maanantai, marraskuu 19, 2018

Hotelliravintolat

Tampereen hotelliravintolat sijaitsevat pääsääntöisesti Tampereen keskustassa. Tällä sivulla esittelemme hotellin yhteydessä toimivia ravintoloita ja niiden uutisia, palveluita, käyttämiä raaka-aineita ja kurkkauksia niiden tarjoamiin annoksiin. Hotelliravintolat soveltuvat erinomaisesti myös kokousten ja juhlien järjestämiseen – erityisesti silloin kun niihin osallistuu yöpyviä vieraita. Sivuiltamme löydät myös Tampereen parhaat hotellit.

Dabbalin syksyssä poro kirmaa krokettina – Uuden à la carten pohjoiset helmet

Lapland Hotels Tampereen ravintola Dabbalin keittiömestarina keväällä aloittanut Janne Kostamo tiimeineen on luonut ravintolaan uuden syksyisen à la carten. Pohjoisten makujen helminä hehkuvat esimerkiksi muhevalla metsäliemellä aateloitu porokroketti ja sinisimpukkakastikkeinen paistettu rautu. Kuusamosta kotoisin oleva Kostamo on kasvanut samanlaisten metsäisten raaka-aineiden äärellä, joita nyt pääsee...

Masuunista uniikki kala- ja äyriäispainotteinen ravintola – Umami-lohta ainoana koko Pirkanmaalla

Järvien ympäröimässä ja kalarikkaassa Tampereen kaupungissa on ollut ilta-aikaan palvelevan kalaravintolan kokoinen aukko. Masuunin uusi keittiömestari Jani Salmela paikkaa sen tyylillä simpukoin, meritryffelein, umami-lohin sekä hummerein. Maailman merellisissä keittiöissä keittänyt Salmela sai vapaat kädet luoda sellaisen menun, kuin minkälaisia annoksia itse haluaisi syödä. – Pohdin menua pitkälti myös...

Jani Salmela Masuunin keittiömestariksi – riista- ja kalamielinen kokki on seilannut maailman meret

Masuuniin on metsästetty uutta keittiömestaria pitkään ja tarkasti. Nyt kaupungin maineikkaimpiin kuuluva keittiö on saanut tähtäimeensä miehen, joka metsästää, kalastaa ja on keittänyt läpi maailman meret ja 49 eri valtiota. Jani Salmelan ruokarakkaus syttyi jo pikkupoikana, kun ero eineslaatikoiden ja kunnon kotiruoan välillä aikanaan paljastui. – Olen...

Janne Kostamo Lapland Hotels Tampereen keittiömestariksi

Tamperelainen Janne Kostamo on nimitetty Lapland Hotels Tampereen keittiömestariksi. Kostamo on työskennellyt aiemmin keittiömestarina Bodega Salud -ravintolassa. Urallaan hän on toiminut myös vuoropäällikkönä oululaisessa Sokeri-Jussin Kievarissa sekä Scandic Hotels Oulussa. Koulutukseltaan Kostamo on restonomi. Hän kuuluu Chaîne des Rôtisseurs -järjestöön, jossa hänen arvonsa on Chef Rôtisseur....

Ville Pulkkinen muutti Tammeriin – ”Ovemme ovat aina avoinna!”

Ravintolapäällikkö Ville Pulkkinen saapui keskustavilskeisestä hotelli Ilveksestä tunnelmalliseen Tammeriin. Maineikkaan hovimestari Alexander Grobowskyn jalanjäljissä astuva Pulkkinen kutsuu ihmisiä nauttimaan Tammerista ja elämästä. Yli kymmenen vuotta Sokos Solo Hotel Ilveksessä toiminut Pulkkinen on siirtynyt Tampereen modernista klassikosta legendaariseen, boutique-hotel-henkiseen Radisson Blu Grand Hotel Tammeriin. – Täällä on aivan omanlainen henki....

Dabbalin Täydestä sydämestä Suomeen -juhlamenun maut keittiötiimin lapsuusmuistoja Suomesta – Menu tarjolla 13.11.-6.12.2017

Millaista on käydä mummolassa tai istuskella veneessä mato-ongella? Millaista kävellä metsässä, kun lumihiutaleita leijailee ja havunneulaset rapsahtavat hangelle? Millaista on syödä näitä mielikuvia? Sen saa selville Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbalin Täydestä sydämestä Suomeen -juhlamenun nauttimalla. Keittiömestari Veli-Matti Lampinen on johdattanut keittiöjoukkionsa mielikuvamatkalle luonto- ja...

Masuuni tuo talkkunaa ja poroa pöytään

Masuuniin voi poiketa syömään vaikkapa vain pääruoka-annoksen verran tai tulla nautiskelemaan pitemmän kaavan kautta. Entistä useampi asiakkaista valitsee valmiin menukokonaisuuden, joita on neljä erilaista: Masuuni, Suomi 100, Chef ja Green. Näistä Suomi 100 on juhlavuoden kunniaksi luotu ja sille Masuunissa harvinaisempia raaka-aineita tuotu. Kysytty menu palautti mm....

Tunturin juurelta Tampereelle – Lapland Hotellin Vielmassa virtaa shamaaniveri

Lapland Hotel Tampereen ravintolapäälliköksi on saatu todellinen hotelli- ja ravintola-alan konkari, jossa virtaa vieläpä ehta shamaaniveri. Antti Vielma onkin jo itsessään pala Lappia Tampereella. Lappi asuu Vielmassa vahvasti. Siellä on pyöriskelty lapsuusaika ja aikuisiälläkin tullut työskenneltyä 20:n vuoden ajan matkailualalla, lähinnä hotelli- ja ravintolapuolella, mm....

Raaka-aineet napapiirin puutarhasta – Dabbalin Ruska-menu tarjolla 14.10.2017 asti

Päivitetty 2.10.2017 Dabbal täräytti 30.9. juhlavasti tarjolle riekkoisen, kuningasrapuisen ja luomukaskinauriisen teemamenun, jonka myötä tuotiin pohjoisen ruska ja raaka-aineet Tampereelle. Menun on luonut kaikkien Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö ja Lapin ruokakulttuurin lähettiläs Tero Mäntykangas tiiviissä yhteistyössä Dabbalin innovatiivisen keittiömestari Veli-Matti Lampisen kanssa. Neljän ruokalajin ruskamenu tuo kirjaimellisesti...

Kesäruokaa ja raikkaita drinkkejä Lapland Hotellin suojaisalla sisäpihaterassilla

Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbal on tuonut sekä rennolle bistrolistalleen että à la cartensa annosvalikoimaan kesäisiä terassinautiskeluun sopivia ja nopeasti nousevia syötäviä. Esimerkiksi peribrittiläinen fish 'n' chips on saanut lappilaistyylisen mehevän muodon. – Nimenomaan terassia ajatellen halusimme tuoda bistrolistalle Fish & Chips -annoksen. Siinä on...

Dabbal keittää kevään lautasille ja kokkaa päivän poroa

Tampereen Lapland Hotellin ravintola Dabbal tarjoilee nyt aivan uutukaisia kevääseen ja kesään kurkottavia makujaan. Hiljattain keittiömestariksi noussut Veli-Matti "Vellu" Lampinen on uusista annoksista ja nälkäisestä keittiötiimistään innoissaan. Uudistuneen à la carten alkuruokarintaman raikas annos Taimenta ja mallasta on saanut heti suuren suosion. Siinä sokerisuolattu Inarijärven...

Dabbalin parsaviikot tuovat kesäisen luonnon lautasille 15.5-11.6.2017

Dabbalin keittiötiimi on käynyt kiinni parsaan ja laatinut kolmen ruokalajin parsamenun, jolla maistuvat parsan lisäksi myös koivu, kuusi – ja kesä! Annoskokonaisuus pyörähtää käyntiin grillatulla valkoisella ja marinoidulla vihreällä parsalla, jotka ovat saaneet kavereikseen kuningasrapua ja kuusenkerkkähollandaisea. Annokseen on asetettu myös piparjuurihapolla maustettua salaattia ja...