Stefan Richter
stefan copy

Stefan Richter on charmantti sähikäinen, joka saa energiaa niin ihmisten tapaamisesta kuin luonnon hiljaisuudestakin. Amerikkalaistunut huippukokki saapuu jälleen Suomeen Suonenjoen ja mökin kutsu korvissaan.

Richter on ripeäliikkeinen ja työteliäs supliikkikaveri, joka ei koskaan tunnu jäävän sanattomaksi. Voisi kuvitella, että mies kaipaa jatkuvaa säpinää ja seurapiirisäihkettä. Stefan nauttii kuitenkin myös luonnon rauhasta, ulkona olemisesta ja myös ruoanlaitosta taivasalla. Etenkin omalla mökillään Suomessa.

– Nautin Suonenjoella kaikessa rauhassa olemisesta. Koen katiskan aamulla, lämmitän saunan, laitan ruokaa ja illalla lähden uudestaan kalaan. En ymmärrä ihmisiä, jotka matkustavat täältä ulkomaille keskellä kesää. Suomen luontohan on kauneinta mitä on! Sytyn niistä ohikiitävistä hetkistä, kun kokkailen mökilläni ystävien kanssa. Nautin muutenkin mielenkiintoisten ihmisten tapaamisesta, ruoanlaitosta ja siitä, että ruoasta voi aina oppia uutta, Stefan kuvailee.

Stefan tunnetaankin paitsi intohimoisesta ja tinkimättömästä suhtautumisesta ruoanlaittoon, myös halustaan tavata asiakkaita ravintolasalin puolella. Kaipuu rauhalliseen oleskeluun luonnon keskellä taas on vain vahvistunut vuosien myötä. Kuuma juhlinta on jäänyt vähemmälle, enemmän palaa takkapuita. Ja grillihiiliä.

Hiilillä, kaasulla tai nuotiolla – Stefan grillaa missä ja millä tahansa

Tosikokki grillaa vaikka nuotiolla lihat tikunnokassa!

Ulkogrillaus on miehen mieleen. Hän kokkaa mielellään ulkosalla niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin, sillä niin keittiö säästyy sotkulta ja ruoankäryiltä. Kun fiilis iskee, Stefan grillaa vaikka nuotiolla pihvi tikunnokassa turhia kursailematta. Kaikkein mieluiten hän pistää tulille tirisemään ehtaa New York -pihviä, makkaroita ja kunnon rasvaista possunlihaa, mielellään kyljyksiä. Kotikokkaamiseen sopivia mutta silti täydelliseen grillausnautintoon tähtääviä vinkkejä kysellessäni Stefan laukoo suuria totuuksia.

– Kannattaa pitää homma yksinkertaisena. Valitse hyvät raaka-aineet ja pitäydy kolmessa komponentissa: yksi liha, yksi lisuke ja salaattitarpeet. Lihalle lisäksi mieleistä yrttivoita ja annoksen kylkeen vaikka kunnon patonkia. Ja luonnollisesti Kansasin-kylmää Lapin Kultaa!

Stefan saatetaan tänä kesänä muuten nähdä grillailemassa Suonenjoen mökin lisäksi myös Kehräsaaressa Stefan’s Steakhousen terassilla. Siellä hehkuvilla hiilillä tulee varmasti kypsymään myös härän ulkofilee. Tässä Stefanin ohje helppoon mutta herkulliseen grillaukseen.

Härän ulkofileetä grillattuna

1kg härän ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

Puhdista ulkofileestä kalvot ja jänteet. Jätä rasva pinnalle, jotta liha grillatessa säilyttää mehevyytensä. Rasva antaa lihalle myös hyvää makua. Leikkaa filee pihveiksi. Öljyä kevyesti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa pihvejä kohtalaisella lämmöllä kunnes neste alkaa nousta pintaan. Käännä ja grillaa vielä jonkin aikaa. Nosta pihvit sitten grillin ylätasolle vetäytymään toviksi. Tarjoa pihvit maustevoin ja salaatin kanssa.

Ja epäilemättä Lapin Kullan, toim. huom.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Stefan Richterin omat arkistot

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Stefan’sissa terassinautintoja koko listan mitalta

Kesä on vihdoin starttaamassa paisteisine päivineen ja odotettu ulkosalla ruokailu ja juomailu on tosiasia. Stefan's Steakhousen terassilta on komeat näkymät niin vesille kuin kesälistan...

Stefan’s Steakhousen kevät on täynnä annoskauneutta

Stefan's Steakhousella on uusi kevättalvinen lista, jolla kirmaa laatunaudan lisäksi niin villiporo kuin possukin. Ja lautasille uiskentelevat lähijärvien eettiset eväkkäät.

Stefan’s Steakhousen talvi on poroinen, peurainen ja suklaaunelmainen

Stefan's Steakhouse uudisti listansa talven kylmästä salin lämpimään herkuttelemaan houkuttelevaksi. Maisteltavissa on niin poroa, possua kuin villiä, vapaata ja paikallista valkohäntäpeuraakin.