Coq au vin eli kukkoa viinissä Tiiliholvin tyyliin. Kukkopadan lisäksi kiveltä löytyy paistettua maissikananrintaa, kaurattoa, juureksia, punaviinimarinoitua sipulia sekä punaviinigeeliä.

HUOM! 28.3. ASTI TAKE AWAY -RAVINTOLANA

Tiilliholviin voi laskeutua toistaiseksi vain annoksia noutamaan.

Tiiliholvin hella käy kuumana take away -menujen tiimoilta. Viikonlopuksi tarjolla ja tilattavissa on kaksi erilaista menukokonaisuutta, joista Menu 2 on muovailtavissa myös kasvismenuksi pääruokanaan ratatouillea ja kikhernepihviä.

Tilaukset perjantaille ja lauantaille tehdään saman viikon torstaina klo 15 mennessä soittamalla 020 766 9061. Menut ovat noudettavissa perjantaisin klo 16-18 ja lauantaisin klo 13-15. Minimitilaus 2kpl.

Menut ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Muita allergioita ja erikoisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan.

TIILIHOLVIN TAKE AWAY -MENUT

Menu 1

Tiiliholvin Tartar

Bouillabaisse

Tummasuklaakakkua Ja Marinoituja Marjoja

38 €/Hlö, Minimitilaus 2 Henkilöä

Menu 2

Vanilja-Palsternakkakeittoa Ja Omena-Shalottisalaattia

Burgundinpataa Ja Tryffeli-Perunapyreetä

Tummasuklaakakkua Ja Marinoituja Marjoja

38 €/Hlö, Minimitilaus 2 Henkilöä

Ravintolasulun jälkeen palataan nykynormaaliin jos hyvin käy

Tiiliholvi  on uudistanut annoskavalkadinsa mauiltaan ja raaka-aineiltaan kevättalven kylmyydessä lämmittäväiseksi. Valikoimasta löytyy niin kotimaisesta ehdasta kukosta kokattu Coq au vin kuin kotimaisesta naudan sisäfileestä valmistettu burgundinpatakin.

Yhdeksi listan pääannostähdistä on noussut maalaisranskalainen klassikko Coq au vin eli kukkoa viinissä, joka on pilkottu palasiksi Tiiliholvin tyyliin. Kivellä tarjolle tuodaan kukkopataa, paistettua maalaiskananpojanrintaa, kaurattoa, juureksia, punaviinimarinoitua sipulia ja punaviinigeeliä. Kukon keittiöön ja lautaselle löytäminen vaati kuitenkin sekä sisua että vainua. Metsästysprosessi laittoi puhelinlinjat laulamaan ympäri Suomea pitkäksi aikaa.

– Kukkoa oli ihan yllättävän vaikeaa löytää. Ja samalla selvisi sekin, että varmasti kaikki aikaisemmin Suomessa syömäni kukkoa viinissä -annosten kukot ovatkin olleet joko broileria tai kanaa. En halunnut kuitenkaan oikoa vaan päätin, että jos emme saa oikeaa kukkoa, emme sitten tee koko annosta, kertoo keittiömestari Pietari Parkkonen.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

Monikaan Parkkosen tavoittama kanalayrittäjä ei ollut nähnyt tai kokenut kukkojen kasvattamisessa kaupallista potentiaalia, tai sitten patakukon nimellä myytiin kuitenkin broileria. Lopulta Salon kaupungin Raatalan kylästä löytyi täyden palvelun ”kanatavaratalo” Ellun kanat ja munat, josta ehtoja kukkoja sai pataan kokattavaksi.

– Oli mielenkiintoista päästä käsittelemään kukkoja. Vähän jännittikin, että minkähänlaisia rimpuloita sieltä tulee, koska kukkojahan ei systemaattisesti kasvateta saati jalosteta muhkeita rintapaloja ajatellen. Mutta isoimmat kukot olivat 3-4 kilon painoisia jötiköitä, Parkkonen kuvailee tyytyväisenä.

Maalaisranskalaisen ruoan muovailu à la carte -tasoiseksi annokseksi vaati kuitenkin keittiömestarin mielestä myös mehevämpää rintapalaa lautaselle.

– Kukonliha on tummempaa ja vähän kuivempaa kuin kanan, joten se sopii pitkään haudutettavaan pataan mainiosti. Mutta koska halusimme annokseen myös hyvin mehevää lihaa, otimme siihen rinnalle myös kotimaista maissikananrintaa.

Kukot pääsevät Tiiliholvissa kokonaisuudessaan hyötykäyttöön, sillä luista keitellään tietenkin liemipohja esimerkiksi kastikkeiden valmistuksessa hyödynnettäväksi.

Keittiötaituri Mikko ”Mystinen” Mäki höyryävien patojen äärellä. Tiiliholvin keittiössä hyödynnetään raaka-aineet niin sanotusti päästä häntään tai nokasta pyrstöön, joten kukkojenkin rangat keitellään liemiksi.

Sinisimpukat jäivät edelliseltä listalta Tiiliholvin annosvalikoimaan, sillä ne olivat niin kysyttyjä. Ainoastaan lientä muovailtiin nyt pakkastunnelmiin sopivaisemmaksi. Curry-kermaliemiset simpukat ovat La Rochellen kaupungin kuuluisimpia annoksia.

Vaikka ruoka ranskalaisittain keitetäänkin, ovat esimerkiksi kotimaiset eväkkäät Tiiliholvissa lujasti arvostettuja.

– Kunnioitamme kotimaisia kaloja. Esimerkiksi kalalautasellamme on vaihtuvia kaloja juuri niille sopivin makuparilisukkein. Kotimaista kalaa on esimerkiksi graavattuna, savustettuna ja murekkeena, kuvailee ravintolapäällikkö Sami Mäyrä.

Tiesitkö? Tiiliholvista saa myös take away -herkkuja niin lounas- kuin à la carte -annostenkin muodossa. Myös esivalmisteltuja huippuannosten komponentteja, kuten kotimaisia rotukarjan fileepihvejä sekä kastikkeita on saatavilla listan mukaisesti. Raaka-aineet pakataan siten, että kotioloissa voi loihtia ravintolatason annoksen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2021: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...

Suojaisa sisäpihaterassi on avattu – Tiiliholvin patioilla ruokaillaan ja siemaillaan rennosti

Tiiliholvin sisäpiha on saanut komean kaksiosaisen patioterassin. Ravintolarakennuksen muotoa myötäilevä terassi on suunniteltu miljööseen, siemailuun ja ruokailuun sopivaksi. Paikalle voi piipahtaa vaikkapa kesken iltakävelyn suoraan...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...