Tiiliholvin kesämenu on jo monivuotinen traditio. Keskikesän raaka-ainerunsautta hyödyntävä neljän ruokalajin annoskokonaisuus houkuttaa paitsi makujensa, myös hintansa puolesta. Aikuiset nauttivat menun perin edulliseen 40 euron hintaan ja seurueen alle 12-vuotiaat lapset aivan ilmaiseksi.
– Kesämenuhan on Tiiliholvissa jo traditio. Ihmiset ovat tienneet jo odottaa sitä ja kyselleet sähköpostitse, että koska kesämenu on tarjolla. Monilla Tampereella lomailevilla on tapana tulla syömään se yhdessä perheen kanssa, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kertoo.
Kesämenun tiimoilta Tiiliholviin onkin erityisen helppoa mennä tutustumaan myös lasten kanssa. Tällä kertaa kesämenu on voimassa vielä aikaisempaa pitempään, aina syyskuulle saakka.
– Halusimme tänä vuonna tarjota myös myöhemmin lomaansa viettäville mahdollisuuden tulla syömään kesämenu ja muille taas lempeän laskeutumisen arkeen.
Keittiömestari Pietari Parkkosen johtaman keittiötiimin loihtima ateria alkaa tuorehernekeitolla koukaten kuhan ja varhaisperunan kautta kohti lihaisia nautintoja, paahdettua ja yön yli haudutettua possunkylkeä chili-inkiväärisine makumaisemineen. Jälkihyvää lusikoidessaan pääsee hurmaantumaan värikylläisestä kesästä lautasella, sillä mantelinen frangipane-leivos lime-, kookos- ja mansikkaisine komponenttikavereineen on suvi itse.
Tiiliholvissa voi herkutella komeiden punatiiliholvien suojassa, mutta kesäaikaan ruokailla voi myös paahteelta suojaisalla vehreällä sisäpihaterassilla.
Kesämenu
Tuorehernekeitto Tiiliholvin tapaan
Kuhaa, varhaisperunaa ja tilliä
Possunkylkeä, inkivääriä ja polentaa
Mansikkaa, kookosta ja limeä
à 40 eur
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY