vuoden viiniravintola tinto

tinto-turkuViini-lehden järjestämän Vuoden viiniravintola -äänestyksen voittajaksi ylsi turkulainen Ravintola Tintå. Viini-lehden valitsemia finalistiravintoloita oli 20, lisäksi äänestäjät saivat ehdottaa suosikkiaan listan ulkopuolelta. Toiseksi sijoittui Grotesk Winbar ja kolmanneksi Ravintola Carelia, molemmat Helsingistä.

Vuoden viiniravintola palkitaan Messukeskuksessa lauantaina 26.10.2013 klo 11.30 Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuman näytöskeittiössä hallissa 5.

Vuoden viiniravintola -kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa, ja äänestys toteutettiin Viinilehti.fi-verkkosivulla. Äänestysvilkkaus oli ennätyksellinen: osallistujia oli vajaassa kahdessa viikossa yli 3000. Tintå vei voiton helsinkiläisistä mitalisteista komealla loppukirillään.

Vuoden viiniravintola -äänestyksen ehdokkaat olivat tänä vuonna: Ravintola Ask; Helsinki, Ravintola Carelia; Helsinki, Ateljee Finne; Helsinki, Grotesk Winebar; Helsinki, Ravintola Kuu; Helsinki, Ravintola Pastis; Helsinki, Viinibaari Vin-Vin; Helsinki, Pöllöwaari; Jyväskylä, Ravintola Vesilinna; Jyväskylä, Ravintola Musta Lammas; Kuopio, Ravintola Holvi; Mikkeli, Ravintola Puistola; Oulu, Viinibaari Vox; Oulu, Bistro Sinne; Porvoo, Ravinteli Bertha; Tampere, Ravintola Näsinneula; Tampere, Champagne bar Santé; Tampere, Ravintola Mami; Turku, Ravintola Smör; Turku ja Ravintola Tintå; Turku.

Huippuluokan viiniluentoja ja tastingeja

Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuman luento-ohjelmassa on useita kiinnostavia luentoja ja tastingeja. Perjantaina 25.10. klo 15.00 Viini-lehden Antti Rinta-Huumo esittelee Viini-lehden Vuodet viini -finalistit. Vuoden puna- ja valkoviini valitaan kuuden finalistin joukosta tänä syksynä jo kymmenennen kerran.

Yleisö voi maistella asiantuntijoiden johdolla tämän vuoden finalistiviinejä ja löytää niistä omat suosikkinsa. Ehdokkaat ovat kohtuuhintaisia viinejä Alkon normaalivalikoimasta. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

Samppanja- ja kuohuviinitastingissa sommelier Antti Uusitalo kertoo samppanjoista ja kuohuviineistä ja niiden eroista. Tilaisuudessa maistellaan muutamaa eri samppanjaa ja 4-5 erityyppistä kuohuviiniä.

Lauantaina on ainutlaatuinen tilaisuus päästä Yalumban pääviinintekijän johtamalle luennolle aiheesta Viognier ja Syrah, näiden kahden rypäleen yhdistäminen ja sen tuomat edut. Louisa Rose on Viognier-pioneeri ja tilaisuus kiinnostaa erityisesti tosiharrastajia.

Riedel master class- tastingissa maistellaan kolmea erityylistä punaviiniä. Samalla avautuu viinien koko leveä aromikirjo, niiden rakenteet ja laatuun vaikuttavat tekijät. Voit myös kokeilla miten punaviini ja suklaa viihtyvät keskenään. Luennoitsijana on Kornel Dura, Riedel.

Lisäksi viikonloppuna maistellaan argentiinalaisia ja etelä-afrikkalaisia Reilun kaupan viinejä! Tastingin vetäjinä toimivat Vernon Henn (Thandi Wines, Etelä-Afrikka) ja viinintekijä Claudio Magni (Finca La Celia, Argentiina).