Keittiömestari Jani Salmela tuo merituoreet äyriäiset Masuuniin.

Masuuni tuo merituoreet äyriäiset tarjolle hulppeana Äyriäisviikonloppuna 5. ja 6. huhtikuuta. Muuten juhla- ja tilausravintolana toimiva Masuuni on tuolloin kaikille avoinna tarjoillen kolmen ruokalajin menua. Annoskimara sisältää tuoreita hyvyyksiä ostereista erilaisiin simpukoihin, merietanoista messevään hummeriin.

– Olemme kyseisen viikonlopun normaaliravintolan tapaan avoinna, mutta tarjoamme ainoastaan äyriäismenua pöytävarauksella, keittiömestari Jani Salmela kertoo.

Ateria alkaa menun hintaan sisältyvällä samppanjalasillisella ja runsaalla äyriäisvadilla, joka sykäyttää tuorein osterein, savustetuin kokonaisin katkaravuin, yrttimarinoiduin vihersimpukoin ja rosèpippurimarinoiduin kampasimpukoin ja merietanoin ja chili-valkosipuliöljyssä paistetuin minimustekaloin.

Pääruokavaihtoehtoja on kaksi, hummeri ja härkä. Tässä kohtaa tehdään siis valinta, illastaako täysin merellisen menun vai sisällyttääkö siihen lihaisan elementin.

– Äyriäisannoksessa on hummeria, veriappelsiinirisottoa, hernepyreetä ja sahramivaahtoa. Ja sitten on yrttikuorrutettua härän sisäfileetä, maa-artisokkapyreetä, Lapin puikulaa, paistettuja sieniä ja punaviinikastiketta. Kun viimeksi tarkastin varaustilanteen, niin kaikki ovat valinneet hummerin pääruoaksi, merimielinen Salmela myhäilee.

Eikä ihme, sillä hummeri on Tampereella erittäin harvinaista herkkua. Nämä saksiniekat saapuvat ravintolaan vieläpä äärituoreina eli vallan elävinä, ja siksikin menua tarjotaan vain ennakkoon pöytävarauksen tehneille.

Masuuni järjestää jatkossakin erikoismenuviikonloppuja, joiden myötä ravintola muovautuu erilaisten illallisteemojen mukaiseksi. Tiedossa saattaa olla vaikka kunnon lihaisat bakkanaalit. Viime syksyn tapaan riistateema on ohjelmistossa joka tapauksessa ja loppuvuoteen on jo muutakin luksusraaka-ainesäpinää suunnitteilla.

Masuunin äyriäismenu 5.-6.4.

ALKUMALJA

Samppanja Nicolas Feuillatte

ALKURUOKA

Äyriäisvati:
Tuore osteri
Savustettuja kokonaisia katkarapuja
Yrteillä marinoitua vihersimpukkaa
Rosèpippurilla marinoitua kampasimpukkaa
Merietanoita
Chili-valkosipuliöljyssä paistettua minimustekalaa

PÄÄRUOKA

Hummeri
Veriappelsiinirisotto, hernepyrettä ja sahramivaahtoa

tai

Härkä
Yrttikuorrutettua härän sisäfilettä, maa-artisokkapyrettä,
lapin puikulaa, paistettuja sieniä ja punaviinikastiketta

JÄLKIRUOKA
Suklaata neljällä tapaa

82€ / 78€ S-etukortilla.

Menu tarjolla perjantaina 5.4. klo 18-22 ja lauantaina 6.4. klo 17-22. Sitovat pöytävaraukset 1.4. mennessä sales.tampere@sokoshotels.fi tai 0201234630. Pääruokavaihtoehto valitaan pöytävarauksen yhteydessä.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

video

Ilveksen kattosauna avaa näkymät Tammerkosken kansallismaisemiin ja tarjoaa haltioittavia yllätysmomentteja

Ilveksen Maisema-kabinetti saunoineen on korkeimmalla sijaitseva vuokrattava saunatila Tampereella. Lasiseinäisistä korkeuksista avautuu jylhä näkymä kohti Pyhäjärveä sekä Pyynikkiä. Panoraamaikkunoista näyttäytyy myös Tammerkosken kansallismaisema kaikessa...
Ravintola Masuuni

Masuuni avautuu liha-antimia avotuligrillistä ammentaen – Keittiömestari liekeissä

Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan...

Takomon terassin pitkä kuuma grillikesä – Possunkylkeä, kanankoipea, täytettyjä perunoita

Takomon terassilla hehkuu kesäauringon lisäksi keskiviikosta lauantaihin myös grilli. Keittiömestari Jani Salmelan mehevän tirisevät grilliantimet olivat niin suosittuja viime kesänä, että grillauspäiviä lisättiin ja...