Tammerin suunnitteli kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer. Siitä haluttiin alusta alkaen tehdä kansainvälinen luksushotelli, ja sen piti näkyä kaikessa – aina ruokailuvälineitä myöten. Monet tuolloin Ranskasta tuoduista tyylihuonekaluista ja pöytähopeista on käytössä hotellissa yhä tänään.

Radisson Blu Grand Hotel Tammer täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja juhlistaa merkkivuottaan lukuisilla tapahtumilla. Kaupungin ylpeyden tapahtumavuosi käynnistyi Tuhansien tarinoiden muisteluilloilla.

Hotellivierailla ja kaupunkilaisilla on juhlavuoden jälkeenkin mahdollisuus sukeltaa Tammerin rikkaaseen ja maineikkaaseen menneisyyteen, sillä hotelli on täynnä tarinoita. Tammer on myös yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä, ja sinne ovat kaikki tervetulleita.

Tammer kuuluu kaikille – Kariskoski näkee koskenrannassa paljon potentiaalia

Tammer ja sen kulinaarisia nautintoja tarjoava ravintola ovat olleet monille perheille merkittäviä paikkoja jo useiden sukupolvien ajan. Hotellissa on myös kuvattu paljon elokuvia, ja siellä on vieraillut runsaasti historiasta tuttuja henkilöitä, kuten F. E. Sillanpää, marsalkka Mannerheim, Juri Gagarin, Kalle Päätalo ja Juice Leskinen. Joskus vieraat viihtyivät niin hyvin, ettei seuraamuksilta vältytty. Näin kävi mm. Lauri Törnin jääkäreille, jotka saivat ikuisen porttikiellon Tammeriin vuonna 1946.

Hotellinjohtaja Jaana Kariskoski.

– Tampereen vetovoimaisuus matkailukaupunkina on kasvanut merkittävästi, ja kaupungin keskustaan avautuu uusia hotelleja lähivuosina. Grand Hotel Tammerin vetovoima tulevaisuudessakin perustuu sen rikkaaseen historiaan ja tarinoihin, joiden arvo vain kasvaa vuosien saatossa. Asiakkaamme kehuvat jatkuvasti myös Tammerin uniikkia miljöötä ja tunnelmaa sekä henkilökohtaista palvelua. Niistä haluamme olla kansainvälisesti tunnettu myös tulevaisuudessa, sanoo hotellinjohtaja Jaana Kariskoski.