tiiliholvi sadankynttilanilta pietari parkkonen kohokohdat
Keittiömestari Pietari Parkkonen

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut ravintolan suursuosikki jo usean vuoden ajan. Yllätysmenussa keittiötiimi pääsee toteuttamaan parhaiten osaamistaan ja käyttämään myös pieniä eriä huippuraaka-aineita, joita ei välttämättä muuten rajallisesta saatavuudesta johtuen voitaisi käyttää pidempiaikaisilla menuilla.

– Yllätysmenu on osaamisemme lippulaiva. Sen suunnittelu ja toteutus on meille aina mielenkiintoinen haaste, jossa pyrimme käyttämään sesonkiin ja vuodenaikaan parhaiten sopivia raaka-aineita lähialueilta – myös niitä, joiden saatavuus on rajoitettu. Esimerkkinä vaikkapa syksyn alueelliset riistalinnut ja mesimarja tai alkuvuoden made, mitä on usein haasteellisesti saatavilla. Lähes päivittäin kokeilemme tuleville yllätysmenuille sopivia raaka-aineita ja samalla haemme annoksiin juuri sitä yllätyksellisyyttä, mikä on myös tärkeässä roolissa, keittiömestari Pietari Parkkonen kuvailee.

Yllätysmenua ei kerrota vieraille etukäteen, vaan annokset esitellään siinä vaiheessa kun ne tarjoillaan. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomoidaan, mutta niistä pyydetään ilmoittamaan mielellään jo tilauksen yhteydessä tai viimeistään vuorokausi ennen tilaisuutta.

Tarjous on voimassa 27.-4.3.2017. ilta-aikaan kahdessa kattauksessa, joista ensimmäinen on klo 17 ja toinen klo 20 alkaen. Poikkeuksena lauantai 4.3. jolloin tarjolla on kolme kattausta, klo 14, 17 ja 20.

Tarjouksen ehtona on pöytävaraus puhelimella, sähköpostilla tai www.tiiliholvi.fi kautta tehtynä. Tiiliholvin neljän ruokalajin yllätysmenun normaali hinta on 58€.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY