Sokos Original Hotel Ilves
Masuunin vuoden kuudes ruokalistalla komeilevat monet syksyn suosikit kuten maa-artisokka, punajuuri, ilmakuivattu porsaan luomukassler, ankka ja kuha. Aterioinnin viimeistelevät syksyisten jälkiruokien tähdet; lakka, mustikka, tyrnimarja sekä omena.
–Keräsimme uusimmalle listalle upeita raaka-aineita, jotka lämmittävät viileinä syysiltoina. Lautasille kootut maut tuovat varmasti mieleen muistoja menneeltä kesältä ja alkusyksyltä, kertoo keittiömestari Mikko Kautto.
Etenkin listan pääruuissa korostuu laadukas liha. Wanhantuvan ankka teki elokuussa paluun Masuunin annoksiin, ja suuren suosionsa vuoksi se pysyy edelleen listalla. Pääruokien joukosta löytyy myös muun muassa viljaporsasta ja kyytön lihaa.
– Tuoreen ruokalistan raaka-aineet noudattavat Masuunin perinteitä ja lähiruokaa kunnioittavia arvoja. Meillä on useita hienoja yhteistyökumppaneita, kuten Pentti Ukkonen Ruovedeltä ja Paijan tilateurastamo Urjalasta. Ukkoselta saamme paljon kehuttua kyytön ternimaitoa ja kyytön lihaa. Paijan tilateurastamolta hankimme tarjontaamme mureaa viljaporsaan potkaa, kylkeä ja sisäfileetä, sanoo Kautto.
Ravintolan kotisivut: ravintolamasuuni.com