Tryffelikauppaa Italiassa. Kuva: Panoramio.com, Peter Young
Tryffeleitä. Kuva: Panoramio.com, Pympe
Tryffelit tuoksuvat jälleen huumaavasti ja hurmaavat herkuttelijansa kaupungin ravintoloissa. Berthassa tryffeleitä nautiskellaan jo nyt, C:ssä ja Vinoteca del Piemontessa loka-marraskuun vaihteessa.
Ravinteli Berthaan tulevat tryffelit ovat ehtaa paikallista tamperelaista ja pirkanmaalaista laatua. Ne ovat Merja ja Vesa Jaaksin tryffelikoirien etsimiä villeinä kasvavia herkkupaloja, joilla maustetaan Berthan annoksia 5 euron lisähintaan.
Niin C:ssä kuin Vinoteca del Piemontessakin tryffelit ovat jo perinne. Piemonten annoksiin tullaan vuoleskelemaan huikeaa italialaista Alban valkoista tryffeliä 30.10.-9.11. C:n herkkupalat saapuvat sekä Italiasta että Suomesta. Jaaksien tryffelikoirat vainuavat kotipaikkakunnan aarteita myös C:n tarpeisiin. Ravintola tulee tarjoilemaan 10 ruokalajin tryffelimenun makuihin sointuvine viineineen 31.10. – 2.11.
Tryffeli on ollut raaka-aineiden aatelia jo antiikin ajoista asti. Jo pienelläkin määrällä tuota ikiaikaista mielihalujen kohdetta saa ruokaan mahtavaa ja raaka-ainekumppanin mukaan muuttuvaa makua. Aikaisempien vuosien tarjonnan perusteella luvassa on rakkaudellisia makuaistimuksia herättäviä annoksia.
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy