Laadukkaat viinit ovat tärkeässä roolissa kaikissa ravintoloitsija Sari Sorrin ravintoloissa, niin myös kuvan Sorellassa. Kuva: Kohokohdat.fi

Maineikkaan ja monia palkintoja voittaneen ravintola C:n tarina jatkuu ravintoloitsija Sari Sorrin ja yhtiökumppani Mia Välimäen huomassa. Kesästä 2022 asti jatkuneet neuvottelut saatiin päätökseen 18.1.2023 ja uudet suunnitelmat sinettinsä. Keväällä ovensa avaa Bistro C.

C syntyi vuonna 2008 sommeliére Christina Suomisen ja keittiömestari Ilkka Isotalon käsissä muovautuen vuosien varrella ekologisesti tuotettuja lähi- sekä luonnonraaka-aineita hyödyntäväksi fine dining -ravintolaksi, pioneeriksi monella saralla.

Jatkossa C on Bistro C.

– Tarkoitus on tehdä C:stä sellainen ravintola, johon on helppo tulla ja valita listalta niin monta annosta kuin tekee mieli. Hyvän ruoan ja hyvän juoman yhdistäminen on se, mitä haluamme edelleen C:ssä vaalia, kuvailee Sorri.

Konseptin muutos fine diningista bistroksi on selkeä muutos mutkattomampaan muotoon, mutta C:n laadusta pidetään kiinni edelleen.

– Laatu tulee säilymään niin viinien kuin keittiön raaka-aineidenkin suhteen. Myös kotimaisuus on kantava voima, joka C:ssä jatkuu edelleen. Muuten haluamme vielä jättää keittiön suunnan avoimeksi.

– C:stä jäävät meille hyvät lähiraaka-aineet sekä laadukkaat viinit. Ilkka on luvannut antaa hyvät kontaktit paikallisiin tuottajiin, jotta C säilyy niissä edelleen. Myös leipäjuuri jää tänne, joten keittiössä valmistetaan jatkossakin samaa ruisleipää, paljastaa Sorri.

Jäihän aikanaan C:n paikalla toimineesta Perlastakin vahva risottoperinne.

Sorrilla on ennestään kaksi ravintolaa, Sorsapuiston laidalla sijaitseva Sasor sekä aivan Nokia Arenan tuntumassa palveleva Sorella. Yhdessä aivan rautatieaseman kulmalla sijaitsevan Bistro C:n kanssa ne muodostavat hyvien kulkuyhteyksien kolmion ja kovan kolmikon.

Sorria houkuttikin C:ssä laadun lisäksi myös mainio sijainti. Omakseen hän ei ravintolaa silti heti myyntiin tulon jälkeen rohjennut ajatella. Ajatus samalla konseptilla jatkamisesta olisi varmasti ollut todella suuri saapaspari kenelle tahansa alan konkarinkin silmissä.

– Arvostan tosi paljon Ilkkaa ja Christinaa, heidän luomaansa hienoa ravintolaa sekä tekemäänsä hienoa työtä. Kun kuulin, että C tulee myyntiin, en edes uskaltanut ajatella, että sen ostaisin. Että minulla ei riittäisi rahkeet. Mutta sitten kun juttelin Ilkan kanssa, aloin ymmärtää, että eihän C:n ihan fine diningia tarvitsekaan jatkossa olla. C voi olla myös jotain muuta.

Ystävän ja yhtiökumppani Mia Välimäen innostuttua myös C:stä alkoivatkin yrittäjäkaksikon osto- sekä bistrosuunnitelmat kehittyä.

Vaikka paljon on vielä avoinna Bistro C:n osalta, pöytiintarjoillut brunssit ja erilaiset teemaillat ja -tapahtumat siintelevät jo Sorrin suunnitelmissa. Ravintolaa kaavaillaan avattavaksi kevään kuluessa. Paljon riippuu kuitenkin remontin etenemisestä ja tietenkin oikeiden henkilöiden löytymisestä keittiöpäällikön sekä ravintolapäällikön paikalle.

– Haemme henkilöitä, joilla on sekä kokemusta että intohimoa ja halu uusiin haasteisiin. Tässä on tilaisuus luoda uraa pienessä hyvässä työyhteisössä, kuvailee Sorri.

Teksti: Kohokohdat.fi