Il Centro Trattorian pizzat ovat napolilaistyylisiä. Juureen tehdyn taikinan valmistus kestää kaikkinensa kolme päivää. Il Centro Speciale -pizza sisältää Gustarosso-tomaatteja, pitkään haudutettua liharagua, parmesaania, burratamozzarellaa ja basilikaa.

Scandic Tampere City sai uuden ravintolan ja uudet katutason ravintolatilat. Il Centro Trattorian italialaisia ruokia nautitaan suurten ikkunoiden äärellä rautatieaseman ja ydinkeskustan vilinää seuraillen.

Il Centro tuo Tampereelle Italian makuja helsinkiläisen isosiskonsa jalanjäljissä saapastellen.

– Italialainen keittiö on henkilökohtaisesti hyvin lähellä sydäntäni. Olin heti ihan innoissani, kun tästä uudesta ravintolasta kuulin. Täällä vielä tehdään kaikki niin autenttisesti, kertoo F&B Manager Tiina Seppälä.

Italialaisuus otetaankin ravintolassa tosissaan. Erityisesti antipasti-valikoiman valokeilassa poseeraavat kinkut, makkarat sekä juustot ovat italialaisia, pizzat napolilaistyylisiä huolella valmistetuin taikinoin ja muhkein reunoin.

– Pizzat valmistetaan perinteisellä napolilaisen pizzan kaavalla, eli esimerkiksi taikinan valmistus kestää kaikkinensa sen kolme päivää. Taikina on myös juureen tehtyä, kertoo Seppälä.

Trattorian listan pääruokavalikoimasta löytyy pizzojen lisäksi myös pastaa, grillin antimia sekä risottoa. Esimerkiksi listan kampasimpukkarisottoa ei useinkaan ravintoloiden listoilla näy.

Antipastivalikoiman mukavan kokoiset annokset taas ovat mainio houkutus piipahtaa tutustumaan ravintolaan pikkusyötävälle ja lasilliselle, valikoida annos aterian alkuun tai useampi jaettavaksi seurueen kesken.

Antipasti-valikoimassa on myös jakaen maisteltavaksi sopivia pikkuannoksia, kuten lautasellinen kevyesti graavattua lohta, sitrusvinaigrettea ja sitruunamelissaa.

Paikalle voi suunnata myös drinkille. Baari palvelee muun muassa cocktailein, matala-alkoholipitoisin locktailein tai tyystin alkoholittomin mocktailein, joita voi nauttia tietenkin myös aterian alkuun tai loppuun. Miksei lomassakin. Etenkin mocktaileja ja locktaileja voi nautiskella illan aikana helposti useampiakin.

– Matala-alkoholisten juomien kysyntä on kasvanut kyllä paljon. Myös vanhemmat asiakkaat ovat löytäneet ne.

Uuden ravintolakonseptin myötä myös ravintolatiloja uudistettiin. Aikaisempi Be Calm & Buzz On -ravintola sijaitsi sisäpihamaisessa, erittäin korkeaseinäisessä ja avarassa atriumtilassa, joka on nyt pyhitetty hotelliaamiaisen ja kokouslounaiden järjestämiseen. Uusi suuri-ikkunainen Il Centro -ravintolasali taas sijaitsee suojaisamman tunnelman katutasotilassa, mistä ravintolan myös havaitsee paremmin kaupungilla kulkiessa.

– Muutos on ihan huikea. Koska tässä katto on matalammalla, on tunnelmakin intiimimpi. Ravintolan myös huomaa kadulta hyvin. Ikkunaseinät ovat kaiken lisäksi avattavia. Tässä on siis ihan ulkomaan meininkiä, hymyilee Seppälä.

Seppälä on työskennellyt uransa aikana monenlaisissa ravintoloissa. Scandicilla hän on toiminut vuodesta 2018 asti, ensin Scandic Hämeenpuistossa ja nyt Scandic Cityssä.

Cityn erittäin keskeinen sijainti tekee paikasta mainion kaupunkiloman majoitus- ja viihtymiskohteen, sillä hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, rautatieasemaa vastapäätä. Monien tapahtumien Nokia Arenakin on vain pienen kivenheiton päässä. Esimerkiksi jääkiekko-ottelut sekä konsertit tuovatkin taloon paljon väkeä. Tuntuvat ja vaihtuvat Scandic Friends -kanta-asiakasalennukset niin ruoasta kuin majoituksestakin ovat osa vetovoimaa. Hotelli on suosittu lähilomakohde myös Tampereen seudulla asuvien toimesta.

– Parasta täällä työskentelyssä onkin ehkä juuri se, että meille tulevat vieraat ovat usein joko lomalaisia, tapahtumiin tulevia, viikonloppua viettäviä tai työpäivän jälkeen vapaalla rentoutuvia. He ovat jo valmiiksi hyvällä fiiliksellä, kuvailee Seppälä.

KOTISIVUT

Il Centro Trattoria, Hämeenkatu 1

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi