Tampereen Herrainmäellä sijaitseva yli satavuotias Villa Sandsund -huvila sai uuden elämän loisteliaana putiikkihotellina.
Tampereen Herrainmäellä sijaitseva yli satavuotias Villa Sandsund -huvila sai uuden elämän loisteliaana putiikkihotellina.

Villa Sandsund on yli satavuotias näyttävä hotelli Tampereella, joka on toiminut aikoinaan asuintalona ja myöhemmin toimistona. Nuori yrittäjäkolmikko osti villan vuonna 2021 aikomuksenaan palauttaa se takaisin alkuperäiseen loistoonsa. Sandsund haluttiin remontoida alkuperäistä kunnioittaen ja perustaa siihen hotelli, joka tarjoaa asiakkaalle jotakin täysin uutta ja ainutlaatuista.

Keväällä 2023 avatussa hotellissa on varattavissa seitsemän erilaista hotellihuonetta.

Boutique Hotel Sandsund. Tampereen Herrainmäellä sijaitseva yli satavuotias Villa Sandsund -huvila sai uuden elämän loisteliaana putiikkihotellina.
Boutique Hotel Sandsund. Tampereen Herrainmäellä sijaitseva yli satavuotias Villa Sandsund -huvila sai uuden elämän loisteliaana putiikkihotellina.

– Visiomme oli tuoda Tampereelle hotelli, joka lumoaa asiakkaat ylellisyydellään ja nostaa heidät hetkeksi arjen yläpuolelle. Siksi pienilläkin yksityiskohdilla on hotellimme ilmeessä merkitystä, kertoo Valtteri Tuomisto, yksi hotellin omistajista.

Boutique Hotel Sandsundin valaistuksen ohjaus toteutettiin Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä, joka mahdollisti täysin langattoman kytkennän.
Boutique Hotel Sandsundin valaistuksen ohjaus toteutettiin Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä, joka mahdollisti täysin langattoman kytkennän.

Lopputulos on seitsemän huoneen loistelias ja elämyksellinen putiikkihotelli, jossa myös sähkökalusteisiin ja valaistuksen ohjaukseen on valittu parhaat mahdolliset vaihtoehdot. Suunnittelu toteutettiin yhteistyössä tukkuliike F9 Distribution Oy:n kanssa. Vaikka F9 liittyi projektiin sen ollessa jo käynnissä, hotellin omistajat, urakoitsija ja F9 löysivät yhteisen sävelen helposti ja nopeasti, ja yhteistyö sujui kokonaisuudessaan loistavasti.

Sujuvaa yhteistyötä läpi projektin

Urakoitsija Poutasähkö Oy hankki Hotel Sandsundiin F9:n kautta Schneider Electricin metalliset Exxact-sähkökalusteet, jotka sopivat erinomaisesti yhteen Wiserin kanssa. F9 kaiversi painikkeisiin lisäpalveluna kauniit symbolit, jotta loppukäyttäjä tietää, mitä mistäkin painikkeesta tapahtuu.

– F9:n erityisosaamista on toimia joustavasti ja toteuttaa tämänkaltaisia lisäprojekteja, jotta asiakkaamme saa parhaan mahdollisen lopputuloksen, kertoo F9:n Product Specialist Otto Haikka.

Schneider Electricin kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa on tyytyväinen sekä projektin lopputulokseen että yhteistyöhön F9:n kanssa. Hallamaan mukaan F9 on loistava kumppani, jolla on myös ensiluokkainen jälleenmyyjäverkko.

– Valmistajan puolesta voin sanoa, että meidän oli erittäin helppo tulla valmiiseen pöytään ihastelemaan lopputulosta. Täällä on asiat hoidettu hienosti ja innovatiivisesti.

F9:n Schneider Electricin tuotepäällikkö Mika Paussu korostaa aktiivisuuden, joustavuuden ja asiantuntijaroolin merkitystä F9:n arvoissa ja nykymuotoisessa tukkukaupassa.

– Olemme valmistajan äänitorvi uusien innovaatioiden tuotemarkkinoinnissa ja toteutusten tukena urakoitsijoiden ja loppuasiakkaiden välissä. Kehitämme jatkuvasti erilaisia palveluita antamaan lisäarvoa niin valmistajien kuin asiakkaidemme tueksi. Paras mahdollinen lopputulos saadaan laadukkailla tuotteilla, joustavalla yhteistyöllä ja ripauksella uskallusta kokeilla jotakin uutta.

Ennätyksellinen älykotijärjestelmä

Hotellin valaistuksen ohjaus toteutettiin Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä. F9:n Haikan mukaan järjestelmäksi valikoitui Wiser, koska se on kustannustehokas, nykyaikainen, helppo ohjelmoida ja sen pystyy toteuttamaan langattomasti.

– Langattoman kytkennän vuoksi meidän ei juurikaan tarvinnut rikkoa ja uudelleenrakentaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen pintoja, vaan pystyimme tekemään kaiken vähällä vaivalla sekä aikaa, kuparia ja luontoa säästäen, kertoo urakoitsija Juho Poutala Poutasähkö Oy:sta.

Wiserin etu on myös se, että se on helposti laajennettavissa: yhteen keskusyksikköön mahtuu peräti 120 laitetta.

– Maailma muuttuu koko ajan yhtä digitaalisemmaksi, joten luonnollisesti myös vanhanaikaiset analogiset sähkölaitteet digitalisoituvat ja muuttuvat älykkäiksi kovaa vauhtia. Wiseria käytetään jo nyt paljon kodeissa pienistä yksiöistä isoihin kartanoihin, mutta tämä on tietääkseni maailman ensimmäinen hotelli, jossa Wiser by SE -järjestelmä on käytössä, Hallamaa täsmentää.