lintula kuvailee.
100 kynttilän ilta 17.10. valaisee pimeän syksyn.
Viime keväänä tunnelmoitu sadan kynttilän ilta oli niin kysytty, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään.
– Jouduimme jättämään niin paljon ihmisiä ovien ulkopuolelle, että uusimme illan nyt. Ja se sata kynttilää on kyllä alakanttiin arvioitu, sillä täällä aterioitiin liki 200 kynttilän valossa, Lintula toteaa hymyillen.
Illan aikana ainoastaan keittiössä on sähkövalo, eikä sekään näy missään vaiheessa salin puolelle. Kynttilöitä on sytytetty ympäri tunnelmallista tiiliseinäistä ja -kattoista salia. Lisäksi luvassa on pehmeää elävää musiikkia. Ja tietenkin huolella valmistettua ruokaa: karitsaa ja kastanjaa, lohipastramia ja appelsiinia, fasaania ja pistaasia sekä suklaata ja aprikoosia. Jälkihyvän Parkkonen paljastaa jo moderniksi versioksi sacherkakusta.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
[vc_btn title=”ILLALLINEN TIILIHOLVISSA – LAHJAKORTTI 50€” style=”modern” shape=”square” color=”warning” size=”lg” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.elamyslahjat.fi%2Ftt%2F%3Ftt%3D10480_12_181634_%26r%3D%252Flahjat%252Fillallinen-ravintola-tiiliholvi||target:%20_blank” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]