Olympian Puutarha on suojaisalla sisäpihalla sijaitseva värikylläinen kesäravintola ja terassi. Salainen ruokaisa keidas on vieläkin monelle tuntematon, vaikka se tavallaan toimii äärimmäisen suositun Muusa-ravintolan kyljessä. Vain pieni rappukipaisu yläkertaan ja ovet avautuvat puutarhaan!

Puutarha on jälleen puhjennut kukkaan, kun ympäröivien seinien syleilyyn on kasvanut salainen puutarha asiakkaiden nautiskella.

Vehreän ja persoonallisen puutarhan suunnittelussa näkyy jälleen tilasuunnittelija Sonja Aallon (Sonja Aalto Design) taitava kädenjälki. Aalto nauttii sisäpihan jatkuvasta kehittämisestä.

– Täällä pääsee toteuttamaan hullumpiakin ideoita, eikä minkään kuulu olla niin vakavaa. Vielä tälle kesälle on luvassa ainakin lisää istumapaikkoja ja värikkäitä kuoseja, Aalto paljastaa.

Katso kuvat

Olympian Puutarha

Puutarhassa piisaa pergolaa, viherkasveja, boheemia kierrätyshenkistä kalustusta ja eteläamerikkalaistyylistä tunnelmaa. Lisäksi löytyy pihakeinuja ja dj-musiikkia. Kyseessä on ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimmista terasseista, joka on siemailun lisäksi terassi myös täysipainoinen kesäravintola ruokailuun.

Niin virvoittavista juomista kuin makurikkaista ruoistakin huolehtii viime kesän malliin Muusan väki. Puutarhassa on pikkuinen baari ja Muusan annokset nousevat hissillä ylös suoraan alakerran keittiöstä.

Päivittäin avoinna olevaan puutarhaan pääsee yläkerran kautta. Ulkoilmanautintoihin voi sujahtaa maksutta myös keikkailtoina yläkerran Olympia-salin ollessa käytössä, sillä puutarhaan on erillinen kulku.

Kesähotelli Aurora palvelee osoitteessa Satakunnankatu 10 koko kesän ajan. Jokaisesta huoneesta löytyy oma kylpyhuone sekä jääkaappi. Saatavilla on myös muutamia tilavia perhehuoneita.

Täyden palvelun talo – mukana myös majoitus

Olympia-korttelista ei tarvitse lähteä edes unen yllättäessä, sillä tarjolla on myös edullista majoitusta. Kaupunkilomalle Tampereelle ja Olympiaan voikin suunnata vaikka kauempaakin nauttimaan esimerkiksi keikkaillasta tai pitkän kaavan kautta ruokailusta vailla huolta majapaikasta, sillä viereinen opiskelija-asuntola muuntautuu kesän ajaksi Kesähotelli Auroraksi. Huonemäärä on viime kesästä kasvanut ja nyt niitä on jo mittavat 42 kappaletta. Jokaisesta löytyy oma kylpyhuone sekä jääkaappi. Saatavilla on myös muutamia tilavia perhehuoneita.

– Halusimme tarjota mahdollisuuden majoittua keskellä kaupunkia edullisesti, ilman lisäpalveluja. Sadan metrin säteeltä löytyy useita viihtyisiä kahviloita aamiaista ajatellen, ja samassa kiinteistössä palvelee seitsemänä päivänä viikossa ruokaravintola Muusa. Itse paljon yksin matkustavana kaipaan usein reissuillani perustasoista majoitusta omalla kylpyhuoneella ja loistavalla sijainnilla, mutta edulliseen hintaan. Aamiaisella käyn mielelläni kahviloissa, sillä näin reissuilla näkee enemmän ja löytää usein ihania paikkoja, joihin ei muuten tulisi eksyttyä, kertoo kesähotellin emäntä Jenni Vartiainen.

Vaikka aamiaista ei Auroran yhteydessä olekaan tarjolla, voivat majoittujat suunnata sunnuntaisin näppärästi Muusan suursuositulle brunssille, jonka antimista voi nautiskella myös puutarhan puolella.

Kesähotelli Aurora palvelee TOASin Pinjan tiloissa osoitteessa Satakunnankatu 10. Hotellin sisäänkäynti sijaitsee kuitenkin Aleksanterinkadun puolella.

 Kesähotelli Aurora Booking.comissa

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

olympia-julkisivu-kohokohdat
Olympia-korttelin monipuolinen viihdekokonaisuus palvelee Tampereella osoitteessa Satakunnankatu 10.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY