Lapland Hotels Tampere on juuri uudistanut hotellihuoneittensa kylpyhuoneet sekä saunatilat. Kuva: Mikko Uosukainen

Lähimatkailun ja staycationien kysynnän kasvu ei koronavuosista ole juuri laantunut, vaan ihmiset ovat oppineet nauttimaan akut lataavista minilomista laadukkaasti majoittuen. Ja nimenomaan itse majoittumisesta nauttien. Lapland Hotels Tampereessa on huomattu, että hotelliloma merkitsee monelle rauhoittumista ja rentoutumista kiireisen arjen keskellä.

Lapland Hotels Tampere on uudistanut huoneitaan aivan uuteen Lapin lumo -uskoon ja nauttimisvalmiuteen. Kylpyhuoneet sekä saunat ovat saaneet hotellinjohtaja Maija Virtasen mukaan uudenlaista Lapin tunnelmaa.

Hotellinjohtaja Maija Virtanen. Kuva: Mikko Uosukainen

– Ihmiset ovat heränneet toden teolla huomaamaan lähimatkailun mahdollisuudet ja löytäneet rentouttavat sekä arjesta irrottavat staycation-lomat. Meillä on hyvin paljon asiakaskuntaa, joka tulee läheltä, kertoo Virtanen.

– Majoituskokonaisuuksista haetaan nyt stressittömyyttä ja omaa rauhaa. Huoneissa vietetään enemmän aikaa ja nautitaan rauhassa hotellin palveluista.

Vaikka alakerrassa pienen hissimatkan päässä palvelee laadukas ja tunnelmallinen ravintola Dabbal Kitchen & Bar, ei Lapland Hotellissa välttämättä tarvitse edes poistua huoneesta ruoasta nauttiakseen.

– Halutessaan meillä voi vaan rentoutua kylpytossut jalassa omassa huoneessa. Ei tarvitse laittaa meikkiä eikä tukkaa, vaan hyvästä ravintolaruoasta voi nauttia ihan oman huoneen rauhassa.

Sellaisen mahdollisuuden tarjoaa hotellin In-room Staycation -majoituspakettivaihtoehdoista se, joka sisältää majoituksen sekä kolmen ruokalajin yllätysmenun ja aamiaisen huoneeseen toimitettuna.

Illastus Dabbalin tyylikkäästi Lappi-henkisessä ravintolatilassa saliosaajien palveltavana on kyllä ehdottomasti elämys, joka kannattaa kokea. Viiden ruokalajin yllätysmenuillallinen ravintolassa sisältyykin Pohjoinen Staycation -majoituspakettivaihtoehtoon. Aamulla puolestaan pääsee nauttimaan monipuolisesta, pohjoisen luksusta tarjoavasta aamiaisesta muun muassa maineikkaine puuroineen, tilauksesta valmistettavine omeletteineen ja pöytään tarjoiltuine kahveineen.

Kylpyhuoneellinen hotellihuone Kuva: Mikko Uosukainen

Hotelliloma on myös Virtaselle itselleen tilaisuus pysähtyä täysin perusasioiden, kuten yhdessäolon ja levon äärelle.

– Kun käyn itse oman pienen lapseni kanssa hotellissa, on meille uskomaton elämys, kun päästään vaahtokylpyyn, voidaan tilata huoneeseen ruokaa ja katsoa kylpytakit päällä piirrettyjä. Ei kiirettä eikä aikatauluja!

Saunallinen hotellisviitti Tampereella – Lapland Hotel Tampere
Hotellisviiitin sauna Kuva: Mikko Uosukainen

Vaikka hotelliin olisi tultukin työn tiimoilta, osaavat asiakkaat nykyään nauttia enemmän hotellimajoituksesta palveluineen.

– Tänä päivänä asiakkaat haluavat ja myös osaavat tehdä pieniä irtiottoja, vaikka hotelliin olisi tultu työtapahtuman merkeissä. Monet nauttivat esimerkiksi saunasta tai kylvystä kaikessa rauhassa ennen tilaisuuden alkua, Virtanen kertoo.

Mikäli hotellilomallaan tahtoo kokea totaalirentoutumisen lisäksi vaikkapa hiukan kulttuuriakin, sijaitsee ihan hotellin välittömässä läheisyydessä monien tapahtumien Tampere-talo. Viereinen Sorsapuisto lampineen sekä lintuineen puolestaan tuo luonnon liki ja on erityisesti lasten suosikki.

Lapland Hotels Tampere, Yliopistonkatu 44

Teksti: Kohokohdat.fi

 

Maija Virtanen on ollut Lapland Hotels Tampereen palveluksessa heti hotellin avaamisesta asti ja toimii nykyisin hotellin johtajana.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Uusia saunallisia ja kylpyammeellisia hotellihuoneita – Lapland Hotels Tampereen uudistuminen valmistui