pasi pekka mika bertha

Pontevat Berthan pojat palaavat juurilleen! Ravintoloitsijat Mika Roito, Pekka Salmela ja sommelier Pasi Mamia hätistävät heinäkuussa muut berthalaiset kesälomalle ja pistävät parin viikon ajaksi pystyyn väliaikaisravintelin, jossa tarjotaan perus-Berthaa ronskimpaa ruokaa, oivallisia oluita ja mahdollisuus päästä itse köökkiin kokkaamaan.

Ravinteli Berthan tilat vallataan alkuperäistiimin voimin pariksi viikoksi. Salmela ja Roito repäisevät ronskimmasti ja pistävät grillit kuumiksi niin sisällä kuin pihallakin.

– Palaamme tavallaan täysin juurillemme. Keittiössä on vain minä ja Pekka ja salin puolella Pasi. Ruokaa tehdään Berthasta tutuksi tulleella laadulla, mutta ronskimmin. Sillä tyylillä, joka meillä itse asiassa oli mielessä tätä liikepaikkaa hakiessa, Roito paljastaa.

Väliaikaisravinteli tuo miehille mahdollisuuden myös kokeilla erilaisia, uusia juttuja, joiden kimppuun he ovat odottaneet pääsyä näppösiään hieroskellen jo pitemmän aikaa. Sydänkesän raaka-ainerunsaus houkuttaakin jo lujasti yleensä kyseiseen aikaan yleensä lomilla laukkaavaa kokkikaksikkoa, joten odotettavissa on kosolti kesäisiä makuja ja villejä juonenkäänteitä. Menun annoskoostumus saattaa hyvinkin muuttua vähintään kerran päivässä ideoiden ja saataville tupsahtavien raaka-aineiden mukaan.

Tarjolla tulee olemaan yksi vaihtelevan mittainen menu päivittäin ja se on saatavilla myös kasvisversiona. Lisäksi on lihalauta niin sanotusti pikkunälässä paikalle poikkeaville. Juomapuolella tulee olemaan muutama viini, mutta nyt oluet nousevat aikaisempaa isommasti lavalle pullonhiplaajaksi tituleeratun Pasi Mamian osaavissa otteissa.

Ovet avataan jo päivällä ja suljetaan kun hiljenee. Sisään voi piipahtaa ilman pöytävarausta nälän tapahtuessa, sillä osa pöydistä pidetään vallan varaamattomina.

mika pekka pasi berthaAvoimet ovet – tule ja kokkaa Berthan kokeellisessa keittiössä

Mika ja Pekka täräyttävät nyt kehiin myös pitkään suunnittelemansa kutsun köökin puolelle. Asiakkaat voivat siis käydä kurkkaamassa keittiön puolella kokkien tositoimia. Myös pieni sparraaminen on miesten mukaan tervetullutta avoimien ovien kokkikikkarin tyyliin. Siitähän saattaa kukkia uusia ideoita! Ja mikäli joku kokkikollega, salitaituri tai muu innokas hygieniapassin omistava tahtoo näyttää kyntensä Berthan keittiössä, se onnistuu kyllä.

– Jos jollakulla on idea, jonka haluaisi toteuttaa, niin tervetuloa ehdottamaan, kokeilemaan ja kokkaamaan, Salmela huikkaa.

Väliaikaisravinteli on avoinna kaksi viikkoa: ke-la 1.-4.7. ja ke-la 8.-11.7.

Teksti ja valokuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

nyrillataan_kkp2

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola LiV

50 Parasta Ravintolaa -listalla Tampereen seudulta seitsemän ravintolaa – mukana kaksi uutta nousijaa

Mikä on Tampereen paras ravintola ravintola-alan ammattilaisten mielestä? Viisi Tähteä -media on julkaissut jälkeen jälleen ammattilaisarvioihin pohjaavan listan Suomen ravintolaparhaimmistosta. 50:n parhaan listalle ylsi Tampereen seudulta...

Berthan Kirsi Seppänen on Suomen Paras Sommelier 2021 – Kultaa ja pronssia Tampereelle

Ravinteli Berthan saliosaaja Kirsi Seppänen taituroi tiensä The Best Sommelier of Finland 2021 sponsored by Wines of Germany -kilpailun voittoon. Suomen Paras Sommelier -kisan...

”Better than sex”-risottokoulu, huippukokkien kotiruokaa, leipäjuurta, ravintola-annoksia marketista – Ravintolat ideoivat uusia herkullisia keinoja...

Moni ravintolatiimi on operoinut kekseliäitä noutoruokakeinoja koronakriisin keskellä. Ruoan tyylilajikin on saattanut vaihtua täysin. Nyt mennään poikkeuksellisin ja kenties rouheammin antimin, mutta mausta ja...