Artesaanipizzaa, rapeaa kanaa ja ranskanperunoita erilaisilla höysteillä tarjoileva Crispy Company avasi ovensa asiakkaille heinäkuun alussa 2023. Vauhdikkaasti kasvavassa Kalevan kaupunginosassa sijaitsevan ravintolan ruokalistan ovat yhteistyössä laatineet tuttujen catering-yritysten keittiömestarit Miikka Lindqvist ja Janne Salonen.

Crispy Companyn tiimissä ovat mukana ravintolapäällikkö Oskari Ketola (vas.), menun suunnitelleet keittiömestarit Miikka Lindqvist ja Janne Salonen (oik.) sekä ravintolan työntekijä Silvia Tähtinen. Kuva: Satu Palojärvi
Crispy Companyn tiimissä ovat mukana ravintolapäällikkö Oskari Ketola (vas.), menun suunnitelleet keittiömestarit Miikka Lindqvist ja Janne Salonen (oik.) sekä ravintolan työntekijä Silvia Tähtinen. Kuva: Satu Palojärvi

Kalevaan on auennut heinäkuun alussa uusi Crispy Company -ravintola. Ravintolan idean ja ruokalistan ytimessä ovat pizza, friteerattu kana ja ranskanperunat. Uusi tulokas tuo Tampereen ravintolakartalle fast casual -tyyliin mutkattomasti mutta laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

Crispy Company paistaa kaupungin rapeimmat kanat, pizzat ja ranskalaiset – Amerikan malliin. Makuhermoja hivelevät annokset valmistuvat käsityönä Tampereen Kalevassa. Autenttiset herkut tarjoillaan fast casual -tyyliin mutkattomasti, mutta laadusta ja tuoreista aineksista tinkimättä.

– Valmistamme pizzataikinat alusta saakka paikan päällä ja paneroimme friteeratun kanan omalla mausteseoksellamme. Asiakkaat pääsevät myös tuunaamaan dippejä oman makunsa mukaisiksi. Crispy Companyyn kannattaa tulla, kun haluaa herkutella vähän paremmin, kertoo ravintolapäällikkö Oskari Ketola.

Tampereen Kalevaan auennut uusi ravintola tarjoilee artesaanipizzaa, rapeaa kanaa ja ranskanperunoita erilaisilla lisukkeilla. Kuva: Satu Palojärvi
Tampereen Kalevaan auennut uusi ravintola tarjoilee artesaanipizzaa, rapeaa kanaa ja ranskanperunoita erilaisilla lisukkeilla. Kuva: Satu Palojärvi

Friteeratun kanan lisäksi listalta löytyy muun muassa tulisia siipiä eri kastikkeilla, helposti naposteltavaa popcorn-kanaa ja laaja valikoima pizzoja sekä tietysti myös vegaanisia vaihtoehtoja. ”Fries with benefits” -annoksissa ranskanperunoita täydentävät lisukkeet. Kylkeen tai jälkeen on tarjolla pirtelöitä.

Keittiömestarit yhdistivät voimansa menun suunnittelussa

Crispy Companyn perustajina ovat pirkanmaalaiset ravintola- ja catering-yritykset Bufferi ja Brocco, joiden keittiömestarit Miikka Lindqvist ja Janne Salonen ovat myös suunnitelleet uuden ravintolan ruokalistan.

– Tahdoimme tuoda Tampereelle koko perheen kohtuuhintaisen ravintolan, jossa pääpaino on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkuttelussa. Tarjoamme tietysti myös gluteenittomia ja muita erityisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja. Lisäksi listaltamme löytyy maukkaita vegaanisia annoksia, joissa rapea suutuntuma on pääosassa, Lindqvist vinkkaa.

– Sijainti suositussa Kalevan kaupunginosassa on erinomainen, sillä ratikka kulkee aivan ravintolan vierestä ja meille pääsee näppärästi myös Tampereen keskustasta. Crispy Companyyn voi tulla koko perheen voimin vaikkapa matkalla maauimalaan tai noutaa kavereiden kanssa annokset mukaan puistopiknikille. Herkkuja saa tietysti tilattua kotiin myös Woltin ja Foodoran kautta, Salonen kuvailee.

Crispy Company palvelee asiakkaita kesällä joka päivä. Tarkemmat tiedot aukioloajoista löytyvät yrityksen verkkosivuilta ja somekanavista. Asiakaspaikkoja ravintolassa on noin 50.

Crispy Company palvelee asiakkaita kesällä joka päivä. Ruokailijoita ravintolaan mahtuu noin 50, mutta annoksia voi myös noutaa mukaan ja tilata suoraan kotiovelle.