Huom! Tämä juttu sisältää arkistoitavan vanhoja tietoja, mutta raakamakkaran osalta hot dogien tarina jatkuu mm. Maja/Talon valikoimissa:

Maja/Talon hot dogit ja leivät vetävät väkeä syömään ja eläväinen olutvalikoima tuopposelle

Aasialaisessa hot dogissa on korianteri-coleslaw'ta, chili-inkiväärisinappia ja wasabipapurouhetta. Sisuksissa piilossa pötköttää herkullinen makkara.
4 Delin hot dogeja saa erilaisilla täytteillä. Aasialaisessa versiossa on korianteri-coleslaw’ta, chili-inkiväärisinappia ja wasabipapurouhetta. Runsaiden täytteiden alla piilossa pötköttää herkullinen makkara. Paperikääreen sisällä on lautasliina näppärästi valmiina omassa lokerossaan.

Johan tätä kerittiin odotellakin! 4 Vuodenaikaa on avannut ravintolan vieressä toimivan 4 Delin kylkeen hodaribaarin. Grillissä paistuvat raakamakkarat pyöräytetään kuohkean sämpylän väliin runsaine täytteineen. Kyytipojaksi saa huurteisen hanaoluen.

Kauppahalliin saatiin kunnon katuruokameininkiä kertalaakista, kun talvella avannut 4 Deli sai pitkään haaveillun hodaribaarinsa auki. Kun hot dogin tähtenä on omatekoinen muheva raakamakkara ja purtavan kyljessä kylmä olut, ei mikään voi mennä vikaan. Hot dog on helppo napata lounaspurtavaksi vaikka mukaankin, jos on kiirus tai kaipuu auringonpaisteeseen murkinoimaan. Töistä palatessa taas voi poiketa haukkaamaan hodarin pienen huurteisen kaverina.

– Kaikki makkarat valmistetaan itse täällä paikan päällä suomalaisista raaka-aineista. Hot dog -makkarat tehdään Paijan tilalta tulevasta possusta ja maustetaan juuri sopiviksi hot dogien täytteitä ajatellen, ravintoloitsija Yoni Ichtertz kertoo.

Täytteitä on sitten erilaisia: saksalaistyylinen hapankaalilla, sinapilla ja rapealla pekonilla, aasialaistyylinen korianteri-coleslaw’lla, chili-inkiväärisinapilla ja wasabipavuilla sekä varsin luksukas À la Nygren, jossa on hummeri-katkarapumajoneesia, pikkelöityä kurkkua ja tilliä. Lisäksi on vaihtuva XL-hodari, johon kätketään päivän makkara. Se voi olla mitä vaan tiskiin valmistettavaa herkkua, muutakin kuin possua. Juuri sopivan pehmoiset ja kuohkeat sämpylät tulevat Royal Bakerysta. Hot dogin saa muuten myös gluteenittomana versiona.

Raakamakkaraa ja muita herkkuja myös tiskistä mukaan

Hodareiden myötä raakamakkaroiden salat alkavat varmasti avautua ihmisille paremmin. Kun alusta asti itse valmistettua täyslihamakkaraa maistaa hot dogia haukaten, pääsee heti jyvälle siitä mistä hommassa on kyse: lihasta, ei jauhoista. Käsi hamuaakin herkästi 4 Delin kylmätiskille, josta monenlaisia makkaroita saa ostaa myös mukaan kypsennysohjeiden kera. Tiskissä on taiteiltuna makkaroiden lisäksi pateita, terriinejä ja muita syöntivalmiita herkkuja. Siellä on myös erilaisia lisukkeita, joten mukaansa voi koostaa vaikka kokonaisen aterian. Tai vaikka tehdä oman hodarin. Sämpylöitäkin nimittäin saa ostaa mukaan.

Ja se sitten raakamakkaran kypsennysohje:

– Makkaraa pitää käsitellä kuin kokolihaa. Possumakkaraa kypsennetään 6-8 minuuttia. Liian pitkään kypsennettäessä se alkaa vain kuivua, kuten mikä tahansa liha. Ja tässä ei saa nyt pelätä sitä, että se on possua. Trikiinillä pelotellaan ihmisiä ihan suotta, ja onhan makkaran liha vielä suolattuakin. Jälkilämpö kannattaa hyödyntää vaikka folioon kääräisten siinä kuuden minuutin kypsennyksen jälkeen. Tärkeää on myös olla tökkimättä makkaroihin reikiä, etteivät hyvät nesteet valu ulos. Meidän makkaramme valmistetaan niin, etteivät ne poksahtele rikki grillatessa, Yoni tähdentää.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa – myös lauantaisin

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...

4 Vuodenaikaa sai uuden kabinettitilan – Varaa oma Chef’s Table tai vaikka aamiaispalaveri

Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef's Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa....
Vappu Tampere

Vappu Tampere 2021: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit – myös noutotilauksina

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2021 vapputarjontaa  – vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin omassa kodissa tai vaikkapa puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti niin pöytävarausten...