Tammerin suunnitteli kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer. Siitä haluttiin alusta alkaen tehdä kansainvälinen luksushotelli, ja sen piti näkyä kaikessa – aina ruokailuvälineitä myöten. Monet tuolloin Ranskasta tuoduista tyylihuonekaluista ja pöytähopeista on käytössä hotellissa yhä tänään.

Radisson Blu Grand Hotel Tammer täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja juhlistaa merkkivuottaan lukuisilla tapahtumilla. Kaupungin ylpeyden tapahtumavuosi käynnistyy Tuhansien tarinoiden muisteluilloilla, joista toinen pidetään keskiviikkona 20.2.2019.

Hotellivierailla ja kaupunkilaisilla on mahdollisuus sukeltaa Tammerin rikkaaseen ja maineikkaaseen menneisyyteen. Tapahtumavuosi käynnistyy Tuhansien tarinoiden muisteluilloilla, joissa kerätään talteen sekä rakennukseen että siellä vierailleisiin henkilöihin liittyviä tarinoita. Seremoniamestarina tapahtumassa toimii tamperelainen viihdetaiteilija Fredi Lilius, jolla on paljon omakohtaista kokemusta ja jännittäviä muistoja Tammerista.

Grand Hotel Tammer ja sen kulinaarisia nautintoja tarjoava ravintola ovat olleet monille perheille merkittäviä paikkoja jo useiden sukupolvien ajan. Hotellissa on myös kuvattu paljon elokuvia, ja siellä on vieraillut runsaasti historiasta tuttuja henkilöitä, kuten F. E. Sillanpää, marsalkka Mannerheim, Juri Gagarin, Kalle Päätalo ja Juice Leskinen. Joskus vieraat viihtyivät niin hyvin, ettei seuraamuksilta vältytty. Näin kävi mm. Lauri Törnin jääkäreille, jotka saivat ikuisen porttikiellon Tammeriin vuonna 1946.

– Muisteluiltoihin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki hotellissa vierailleet ja työskennelleet henkilöt. Jokainen tarina on tärkeä osa Tammerin historiaa ja sitä, millaiseksi hotelli on muovautunut vuosikymmenten saatossa. Keräämme ainutlaatuista historiaa talteen ja teemme sitä koko kaupungin voimin. Luvassa on varmasti aiemmin kuulemattomia tarinoita sekä mielenkiintoista paikallishistoriaa, lupaa hotellinjohtaja Jaana Kariskoski.

– Tampereen vetovoimaisuus matkailukaupunkina on kasvanut merkittävästi, ja kaupungin keskustaan avautuu uusia hotelleja lähivuosina. Grand Hotel Tammerin vetovoima tulevaisuudessakin perustuu sen rikkaaseen historiaan ja tarinoihin, joiden arvo vain kasvaa vuosien saatossa. Asiakkaamme kehuvat jatkuvasti myös Tammerin uniikkia miljöötä ja tunnelmaa sekä henkilökohtaista palvelua. Niistä haluamme olla kansainvälisesti tunnettu myös tulevaisuudessa, sanoo Kariskoski.

Muisteluillat järjestetään keskiviikkoisin 23.1., 20.2., ja tiistaina 9.4. klo 18.00 alkaen.

VOILEIPÄPÖYTÄ 2019

Kylmäsavustettua haukea ja tillijugurttia
Jääkellarinlohta
Lasimestarin silakoita
Sillikaviaaria
Sinappisilakoita
Madeirasilliä

Tilliperunoita
Ylikypsää härän entrecoteeta ja mustaherukkahilloa
Vasikanpaistia ja piparjuurismetanaa
Lihahyytelöä

Italiansalaattia
Metsäsienisalaattia
Tammerin perunasalaattia
Salaattia savustetuista punajuurista
Tomaatti-sipulisalaattia
Kananmunan puolikkaita
Suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa
Vihersalaattia

Leipälajitelma ja kirnuvoita
Vorschmackia
Uuniperunoita
Metsäsienimuhennosta
Lämpimiä kauden kasviksia

Perinteistä sacherkakkua, Tammerin suklaatryffeleitä, kotimaisia juustoja, leikattuja hedelmiä ja pikkuleipiä
Kahvia, teetä

 

Pöytävaraukset kätevästi suoraan verkossa tästä

HInta S-Etukortilla 43 €, norm 45 € / henkilö