Maruseki-Aburi-shaketeri-maki-copy

Maruseki on profiloitunut vuosien mittaan selkeästi modernia japanilaista ruokaa tarjoavaksi ravintolaksi. Ravintolan keittiössä loihditaan annoksia, joita ei saa missään muualla kaupungissa ja joiden kiilto silmissä Marusekiin suunnistetaan kauempaakin. Uusi lista on erityisen raikas, värikäs, houkuttava ja koukuttava.

Mereneläviä on listalla nyt aiempaa enemmän: simpukoita, kalmareita ja jopa kylmäsavustettua silakkaa, mikä kiinnostaa järvikalaintoutunutta erityisesti.

– Meillä on ollut kylmäsavustettua lohta aivan alusta asti. Nyt halusimme vaihtaa sen lähijärvien silakkaan. Pidän silakasta kovasti, sen saatavuus on hyvä, eikä sitä ainakaan kalasteta liikaa. Vältämme käyttämästä uhanalaisia lajeja ja pyrimme suosimaan WWF:n vihreän listan kaloja, ravintoloitsija Leo Suzuki kertoo.

Listalla komeilee myös lähilihasta valmistettu potkuisa tartar, Beef Yukke.

– Löysimme hyvän sastamalalaisen lihantoimittajan, jolta saamme riiputtamatonta Ojalan tilan ylämaankarjan lihaa. Se on ehdottoman tuoretta ja riskitöntä raakana syötäväksi.

Kauniiden sushien ja muiden kylmien ruokien lisäksi ravintolan keittiössä loihditaan yhä enemmän lämpimiä ruokia, sillä niiden menekki on kasvanut kovasti. Ihmiset ovat alkaneet havahtua siihen, että japanilainen ruoka ei ole pelkkää sushia.

Lounaalla nyt oman maun mukaan muokattavia sushiannoksia

Myös Marusekin lounastarjonta on uudistunut. Ennen ravintolan iltatarjonta oli modernia japanilaista ruokaa, mutta lounas hyvinkin perinteistä. Moderneja susheja kaivattiin kuitenkin myös lounaalla niin paljon, että nyt niitäkin on saatavilla. Lisäksi lounaalla on nyt valinnainen sushipuoli, jossa annoksensa voi koota mieleisekseen.

– Asiakkaat esittivät toiveita, että he voisivat valita tietyn kokoisen sushiannoksen ja sen sisällön. Halusimme tietenkin tarjota sellaisen vaihtoehdon. Pyrimme muutenkin joustamaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Esimerkiksi aina uutta listaa suunnitellessamme kyselemme asiakkailta heidän mieltymyksistään.

Vaikka perinteisiäkin susheja on jonkin verran tarjolla, tullaan Marusekiin syömään etenkin ilta-aikaan nimenomaan moderneja versioita. Kun perinteisiä sushipaikkoja on putkahdellut sinne tänne, on Marusekin linjaus varsin tyylikäs ja mielenkiintoinen. Keittiön puolella on taitoa, moniulotteista näkemystä ja intoa kehittyä koko ajan. Sen huomaa myös lautasilla.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: Maruseki

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Marusekissa on sekä grilli että kokki liekeissä – Vartaat tirisevät uudessa japanilaisessa yakitori-grillissä

Japanilainen ruoka mielletään Suomessa helposti pelkäksi sushiksi, mutta Marusekissa on kuitenkin ollut jo vuosia tarjolla myös japanilaisia lämpimiä ruoka-annoksia. Ja nyt keittiössä ollaan puhkuttu...

LA 24.3. | WWF:n Earth Hour kannustaa jälleen ilmastotekoihin ruokalautasella

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Tapahtumassa näytetään maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa kannustetaan Earth...
Noutoruokaa ravintola Marusekistä

SU 1.4. | Marusekin sushibuffet saa kokit ideoimaan japanilaisen sunnuntaibrunssin

Marusekin sunnuntainen sushibuffet on vetänyt sushinnälkäisiä herkkusuita puoleensa varsin tehokkaasti. Loppukeväästä alkanut noutopöytänautiskelu sopii rentoon viikonloppuherkutteluun vaikkapa perinteisen brunssin tilalle.