Tammerkoski2

jaana kariskoski kohokohdat
Jaana Kariskoski nauttii hyvästä kahvista ja kahvilakulttuurista. Tammerin vastaanoton yhteydessä sijaitsevassa Vihtorin Kirjasto on rento paikka tulla vaikka tekemään etätöitä kahvia siemaillen, haukata pikkupurtavaa, kohdata ystäviä tai pitää palaveria.

Tammerkoskelle tähyävä upea Grand Hotel Tammer puistoineen on kauniilla ja keskeisellä paikalla, mutta kuinka moni kaupunkilaisista on oikeasti käynyt tutustumassa hotelliin ja sen historiaan? Sen voi tehdä mainiosti ilman yöpymistäkin. Tammerin uusi operatiivinen päällikkö, tamperelaissyntyinen Jaana Kariskoski haluaa kutsua kaikki tutustumaan hänet hurmanneeseen hotelliin.

– Tammer on kuin oma maailmansa. Täällä on aivan oma henki, jonka tekevät tietenkin historialliset puitteet mutta myös asiakkaat ja aivan mahtava henkilökunta, kokenut hotelli- ja ravintola-alan ammattilainen Kariskoski kuvailee hymyillen.

Sokos Hotel TammerKariskoski on saapunut Tammeriin johtoon Holiday Club Tampereen Kylpylästä, jossa hän toimi viimeisten 12 vuoden aikana useissa päällikkötehtävissä, samoin kuin sitä aikaisemmin myös Scandicilla Tampereella ja Hiltonissa Helsingissä.

Hotelli Tammerin ainutlaatuisuuteen ihastunut Kariskoski toivoo, että ihmiset kävisivät tutustumassa Tammerin tunnelmaan, vaikka eivät yöpymään tai juhlimaan olisi tulossakaan. Vaikka moni kaupunkilaisista käy tunnelmallisen Trattorian puolella syömässä lounaalla tai iltaisin, on hotellin puoli Vihtorin Kirjastoineen jäänyt ehkä tutustumatta.

– Tänne aulaan voi piipahtaa vaikka kupilliselle kahvia, lasilliselle viiniä tai tuopilliselle olutta. Ihan vaan istumaan ja aistimaan tunnelmaa.

tammer-ilta

Kariskoski on pistänyt merkille, että hotellivieraat eivät tulekaan Tammeriin ainoastaan yöpymään. He tulevat ehdottomasti myös tunnelman ja historian vuoksi. Sen menneen maailman glamourin Kariskoski haluaa ehdottomasti säilyttää, mutta valikoida mukaan myös moderneja mausteita. Halu ja into tuoda Tammerin mielenkiintoinen menneisyys sekä monien mahdollisuuksien komeat puitteet uudella tavalla lähelle kaikkia tamperelaisia on luja.

– Vanhoista valokuvista näkee, kuinka hienoja juhlia täällä on vuosikymmeniä sitten järjestetty, esimerkiksi naamiaiset. Olisi hienoa järjestää täällä tamperelaisille sellaisia mielenkiintoisia juhlia. Vaikka juuri naamiaiset!

Kaupungin ruokakulttuurista kiinnostunut Kariskoski näkisi mielellään koko koskenrannan tienoon kehittyvän entistä eläväisemmäksi mm. uusin kahviloin ja ravintoloin sekä upean Frenckellin sisäpihan valjastamisen entistä useampien tapahtumien järjestämispaikaksi.

Lähiaikoina Tampereelle on rakennettu uusia hotelleja, mutta uutuuksiin tutustuttuaan ovat kanta-asiakkaat palanneet Tammeriin. Kariskoski onkin ehtinyt jo huomata, että Tammer on monille kaupunkilaisille myös konkreettinen osa omaa historiaa. On esimerkiksi juhlittu häitä ja palattu vuosi vuoden perään uudestaan juhlistamaan niin kaksin kuin myöhemmin lasten, suvun ja ystävienkin kanssa. Näitä perinteitä tulee varmasti lisää esimerkiksi Tammerin leppoisien pidennettyjen aamiaisten ja brunssin myötä. Ne ovatkin saaneet Kariskosken yllättymään iloisesti Tammerin ruokatarjonnasta.

– Kävin heti kokeilemassa aamiaista ja olin todella iloinen siitä, että siellä oli perheitä ja ystäviä yhdessä syömässä ja seurustelemassa. Hienoa, että ihmiset ovat löytäneet myös sinne!

Tammer liittyy maaliskuussa kansainväliseen Radisson Blu -hotelliketjuun, minkä myötä hotelli uudistuu vanhaa kunnioittaen.

Kotisivut:

http://www.ravintolatammer.com

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy