Ravintola Tiiliholvi
Tiiliholvin alkuvuosi on täynnä herkullisuutta ja tunnelmallisuutta. On blinirunsautta, mielenkiintoisia raaka-aineita monipuolisesti valmistettuina, sadan kynttilän ystävänpäiväillallista sydämellisine erikoismenuineen.

Tiiliholvissa tarjotaan blinejä helmikuuhun asti koko päivän ajan, niin lounaalla kuin illallisellakin. Myös toista kevättalven herkkua, madetta, on saatavilla pian luottokalastajan suoraan ravintolaan toimittamana. Odotettu alkuvuoden juhla on tietenkin ystävänpäivä 14.2., jota Tiiliholvi juhlistaa sadoin kynttilöin. Sähkövalot sammutetaan ja ravintolassa ruokaillaan äärimmäisen tunnelmallisesti kynttilänvalossa. Keittiö laatii iltaa varten oman erikoismenun, jolla on mm. häränsydäntä.

kynttilaillallinen

tiiliholvi-pietu

Raaka-aineiden monipuolinen hyödyntäminen herättää mielenkiinnon ja vaatii osaamista

Vuodenvaihteessa uudistunut à la carte -lista hellii sisällään erikoisuuksina mm. hirveä sekä hanhea. Hirvipastrami on maustunut liemessä kahden viikon ajan, jonka jälkeen se on vielä savustettu. Hanhiannos taas on valmistettu kokonaisesta hanhesta.

– Koipilihoista ja sisäelimistä tehdään mureke, joka kääritään rintafileeseen. Luista taas on keitetty liemi, joka tarjotaan annoksen kastikkeena, keittiömestari Pietari Parkkonen kertoo.

Nykyään lista vaihtuu entistä useammin. Se on piristävää paitsi kanta-asiakkaille, myös keittiöväelle. Keittiöön ostetaan entistä enemmän myös kokonaisia eläimiä, kuten juuri tämänhetkisen listan hanhi. Paitsi että eläimen koko ruhon hyödyntäminen inspiroi koko keittiötiimiä ja on mielenkiintoista myös asiakkaille, se on lisäksi ekologinen ratkaisu. Kun koko eläin hyödynnetään monipuolisesti, mitään ei mene hukkaan. Se nostaa toki käsityön ja keittotaidon merkityksen arvoon arvaamattomaan, mutta Tiiliholvissa se on tietenkin itsestäänselvyys.

Uusia elämyksiä etsitään ja arvostetaan – yllätysmenu yhä suositumpi 

Hovimestari Mika Lintula sytyttää kynttilät ja asiakkaiden mielenkiinnon Tiiliholvin huikeaa juomatuotetta kohtaan.

Myös todella suosittu yllätysmenu on mielenkiintoinen kokemus asiakkaille, tilaisuus tutustua uusiin ja uudella tavalla valmistettuihin raaka-aineisiin, joita ei muuten olisi tullut ehkä maistelleeksi. Ihmiset ovatkin selvästi oppineet heittäytymään luottavaisesti ammattilaisten osaaviin käsiin kokeakseen yllättäviä makuelämyksiä. Menun annokset saattavat vaihtua vaikkapa kesken illankin. Niissä onkin keittiön tilaisuus päästää luovuus valloilleen ja kokeilla uusia annoksia, jotka mahdollisesti päätyvät tulevalle listalle.

– Yllätysmenun valitsee valtaosa asiakkaista. Kaikki sanovat, että näin tulee syötyä sellaisiakin annoksia ja raaka-aineita, joita ei itse välttämättä olisi tullut valinneeksi.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

LAHJAVINKKI: Tiiliholvi ja Elämyslahjat taituroivat pimeässä nautittavan illallisen tilauksesta

Tiiliholvissa on mahdollista haastaa ja herkistää makuaistiaan, kun ravintola alkaa järjestää pimeitä illallisia yhteyistyössä ElämysLahjojen kanssa. Jännittävä, aivan säkkipimeän syleilyyn ruokailijat sulkeva ruokailukonsepti on ollut hyvin suosittu maailmalla.

Tiiliholvin vorschmack on uuden à la carten kruunupää – Myös lounas uudistui monipuolisemmaksi

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys. – Olemme...
Ravintola Tiiliholvi

2 syö ja 1 maksaa Tiiliholvin yllätysmenun hiihtolomaviikolla 24.-29.2.2020

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1...