tiiliholvi sadankynttilanilta pari kohokohdatSadan kynttilän illat sytyttävät liekkien lisäksi myös aistit. Lukemattomien liekkien loisteessa hehkuva punatiilinen ravintolasali antaa nautiskelijoilleen tilaisuuden kokea Tiiliholvi tunnelmallisimmillaan. Illan aikana ei sähkövaloja sytytellä, vaan ateria nautitaan silkassa kynttilänvalossa.

Tunnelman lisäksi elämyksiä tarjoaa myös ruoka. Ateria alkaa ranskalaisella sipulikeitolla, jonka koostuu Tiiliholvin tapaan mm. parmesaanibrûléesta, sipuliconsommésta ja sipulimuffinista. Seuraavaksi suunnataan kohti pinaatin kera tarjottavaa läheisen Näsijärven haukea.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.
Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

– Tänä talvena on saatavilla erityisen korkealaatuista, raikkaan makuista haukea. Myös uudella listallamme oleva made on erittäin freesiä. Joskushan kyseisissä kaloissa voi olla hiukkasen mutainen maku, mutta näissä ei ole sellaisesta mausta jälkeäkään, keittiömestari Pietari Parkkonen kiittelee.

Pääruoaksi tarjolla on sisäfileepihviä ankanmaksalla ja jälkihyvänä taas säväyttää yhdistelmä tyrniä, valkosuklaata ja rosmariinia.

Hiljattain uudistunut à la carte tarjoaa myös yllätyksiä esimerkiksi härkäpapupihvitäytteisen taskumaisen leivän muodossa. Annos on siis laadittu sellaiseen muotoon, että sen voi halutessaan syödä helposti vaikka käsin. Pihvin sisälle on kätketty savujuustoa, joka haukatessa suorastaan sulaa suuhun.

– Annos on saanut paljon kiitosta. Asiakkaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä siitäkin, että täällä voi syödä käsin, Parkkonen kertoo.

Leipä sopii mainiosti nautittavaksi myös oluen kanssa, joita onkin sujauteltu laatusiiderien ohella entistä useammin myös menujen juomapaketteihin mukaan.

Mielenkiintoinen on myös tuoreen listan pääruoka-annos Näsijärven kuhaa, äyriäisiä ja kuohuviiniä, jossa on eväkkään lisäksi partaveitsisimpukoita sekä meritursasta. Näsijärven made taas on uiskennellut listalle varsin raikkaan alkuruoan muodossa. Tyrnimarinoitu haudutettu made on saanut kaverikseen palsternakkaa ja tyrniä parillakin eri tapaa.

Illan aikana yllätysmenu ei ole voimassa, mutta à la carte on tarjolla normaalisti.

100 KYNTTILÄÄ -MENU

Ranskalainen sipulikeitto Tiiliholvin tapaan
***
Näsijärven haukea ja pinaattia
***
Sisäfileepihviä, ankanmaksaa ja madeiraa
***
Tyrniä, valkosuklaata ja rosmariinia

Menu á 55 €

PÖYTÄVARAUS

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tiiliholvi sadankynttilanilta pietari parkkonen kohokohdat
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

[vc_btn title=”ILLALLINEN TIILIHOLVISSA – LAHJAKORTTI 50€” style=”modern” shape=”square” color=”warning” size=”lg” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.elamyslahjat.fi%2Ftt%2F%3Ftt%3D10480_12_181634_%26r%3D%252Flahjat%252Fillallinen-ravintola-tiiliholvi||target:%20_blank” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

LUE MYÖS

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Vapun kabinetit

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...