Hellan & Huoneen ravintoloitsijat eli keittiömestari Ilmari Saarikoski (vas.) ja sommelier Humberto Pulido Garcés rakastavat kuohuviinejä. Siksi he päättivät tuoda varta vasten kuplivaisille luodun maistelumenun tarjolle.

Hella & Huone juhlistaa keittiön ja salin yhteistä kuohuviinirakkautta viettämällä ruokaisaa kuohuviiniviikkoa 1.-9.3. Tarjolla on tyystin lukuisien laatukuplivien ympärille luotu ja kevääseen kurkottava 6:n ruokalajin menu. Ja tietenkin kuohuviinipaketti, joka kuplii yllätyksellisesti läpi aterian.

Tässä ravintolassa rakastetaan kuplivia sekä salissa että keittiössä. Siksipä ravintoloitsija-sommelier Humberto Pulido Garcés ja ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikoski päättivät tempaista kuohuviiniviikon kevään ja ihan silkan kuplivaisen elämänilon kunniaksi.

– Koska miksi ei? Me rakastamme kuohuviiniä! Se ei ole ainoastaan juhlajuoma, kun kohotetaan maljoja. Se on viini, jota voi juoda normaalisti ja monipuolisesti myös ruoan kanssa. Kuplat ovat vain bonusta, Pulido Garcés huikkaa hymyillen.

Luvassa onkin laadukkaita kuplivia samppanjasta rosé-cavaan läpi 6:n ruokalajin maistelumenuaterian.

– Meillä on samppanjaa, cavaa, crèmantia ja jossain vaiheessa franciacortaa. Ja esimerkiksi rosé-cavaa on eri tuottajilta, luettelee Pulido Garcés innoissaan.

Mukana on niin suurempia kuin pieniä ja Suomessa vielä vähän tuntemattomampia tuottajia. Todelliselle kulinaristille on tarjolla oikea kuohuviinihelmi, vain pulloittain myytävä Alta Alella Mirgin Opus Cava Brut Nature. Kyseisiä pulloja on ravintolassa vain kolme kappaletta, joten nopeimmat nautiskelijat nappaavat gourmet-cavan vaikka läpi ateriansa nautiskeltavaksi.

Viinipaketti ei ole kiveen kirjoitettu, vaan voi muuttua sommelierin inspiraation ja saataville tulevan pullon mukaan. Kaikki kuohuviinivalinnat annoksille tehdään kuitenkin sulavassa yhteistyössä keittiön ja salin välillä.

Saarikosken suunnittelemat annosmaut suuntaavatkin kuplien viitoittamina jo kohti orastavaa kevättä.

– Tällä menulla lähdetään kevättä kohden. Siellä on paljon kalaa ja mereneleviä, kuten kampasimpukkaa Granny Smith -omenalla, turskaa rapealla kanannahalla… Ostereita on tietenkin tulossa ja jälkiruoaksi sahti- tai olutposset, Saarikoski paljastaa pikkuisen tulevista annosnautinnoista.

Menu 68€
Juomapaketti 55€

Kuohuviiniviikon aikana saatavilla myös à la carte -listan annokset sekä pitkä maistelumenu normaalilla viinipaketilla.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Hella & Huone
 Salhojankatu 48
Tampere

 Hotellit läheisyydessä