Sadan kynttilän illat sytyttävät liekkien lisäksi myös aistit. Lukemattomien liekkien loisteessa hehkuva punatiilinen ravintolasali antaa nautiskelijoilleen tilaisuuden kokea Tiiliholvi tunnelmallisimmillaan. Illan aikana ei sähkövaloja sytytellä, vaan ateria nautitaan silkassa kynttilänvalossa.
Tunnelman lisäksi elämyksiä tarjoaa myös ruoka. Ateria alkaa ranskalaisella sipulikeitolla, jonka koostuu Tiiliholvin tapaan mm. parmesaanibrûléesta, sipuliconsommésta ja sipulimuffinista. Seuraavaksi suunnataan kohti pinaatin kera tarjottavaa läheisen Näsijärven haukea.
– Tänä talvena on saatavilla erityisen korkealaatuista, raikkaan makuista haukea. Myös uudella listallamme oleva made on erittäin freesiä. Joskushan kyseisissä kaloissa voi olla hiukkasen mutainen maku, mutta näissä ei ole sellaisesta mausta jälkeäkään, keittiömestari Pietari Parkkonen kiittelee.
Pääruoaksi tarjolla on sisäfileepihviä ankanmaksalla ja jälkihyvänä taas säväyttää yhdistelmä tyrniä, valkosuklaata ja rosmariinia.
Hiljattain uudistunut à la carte tarjoaa myös yllätyksiä esimerkiksi härkäpapupihvitäytteisen taskumaisen leivän muodossa. Annos on siis laadittu sellaiseen muotoon, että sen voi halutessaan syödä helposti vaikka käsin. Pihvin sisälle on kätketty savujuustoa, joka haukatessa suorastaan sulaa suuhun.
– Annos on saanut paljon kiitosta. Asiakkaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä siitäkin, että täällä voi syödä käsin, Parkkonen kertoo.
Leipä sopii mainiosti nautittavaksi myös oluen kanssa, joita onkin sujauteltu laatusiiderien ohella entistä useammin myös menujen juomapaketteihin mukaan.
Mielenkiintoinen on myös tuoreen listan pääruoka-annos Näsijärven kuhaa, äyriäisiä ja kuohuviiniä, jossa on eväkkään lisäksi partaveitsisimpukoita sekä meritursasta. Näsijärven made taas on uiskennellut listalle varsin raikkaan alkuruoan muodossa. Tyrnimarinoitu haudutettu made on saanut kaverikseen palsternakkaa ja tyrniä parillakin eri tapaa.
Illan aikana yllätysmenu ei ole voimassa, mutta à la carte on tarjolla normaalisti.
100 KYNTTILÄÄ -MENU
Ranskalainen sipulikeitto Tiiliholvin tapaan
***
Näsijärven haukea ja pinaattia
***
Sisäfileepihviä, ankanmaksaa ja madeiraa
***
Tyrniä, valkosuklaata ja rosmariiniaMenu á 55 €
PÖYTÄVARAUS
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
[vc_btn title=”ILLALLINEN TIILIHOLVISSA – LAHJAKORTTI 50€” style=”modern” shape=”square” color=”warning” size=”lg” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.elamyslahjat.fi%2Ftt%2F%3Ftt%3D10480_12_181634_%26r%3D%252Flahjat%252Fillallinen-ravintola-tiiliholvi||target:%20_blank” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]