OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauton taikanäpit loihtimassa kyyttöannosta keittiön puolellaMasuuni tuli tunnetuksi kyytön hyödyntämisestä jo keittiömestari ja lähiruokapioneeri Heikki Ahopellon aikoina. Pentti Ukkosen kasvattama kyyttövasikka onkin tullut vuosien mittaan tutuksi monille ravintolan asiakkaille.

Vuonna 2012 ilmestyi myös maatiaisruokakirja, jonka tekijöitä olivat Hannu Heikkinen, Christer Lindgren, valokuvauksesta vastannut Liisa Valonen, sekä Masuunin silloinen keittiömestari Mikko Kautto.

masuuni-jaateloSuomen kolmesta alkuperäisestä lehmärodusta itäsuomenlehmä eli kyyttö oli kuolla sukupuuttoon, sillä yksilöitä oli vähimmillään vain 50. Kyytönliha on hienosyistä verrattuna tavalliseen naudanlihaan ja mm. maito soveltuu erinomaisesti juustojen raaka-aineiksi. Jälkiruuissa voidaan käyttää ternimaitoa, kuten tämänkin vuoden kyyttöillallisella.

Jo perinteeksi muodostuneessa kyyttöillallisessa maatiaisrodun raaka-aineita käytetään monipuolisesti niin alku-, pääruoka- kuin jälkiruokapuolellakin.

Kyyttöiltaa vietetään Ravintola Masuunissa lauantaina 21.3.2015 klo 18.00 alkaen.

 

Ravintola Masuuni. Kuva: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

MENU

 

Kyyttövasikkaterriiniä, kevyesti savustettua punajuurta ja pikkelöityjä kasviksia

Art Wine vol.3 Gayda Grenache

 

Lämminsavustettua lohta, maa-artisokkaa ja siianmätiä

Grüner Veltliner Kremstal

 

Kyyttövasikkaa ”2015” ja pippurikastiketta

Trapiche Pinot Noir Oak Cask

 

Kotimaisia juustoja

Huxelrebe Auslese

 

Kyytön ternimaitoa ja vadelmaa

Chateau Le Clou Classic

 

60€ / hlö

Viinipaketti 50€

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Masuunin riistaviikoilla kyyhkyä sekä sarvipäitä lautasilla – Kauriinsydäntä ja poronveribliniä tiedossa

Viime vuonna Masuunin otsoiset riistaviikot olivat menestys. Tälle syksylle keittiömestari Jani Salmela on viritellyt annoksiin entistä mielenkiintoisempia menujuonikuvioita metsästävän riistakokin vainulla. Riistaisia makuja...

Masuuni avautuu liha-antimia avotuligrillistä ammentaen – Keittiömestari liekeissä

Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan...

Takomon terassin pitkä kuuma grillikesä – Possunkylkeä, kanankoipea, täytettyjä perunoita

Takomon terassilla hehkuu kesäauringon lisäksi keskiviikosta lauantaihin myös grilli. Keittiömestari Jani Salmelan mehevän tirisevät grilliantimet olivat niin suosittuja viime kesänä, että grillauspäiviä lisättiin ja...