OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauton taikanäpit loihtimassa kyyttöannosta keittiön puolellaMasuuni tuli tunnetuksi kyytön hyödyntämisestä jo keittiömestari ja lähiruokapioneeri Heikki Ahopellon aikoina. Pentti Ukkosen kasvattama kyyttövasikka onkin tullut vuosien mittaan tutuksi monille ravintolan asiakkaille.

Vuonna 2012 ilmestyi myös maatiaisruokakirja, jonka tekijöitä olivat Hannu Heikkinen, Christer Lindgren, valokuvauksesta vastannut Liisa Valonen, sekä Masuunin silloinen keittiömestari Mikko Kautto.

masuuni-jaateloSuomen kolmesta alkuperäisestä lehmärodusta itäsuomenlehmä eli kyyttö oli kuolla sukupuuttoon, sillä yksilöitä oli vähimmillään vain 50. Kyytönliha on hienosyistä verrattuna tavalliseen naudanlihaan ja mm. maito soveltuu erinomaisesti juustojen raaka-aineiksi. Jälkiruuissa voidaan käyttää ternimaitoa, kuten tämänkin vuoden kyyttöillallisella.

Jo perinteeksi muodostuneessa kyyttöillallisessa maatiaisrodun raaka-aineita käytetään monipuolisesti niin alku-, pääruoka- kuin jälkiruokapuolellakin.

Kyyttöiltaa vietetään Ravintola Masuunissa lauantaina 21.3.2015 klo 18.00 alkaen.

 

Ravintola Masuuni. Kuva: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

MENU

 

Kyyttövasikkaterriiniä, kevyesti savustettua punajuurta ja pikkelöityjä kasviksia

Art Wine vol.3 Gayda Grenache

 

Lämminsavustettua lohta, maa-artisokkaa ja siianmätiä

Grüner Veltliner Kremstal

 

Kyyttövasikkaa ”2015” ja pippurikastiketta

Trapiche Pinot Noir Oak Cask

 

Kotimaisia juustoja

Huxelrebe Auslese

 

Kyytön ternimaitoa ja vadelmaa

Chateau Le Clou Classic

 

60€ / hlö

Viinipaketti 50€

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Masuunin Äyriäisviikonloppu tuo merituoreet äyriäiset tarjolle hummerista merietanaan asti 5.-6.4.2019

Masuuni tuo merituoreet äyriäiset tarjolle hulppeana Äyriäisviikonloppuna 5. ja 6. huhtikuuta. Muuten juhla- ja tilausravintolana toimiva Masuuni on tuolloin kaikille avoinna tarjoillen kolmen ruokalajin...

TI 12.2. | Kansallinen kalakeittopäivä Masuunissa: Made uiskenteli kalakeittolounaalle

Suomalaiseen ruokavuoteen on tullut erilaisia raaka- aineisiin ja ruokaan liittyviä teemapäiviä. Nyt vuorossa on toista kertaa valtakunnallisesti vietettävä Kansallinen Kalakeittopäivä tiistaina 12.2.2019. Myös Ravintola Masuunissa halutaan...

Masuunista uniikki kala- ja äyriäispainotteinen ravintola – Umami-lohta ainoana koko Pirkanmaalla

Järvien ympäröimässä ja kalarikkaassa Tampereen kaupungissa on ollut ilta-aikaan palvelevan kalaravintolan kokoinen aukko. Masuunin uusi keittiömestari Jani Salmela paikkaa sen tyylillä simpukoin, meritryffelein, umami-lohin sekä hummerein. Maailman...