Ravintola C:ssä pääsee viehtymään hurmaavista viineistä 23.9. tavallaan tuplaten, kun ravintolassa järjestetään Double Wine Maker Dinner espanjalaisten ja itävaltalaisten viinien sekä viinintekijöiden seurassa. Illan aikana siis kaksi mielenkiintoista viinintekijää kertoo juomaluomuksistaan. Niiden kanssa nautiskellaan ravintoloitsija-keittiömestari Ilkka Isotalon viinilähtöisesti loihtimia annoksia.
Espanjan katalonialaiselta Gramonan cava-talolta ravintolaan saapuu Jenny van Lieshout ja Itävallan Gobelsburgilta Michael Moosbrugger.
– Viinintekijäillallisen suunnittelu on aina hyvin mielenkiintoinen prosessi, koska koko illallinen lähtee niin täysin viineistä. Pitää huomioida tuottajan ja maan tyyli, illallinen ei saa olla liian pitkä, että ihmiset jaksavat kuunnella, ravintoloitsija-sommelier Christina Suominen luettelee.
Kaikki lähtee siitä, että ensin Christina tiedustelee viinintekijöiltä, mitä viinejä he haluaisivat ehdottomasti mukaan. Sitten hän valikoi niistä mieleisensä tai tekee muutoksia. Kun sopivat viinit on valittu, Christina kertoo Ilkalle, minkä tyylistä ruokaa hän viineille haluaisi. Sen jälkeen Ilkka alkaa luoda annoksia.
Illallisen kuluessa tuottajien reaktiot ovat ihan erityisen odotettuja, sillä ruokahan on luotu sopimaan juuri heidän valmistamiinsa viineihin.
– Ne ovat ihan mielettömän mahtavia tilanteita, kun tuottajat kertovat mitä mieltä ovat viinin ja ruoan yhdistelmistä. Sieltä tulee ihmettelyjä, kuten ”ai tämän kanssa käy tällainenkin!”
Illallinen tulee koostumaan viidestä ruokalajista ja kuudesta eri viinistä. Menu viineineen 108€, varaukset suoraan ravintolasta.
C:ssä työskentelee maineikkaan ravintoloitsijakaksikon lisäksi hiljattain Suomen Paras Sommelier -kisassa toiseksi sijoittunut Heidi Mäkinen sekä Vuoden Hovimestari 2014 Matti Kuukkanen.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy