Keittiömestari Ilkka Isotalo ja sommelier Christina Suominen

Ravintola C:ssä pääsee viehtymään hurmaavista viineistä 23.9. tavallaan tuplaten, kun ravintolassa järjestetään Double Wine Maker Dinner espanjalaisten ja itävaltalaisten viinien sekä viinintekijöiden seurassa. Illan aikana siis kaksi mielenkiintoista viinintekijää kertoo juomaluomuksistaan. Niiden kanssa nautiskellaan ravintoloitsija-keittiömestari Ilkka Isotalon viinilähtöisesti loihtimia annoksia.

Espanjan katalonialaiselta Gramonan cava-talolta ravintolaan saapuu Jenny van Lieshout ja Itävallan Gobelsburgilta Michael Moosbrugger.

– Viinintekijäillallisen suunnittelu on aina hyvin mielenkiintoinen prosessi, koska koko illallinen lähtee niin täysin viineistä. Pitää huomioida tuottajan ja maan tyyli, illallinen ei saa olla liian pitkä, että ihmiset jaksavat kuunnella, ravintoloitsija-sommelier Christina Suominen luettelee.

Kaikki lähtee siitä, että ensin Christina tiedustelee viinintekijöiltä, mitä viinejä he haluaisivat ehdottomasti mukaan. Sitten hän valikoi niistä mieleisensä tai tekee muutoksia. Kun sopivat viinit on valittu, Christina kertoo Ilkalle, minkä tyylistä ruokaa hän viineille haluaisi. Sen jälkeen Ilkka alkaa luoda annoksia.

Illallisen kuluessa tuottajien reaktiot ovat ihan erityisen odotettuja, sillä ruokahan on luotu sopimaan juuri heidän valmistamiinsa viineihin.

– Ne ovat ihan mielettömän mahtavia tilanteita, kun tuottajat kertovat mitä mieltä ovat viinin ja ruoan yhdistelmistä. Sieltä tulee ihmettelyjä, kuten ”ai tämän kanssa käy tällainenkin!”

Illallinen tulee koostumaan viidestä ruokalajista ja kuudesta eri viinistä. Menu viineineen 108€, varaukset suoraan ravintolasta.

C:ssä työskentelee maineikkaan ravintoloitsijakaksikon lisäksi hiljattain  Suomen Paras Sommelier -kisassa toiseksi sijoittunut Heidi Mäkinen sekä Vuoden Hovimestari 2014 Matti Kuukkanen.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Vappu Tampere

Vappu Tampere 2024: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden vuoden 2024 vappubrunssit ja vappulounaat. Vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen. Huom! Sivua päivitetään...

Bistro C avautui – ravintolan tarina jatkuu uusissa käsissä

Maineikkaan ja monia palkintoja voittaneen ravintola C:n tarina jatkuu ravintoloitsija Sari Sorrin ja yhtiökumppani Mia Välimäen huomassa. Kesästä 2022 asti jatkuneet neuvottelut saatiin päätökseen...

Ravintola C muuntautuu viinibaariksi uutenavuotena – viinibaari avoinna 30.-31.12.

Ravintola C pitää ovensa avoinna vielä uutenavuotena viinibaarina palvellen. Alkavaa vuotta 2023 on mahdollista juhlistaa laseittain tarjottavien viinien lisäksi myös niille sopivin syötävin. Uutta vuotta voisi...