Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo (vas.) nimitti Atte Jussilan ravintola C:n operatiiviseksi keittiömestariksi. Jussilan ottama vetovastuu päivittäisestä toiminnasta jakaa Isotalon työtaakkaa ja mahdollistaa muita mielenkiintoisia kuvioita etenkin yritysryppään catering-toiminnan puolella.

Kaupungin kulinaarisen kärjen Ravintola C on saanut operatiivisen keittiömestarin Atte Jussilasta keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon siirtyessä toimimaan aktiivisemmin armas C’ateringin puolella. Michelin-tähditetystä Orasta oppia ja kokemusta välillä ammentamassa käynyt Jussila palasi takaisin Tampereelle astuakseen suurempiin vastuusaappaisiin.

– Kun on tarpeeksi luotettava kaveri täällä ottamassa vastuun niistä asioista, joita olen yleensä itse hoitanut, on tällaisen askeleen ottaminen mahdollista. Attehan on ollut täällä melkein alusta asti, mitä nyt teki pari pientä syrjähyppyä välillä, Isotalo kuvailee.

– Olin tässä välissä Berthassa 9kk ja Helsingissä Orassa 8kk. Eli parin raskausajan verran, Jussila tunnustaa muikeasti.

Selleri. Kuva: Joonas Eloranta

Isotalon kädenjälki ja kekseliäät annoskuviot tulevat edelleen näkymään ja maistumaan C:n lautasilla, mutta Aten ottama vetovastuu päivittäisestä toiminnasta jakaa Isotalon työtaakkaa ja mahdollistaa muita mielenkiintoisia kuvioita.

– Atte ottaa täällä vastuun päivittäisestä toiminnasta, koska teen itse jatkossa enemmän aktiivista työtä catering-puolella. Suunnittelen silti edelleen pääsääntöisesti itse C:n annokset ja yhdessä niitä sitten viilataan, ihan kuten tähänkin asti. Eihän yksi ihminen muutenkaan keittiötä pyöritä, se on aina yhteistyötä, Isotalo toteaa.

Jussila on käytännössä C:n kasvatti, sillä hän tuli ravintolaan aikanaan harjoittelujaksolle suoraan koulusta vuonna 2011.

Kuusi. Kuva: Joonas Eloranta

– Sain vinkin C:stä Ilosen Tertulta ja päädyin valitsemaan tämän harjoittelupaikaksi. Siinä kohtaa C oli kyllä vielä minulle lähinnä paikka muiden joukossa, huippuravintolan mukana kasvanut ja kehittynyt Jussila kertoo.

– Olemme tehneet niin monta vuotta yhdessä tätä työtä, että ajatusmaailmamme ovat hyvin samanlaisia. Kotimaisuus, villit raaka-aineet ja nordic cuisine ovat olleet meillä aina se yhteinen juttu. Ja kummallakin on vahva tahto tehdä asiat aina vain paremmin ja uudella tavalla, Isotalo kuvailee.

Pieniä eroavaisuuksiakin kuitenkin löytyy, mitkä epäilemättä saavat kokkimiehet myös haastamaan toistensa ideoita ja pitävät jatkuvan kehityksen kierrokset korkealla. Kuten nyt mietiskellessä, mitä lupiinista voitaisiin saada aikaiseksi tulevana kesänä.

– En tiedä, olisiko C tässä pisteessä tänään, jos Atte ei olisi ollut täällä töissä tätä koko aikaa. Vaikka tätä on yhdessä viety eteenpäin, on Atella kuitenkin vähän erilainen visio asioista, Isotalo tuumaa.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuusi- ja selleri-annoskuvat: Joonas Eloranta

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

PRO-palkittu C:n Ilkka Isotalo kokkaa vastuullisesti luonnosta lautaselle

Luonnosta ja läheltä lautaselle. Luomua tai luomun ehdoin tuotettua. PRO-tunnustuspalkinnon 1.9.2021 Vastuullisuus-sarjassa voittanut Ilkka Isotalo on luotsannut C:n keittiötä reilun vuosikymmenen kuluessa yhä voimallisemmin...

Arvostetut PRO-ehdokkuudet ravintola C:n Christina Suomiselle ja Ilkka Isotalolle

Ravintola C:n ravintoloitsijat Christina Suominen ja Ilkka Isotalo on nimitetty PRO-tunnustuspalkinnon saajaehdokkaaksi Yrittäjä-sarjassa. Isotalo on lisäksi ehdolla Vastuullisuus-sarjassa. Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut palkinnot jaetaan huhtikuussa...

C:n kasvatti Master of Wine Heidi Mäkinen on Sommelierien uusi puheenjohtaja

Maailmanmaineikas viiniosaaja ja Master of Wine Heidi Mäkinen on valittu Suomen Sommelierit ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Mäkinen seuraa tehtävässä kuusi vuotta yhdistystä luotsannutta Samuil Angelovia,...