Annina ja Petri Kerkkänen ovat tuore aviopari ja tuore ravintoloitsijapari, mutta kokenut ravintola-alan tehotiimi.
Annina ja Petri Kerkkänen ovat tuore aviopari ja tuore ravintoloitsijapari, mutta kokenut ravintola-alan tehotiimi.
Kuvat suuremmiksi klikkaamalla

Rusticheria Stella on Annina ja Petri Kerkkäsen pitkäaikaisten toiveiden täyttymys. Oma ravintola. Valkeakoskelaisten onneksi pitkään etsitty ravintolatila löytyi aivan Valkeakosken keskustasta, jonne oli kaivattukin tällaista ruokaravintolaa. Jonne muuten tullaan varmasti taivaltamaan kauempaakin.

Rusticheria Stella on yhdistelmä rentoa italialaistyylistä ravintolaa ja sporttibaaria. Ravintolan keittiö kulkee vahvasti maku edellä. Ruoka on itse tehtyä, rentoa mutta huolella hyvistä raaka-aineista valmistettua.  Juomavalikoima tukee italialaisia makuja italialaisin viinein ja suunmyötäisin oluin.

Rusticheria sijoittuu osterian ja trattorian välimaastoon, eikä niitä ilmeisesti Stellaa lukuun ottamatta löydy Suomesta ainuttakaan. Italialainen keittiö on pariskunnalle läheinen ja Petrillä myös erittäin hyvin hanskassa, joten ravintolan tyyli sopii heille kuin nakutettu.

Vaikka Kerkkäsillä on mittava kokemus ravintola-alalta niin Suomessa kuin ulkomaillakin, on monipuolinen Stella heidän ensimmäinen oma ravintolansa.

– Etsimme pitkään sopivaa liiketilaa. Kun sopiva osui kohdalle, asiat lähtivätkin rullaamaan nopeasti. Muutama kuukausi sitten emme tienneet tästä paikasta tai oikeastaan juuri Valkeakoskestakaan mitään, Petri toteaa hymyillen.

Hiljattain avioituneella ravintoloitsijapariskunnalla on kummallakin mittava ja maineikas tausta ravintola-alalla. Petri tunnetaan Grand Hotel Tammerin keittiöpäällikkönä. Pidetty keittiötaituri työskenteli talossa peräti 13 vuotta. Annina taas toimi saman hotellin hotelli- ja ravintolapäällikkönä sekä Holiday Club Tampereen kylpylän ravintolatoimenpäällikkönä. Molemmat ovat jäseninä Chaine des Rotisseurs-järjestössä, ja Petri tunnetaan myös Pirkanmaan Keittiömestarit ry:ssä aktiivijäsenenä.

Rusticheria Stella

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy