Hella & Huone viini

Tampereen ravintoloissa ollaan viinien ja hiukan muidenkin juomien vietävinä keskiviikkona 8.10. Mielenkiintoinen juomien maahantuonti- ja myyntiyritys Moestue & Cask järjestää yhteistyössä Hellan & Huoneen sekä Piemonten kanssa laatujuomien syleilyyn uppoutuvan päivän. Myös niine ruokaisine herkkuineen.

Hellassa & Huoneessa ranskalaisittain

Hella & Huone saa viinivieraan Ranskasta, kun Clement de Bertier saapuu esittelemään palkintoja niittäneen Domaine de Coussergues’n viehkoja viinejä vapaamuotoisesti ruokailun lomassa. Ravintolassa on nimittäin suunniteltu viidelle maisteltavalle viinille viisi sopivaa annoskumppania. Tiedossa on esimerkiksi mantelilastuilla kevyesti savustettua kyyhkyä, sammella täytettyä canellonia ja peuranpaistia mm. jäkäläisin lisukkein.

Menun hinta huikeine viineineen on varsin edullinen 95 euroa. Ilta alkaa klo 19, ja paikkoja on rajoitetusti. Illalliselle pääsynsä kannattaa siis varmistaa pöytävarauksella hyvissä ajoin. Varaukset suoraan ravintolasta.

PiemontePiemontessa italialaisittain

Italialaisen huipputuottaja Tenimenti Luigi d´Alessandron viinejä edustava Gaetano Saccoccio suuntaa luonnollisesti Piemonteen maistattamaan viinejä sekä kertomaan vapaamuotoisesti viinin ja ruoan yhdistämisestä. Talon viinit ovat erittäin korkealle pisteytettyjä ja maineikkaita. Il Bosco 2007 on myös on valittu vuonna 2011 neljänneksi parhaaksi syrah’ksi maailmassa ja parhaaksi Italiassa.

Gaetano on paikalla klo 17-20, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin paikkansa varmistaakseen. Tiedossa on 3 viinin tasting ja viineille sopivaiseksi luotu antipastilajitelma 20 euron hintaan. Varaukset suoraan ravintolasta.

C:ssä ammattilaisille omansa

Ravintola C:ssä järjestetään klo 11-16 ravintola-alan ammattilaisille suunnattu viini-olut-viskitasting, jossa on mukana myös vieraileva skotlantilainen olut- ja viskitähti Marc Watson. Tiedustelut: kerli@moestuecask.com

Hella & Huone
Ravintola Piemonte

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy