Puutarhan burgereita on kaksi erilaista. ”Kana” kätkee sämpylän sisään Vegetarian Butcherin soijapohjaisen, erittäin kananomaisen täytteen kavereinaan avokado-mangotuoresalsaa, matbuha-kastiketta, basilika-aiolia ja savujuustoa. Puutarhaan voi tilata myös alakerran ravintola Muusan annoksia koko listan mitalta.

Olympia-korttelin lumoava Puutarha avautui uusin grillikujein. Suojaisan ja hiukan salaisenkin yläkerran sisäpihapuutarhan puolelle voi tilata ravintola Muusan annoksia koko listan mitalta, mutta kesäviikonloppuisin aina sään suinkin salliessa siellä tirisevät ja tuoksuvat myös grilliantimet – muhevat ja kaikille sopivat burgerit.

Hampurilaismakuja on kaksi: ”kana” ja ”liha”. Lainausmerkkeihin ne on ujutettu antamaan osviittaa makumaisemasta. Nämä burgerit kuitenkin soveltuvat ja varmasti maistuvatkin kaikille vegaaneista sekasyöjiin saakka.

– Emme ole tehneet tässä burgereita kasvisruokailijoille tai vegaaneille, vaan ihan kaikille. Teemme superhyviä burgereita, jotka nyt vaan sattuvat olemaan kasvisburgereita. Voi olla, että moni ei edes huomaa, ettei syö oikeaa kanaa, keittiöpäällikkö Sonja Valkeala kuvailee.

”Kana” kätkee sämpylän sisään Vegetarian Butcherin soijapohjaisen, erittäin kananomaisen täytteen kavereinaan avokado-mangotuoresalsaa, matbuha-kastiketta, basilika-aiolia ja savujuustoa. ”Liha” on perinteisempi, niin sanottu klassikkohampurilainen soijapohjaisine pihveineen, tuoreine kasviksineen, suolakurkkuineen ja basilika-aioleineen.

Keittiötiimi saa MBakerylta hampurilaistouhuun vegaanisia briosseja, joten burgerinsa saa myös täysin vegaanisena.

– Briossi on aivan upean makuinen. Kun kävimme maistamassa sitä, niin ihastuimme heti niin kovasti, että halusimme sen välittömästi käyttöön, keittiöpäällikkö Essi Viertola kertoo täpinöissään.

– Vaihtuvia lisukkeita Puutarhan purilaisiin päästään valmistamaan piakkoin Kurjen tilalta saapuvista yllätysraaka-ainesta, jotka tilan väki on meille valinnut ”parasta nyt” -periaatteella, Valkeala valottaa.

Kyseisistä yllätysboksien antimista tullaan valmistamaan vaihtuvia herkkuja myös Muusan brunssille.

Grilli kuumenee pienellä säävarauksella läpi koko kesän perjantaisin ja lauantaisin, mutta paisteella hampurilaisiin pääsee haukkaamaan kiinni aivan varmasti. Ja jos Suomen suvi heittäytyy vallan aurinkohelteiseksi, saattaa grillitouhua ilmetä keskellä viikkoakin.

Värikkään ja pikkuisen boheemin Puutarhan on suunnitellut ja taas tähän kesään päivittänyt Tilako Studion Sonja Aalto. Upouusi seinämaalaus taas valmistui parahiksi Puutarhan avajaispäiväksi taiteilija Octon taitavasta toimesta. Puutarhan kukkaloisto puolestaan on lempääläläisen, jo kolmannessa polvessa toimivan Mäkelän Puutarhan kasvattama. Olympian Puutarha onkin kukkeuksissaan omiaan monenlaisiin ruokaisiin karkeloihin.

– Olemme vähän suunnitelleet loppukesälle sellaista japanilaistyylistä izakaya-iltaa. Paperilyhtyjä puutarhaan ja grillissä japanilaista ja korealaista bbq-meininkiä, Valkeala kaavailee innoissaan.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

olympia-julkisivu-kohokohdat
Olympia-korttelin monipuolinen viihdekokonaisuus palvelee Tampereella osoitteessa Satakunnankatu 10.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY