KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LePot tulee tarjoamaan rouheaa maalaisruokaa, etenkin pataruokia. Kuva: LePot
LePot tulee tarjoamaan rouheaa maalaisruokaa, etenkin pataruokia. Kuva: LePot

Huippukokki Arto Rastas avaa uuden, rennon maalaisranskalaisen ravintolan Tampereelle. Tullikamarin naapuriin marraskuun alussa avattava Bistro LePot tulee olemaan auki sekä lounasaikaan että illalla.

Ravintolaan tulee 150 asiakaspaikkaa, lisäksi baariin 50 asiakaspaikkaa ja sadan paikan terassi. Maalaisranskalainen ravintola on auki sekä lounasaikaan että illalla. Rastaan mukaan sieltä saa “tunteella tehtyä rehtiä ruokaa”.

– Spesialiteetteina meille tulee esimerkiksi fondueta ja raclettea. Perjantaisin on sikapäivä, jolloin kokonaista ruhoa vuollaan salissa. Listalla on paljon pataruokia. Rastas uskoo, että tällaiselle ravintolalle on kysyntää Tampereella.

Ravintoloitsija Arto Rastas ammentaa raaka-aineita ravintoloihinsa niinkin läheltä kuin Lempäälässä sijaitsevan ravintolansa, Villa Hakkarin, takapihalta. Myös viinimarjapensaiden lehdet kerätään talteen.
Arto Rastas ammentaa raaka-aineita ravintoloihinsa niinkin läheltä kuin Lempäälässä sijaitsevan ravintolansa, Villa Hakkarin, takapihalta. Myös viinimarjapensaiden lehdet kerätään talteen. Kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

– Tästä tulee rento, selkeästi oman rahan paikka, jossa on hyvä ruoka ja tunnelma. Haluaisin kutsua tätä iloiseksi seurusteluravintolaksi, koko kansan olohuoneeksi.

Entisen Sevillan tila on iso, joten se mahdollistaa monenlaisen tekemisen. Arto Rastaalla on ennestään kaksi ravintolaa. Toinen on yksi Tampereen kulinaarisista ylpeyksistä, Hella & Huone, ja toinen Lempäälässä sijaitseva kartanoravintola Villa Hakkari. Tampereen rautatieaseman yhteydessä toimii myös Hella & Huone Deli. Rastas omistaa myös Helsingin Kulinaarisen Instituutin.

Arto Rastas

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Uusi keittiömestari tuo karhua Bistro LePotin lautasille – Riistaviikot 6.10.-31.10.2015

Arto Rastaan Bistro LePot pamauttaa kunnon riistaviikot käyntiin 6.10-31.10. Idea riistaviikoista on saanut kipinänsä karhusta. Myyttinen mesikämmen tulee siis saapumaan tamperelaisten saataville muiden riistaisten makujen...

Vielä kerran tänä kesänä: Grilli ja savustusuuni kuumenevat Bistro LePotin terassilla

  Bistro LePot pistää grillin kuumaksi! BBQ-perjantaisin tiristetään vaihtuvia lihaisia herkkuja possusta ja karitsasta kalkkunaan. Paikalla on myös Kylmäsavukeisari suoraan savustusuunista tarjolle taikomine eväkkäine antimineen. Sekä grilli...

Bistro LePot alkaa tarjota ekologisia ja edullisia Leftover lunch -annoksia

Hävikki on ravintolassa surullinen mutta väistämätön tosiasia. Hyvää ruokaa menee hukkaan väkisinkin. Mutta nyt ravintoloitsija Arto Rastas on keksinyt hyödyntää Bistro LePotissa edelliseltä päivältä jääneen lounasruoan sekä asiakkaiden, ravintolan että luonnon eduksi.