Masu, Tao tao -possu
Masun Tao tao -possu on pulahtanut muutamaksi tunniksi olutliemeen ennen lautaselle asettautumistaan .

 

Kuvat klikkaamalla suuremmiksi

Masu Asian Bistron hiljattain uudistunut, sesonkien mukaan elävä annosvalikoima hellii sisällään mielenkiintoisia tuttavuuksia. Uutuutena paikalle ja pataan on tiensä suloisesti röhkinyt muiden muassa Tao tao -possu.

Tao tao -on pandaisesta nimiolemuksestaan huolimatta possua. Villisti veikattuna nimi juontanee Tsingtao-oluesta, jota on lorauteltu possunposkien haudutusliemeen. Keittiöpäällikkö Joni Heinikoski asettelee lautaselle miedolla lämmöllä pitkään kypsennettyä possunposkea mustalla riisiviinietikalla ja palmusokerilla maustettuna, paahdettuja seesaminsiemeniä ja som tam -salaattia.

– Possunposkia on haudutettu uunissa noin 8 tuntia Tsingtao-olutliemessä. Lisäksi annoksessa on vielä olut-karamellikastiketta.

Tao tao -possussa näkyy ravintoloitsija Hans Välimäen suvereeni kyky yhdistellä makuja. Oluessa kypsennyshän ei ole Aasiassa ihan perinteisintä juttua, mutta Tsingtao sopii makumaisemiin komeasti. Maistelisin annosta myös kyseisen oluen kanssa.

Aasialainen makukartta on viineille vaativainen

Masun keittiö suunnistaa wokkipannuineen aasialaisen makukartan mukaan, mikä vaatii viineiltäkin paljon. Vuoropäällikkö ja sommeliére Riina Nissinen valikoi ravintolan viinivalikoimasta Tao tao -possun kaveriksi mielenkiintoisen ja mineraalisen raikkaan Dr. Basserman-Jordanin Deidesheimer Paradiesgarten Riesling Kabinett’n.

– Pfalzin maaperästä tulee muuten hyvin hedelmäiseen viiniin mineraalista hapokkuutta. Tämä riesling sopii aasialaisen ruoan kanssa erinomaisesti, sillä runsas hedelmäisyys tasapainottaa aasialaisia makuja, mutta ei myöskään jää makujen taistossa kakkoseksi. Monikäyttöinen ja tasapainoinen viini sopii aperitiiviksi tai läpi aterian nautittavaksi, Riina kuvailee.

Teppanyaki-pöytä houkuttelee niin pikkujoulujuhlijoita kuin yritysvieraita kestittäviäkin

Masun erikoisuus on japanilainen teppanyaki-pöytä, jonka keskiössä on ruokaa kestittäviensä silmien edessä valmistava kokki. Teppanyaki-pöytä on löydetty jo niin tamperelaisten kuin ulkopaikkakuntalaistenkin taholta. Mikäli mielit päästä näiden herkkujen äärelle pikkujouluaikaan, kannattaa varauksen kanssa olla hereillä jo nyt.

– Mitä pitemmälle syksy etenee, sitä varatumpi pöytä on myös arkena, Riina kertoo.

Myös Masun suositut sunnuntaibrunssit ovat pyörähtäneet taas käyntiin. Teppanyaki-pöydän päälle asetellut brunssikulhot ja vadit ovat kukkuroillaan sunnuntaisin klo 13-17. Brunssi maksaa 29e/aikuinen. Ravintola.fi-applikaatiolla hinta on 25e/aikuinen 28.9 asti. Ajantasaista tietoa Masun facebook-sivuilta.

 

LUE LISÄÄ: Siivet ja Sarvet – Teppanyaki-pöydässä puikot tanassa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY




LUE MYÖS

Alihankintamessujen menu Asian Bistro Masussa

Masu Asian Bistrossa tarjoillaan rentoa Aasialaista ruokaa suomalaiseen makuun.  Aihankintamenuun on kerätty kaikki ravintolan klassikot samaan pakettiin. Tämän lisäksi ravintolassa tarjotaan Alihankintamessupassilla Sake –alkujuoma Teppanyaki...

Rentoihin ravintoloihin viehtynyt Hans Välimäki avaa jo kolmannen ravintolansa Tampereelle

Hans Välimäki avaa uuden belgialaishenkisen bistron ja pubin Tampereen entiseen matkailutaloon osoitteeseen Verkatehtaankatu 2. Näkymät Hämeensillalle ja Tammerkoskelle ovat huippuluokkaa. Myös ruoan ja juoman mauilta on lupa odottaa elämyksiä.

Teppanyaki-pöydän äärelle ensimmäisten joukossa

Masu Asian Bistron teppanyaki-pöytä on kokkausvalmiudessa!