Suomen suurin yksityinen hotelliketju Lapland Hotels on avannut Tampereen Yliopistonkadun hotellinsa kokonaisuudessaan käyttöön. Mittavassa, koko kiinteistöä koskeneessa remontissa uudistettiin erityisesti hotellin kylpyhuoneet, jotka saivat Lapin tunnelmaa huokuvan ilmeen.

Saunallinen hotellisviitti Tampereella – Lapland Hotel Tampere
Hotellisviiitin sauna Kuva: Mikko Uosukainen

Hotelliketjulla on nyt Tampereella yhteensä yli 400 huonetta kahdessa hotellissa: Yliopistonkadulla sijaitsevassa Lapland Hotels Tampereessa sekä Nokia Arenalla, Lapland Hotels Arenassa.

Lapland Hotels Tampere avautui kokonaisuudessaan 15. tammikuuta, kun loputkin  kylpyhuoneremontit saatiin valmiiksi. Vaiheittain toteutetussa remontissa uudistettiin hotellin kaikki 141 kylpyhuonetta vastaamaan tämän päivän vaatimuksia ja Lapland Hotelsin kaupunkihotellien ilmettä. Samalla myös kylpyammeiden määrää nostettiin 22:sta 26:een. Uudet kylpyhuoneet on suunnitellut suunnittelutoimisto Franz, joka vastasi myös Tampereen toisen hotellin, Lapland Hotels Arenan, ilmeestä.

– Jokaisessa hotellihuoneessamme on aistikas ja todella harmoninen sisustus. Se henkii sitä samaa Lapland Hotelsin tunnelmaa, joka on tuttu muista tiloistamme. Lisäsimme myös kylpyammeiden määrää – asiakkaamme arvostavat huoneita, joissa on kylpyamme tai oma sauna. Huoneissa viihdytään ja vietetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin, vaikkapa staycationin parissa, kuvailee hotellinjohtaja Maija Virtanen.

Saunallinen hotellihuone Kuva: Mikko Uosukainen

Uudistuksia voi nähdä eri puolilla hotellia

Kylpyhuoneiden lisäksi remontissa parannettiin hotellihuoneiden ilmastointia ja uusittiin huoneiden ovet, mikä paransi myös äänieristystä merkittävästi.

– Meillä käy paljon vakiasiakkaita ja olemme saaneet heiltä runsaasti positiivista palautetta. Uutta, tyylikkäämpää ilmettä voi nähdä myös ravintola- ja aamiaistiloissamme. Myös hotellihuoneiden ilmastointia on parannettu entistäkin tehokkaammaksi, Virtanen jatkaa.

Remontin myötä Lapland Hotelsin majoituskapasiteetti Tampereella on nyt kokonaisuudessaan käytössä. Konsernilla on kaupungissa kaksi hotellia: Yliopistonkadulla sijaitsevan Lapland Hotels Tampereen lisäksi vuonna 2021 avattu Lapland Hotels Arena  Nokia-Arenan yhteydessä. Hotelleilla on yhteinen henkilökunta ja paikallinen myyntipalvelu, jonka kautta onnistuu satojen huoneiden, mukautuvien kokoustilojen ja kahden upean saunamaailman varaaminen.

– Yliopistonkadun hotelliremontin valmistuminen täydentää loistavasti Tampereen tarjontaa: missään muualla meillä ei ole kahta hotellia samassa kaupungissa. Olemme yksi iso kokonaisuus, kahdella eri kärjellä: Lapland Hotels Arena on viihteen keskus, kun taas toinen hotellimme on lämminhenkinen, kodinomainen kohde, aluejohtaja Leena Turunen iloitsee.

Lapland Hotels Tampere on avattu vuonna 2015. Saunallisia huoneita hotellissa on yhdeksän, lisäksi hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva, monipuolinen Kero saunoineen palvelee niin majoittuvia asiakkaita kuin tilaussauna-asiakkaitakin. Lapland Hotels Tampere oli konsernin ensimmäinen hotelli Napapiirin eteläpuolella. Sen jälkeen hotelleja on avattu myös Ouluun, Kuopioon ja Helsinkiin. Kaupunkihotellien tarkoitus on tuoda Lapin mystiikkaa ja tunnelmaa ympäri Suomen.