Ravintola C:n tiimi kokkaa Rekolan tilan raaka-aineista annoksia K-Supermarket Kuninkaankulmassa myytäväksi. Kuva. Ronja Honko

Moni ravintolatiimi on operoinut kekseliäitä noutoruokakeinoja koronakriisin keskellä. Ruoan tyylilajikin on saattanut vaihtua täysin. Nyt mennään poikkeuksellisin ja kenties rouheammin antimin, mutta mausta ja laadusta tinkimättä. Ruokaa myydään niin takaoven kautta, marketin palvelutiskistä kuin drive-in-tyyliin auton ikkunoistakin. Ja nekin ravintolat, jotka ovat ovensa ja keittiönsä sulkeneet, myyvät edelleen lahjakortteja – tai vaikkapa lautasiaan, lihojaan ja leipäjuurtaan. Myös kokkeja kotiin on saatavilla!

1RAVINTOLA C: Annoksia K-Supermarket Kuninkaankulmasta – Pientuottajien raaka-aineet käytössä

Ravintola C on startannut upean yhteistyön K-Supermarket Kuninkaankulman kanssa. Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo on kaavaillut kauppias Mikko Salmian kanssa jo pitempään uudenlaisia ruokakuvioita, jotka konkretisoituvat nyt ajan ja ajoituksen ollessa aivan täydellinen.

– Valmistan Kuninkaankulmaan paikalliskalakeittoa Rintamaan Pekan kalasta ja punajuurivuokaa Rekolan tilan punajuurista. Arthouse Cafe Kehräsaaren vegaaninen laksakeittokin tulee sinne myyntiin. Olemme pitkään puhuneet Mikon kanssa näistä, mutta nyt kun on aikaa toteuttaa, niin laitetaan tuulemaan! kuvailee Isotalo innostuneena.

Kauppareisulla voi siis ostaa näpsäkästi mukaan laatuannoksia, joita nauttimalla tukee sekä kaupungin kärkiravintolaa että paikallisia pientuottajia. Ravintola C:n keittiöstä saadaan näillä näkymin myös pääsiäisherkkuja samaisen kaupan tiskistä ammennettavaksi.

– Tarkoitus on hauduttaa pääsiäiseksi lampaanlapaa palvelutiskistä myytäväksi. Se on timanttinen tuote, johon Mikko viime kesänä rakastui, kun kävin sitä hänelle grillaamassa, Isotalo paljastaa.

Isotalon voi muuten tilata kotiinsa kokkaamaan kuka tahansa melkeinpä mitä tahansa, kunhan vaan aikataulut sattuvat osumaan yksiin. Tarjouspyyntöä vaan menemään.

K-Supermarket Kuninkaankulma, Kuninkaankatu 14

2KAJO: Osta risottokurssi tai tilaa kokki kotiin grillaamaan – Myös take away starttaa pian

Marko Simunaniemi möi hattunsakin. Kuva: Ronja Honko

Ravintola Kajo pisti todella idearikkaan Mesenaatti-joukkorahoituskampanjan pystyyn. Kajolaisia voi tukea ostamalla esimerkiksi ravintolan itse kasvattamaa alkuperäistä IRJA-leipäjuurta, hilloa, starttipaketin kombuchan valmistukseen tai tilata tulevaksi kesäksi Kajon kokin kotiinsa grillaamaan ruokatarjoiluineen päivineen. TÄÄLLÄ myynnissä on muiden muassa myös risottokursseja, lautasia ja nimikoituja tuoleja ravintolaan. Entä onko Antti Tuisku -faneja kuulolla? Myynnissä on Kajon vieraskirjan sivu, jossa on Tuiskun nimikirjoitus.

– Tämä mökki kun on aina ollut tekijöidensä näköinen, niin luonnollisesti näin kävi myös tälle rahoituskampanjalle. Ideat on synnytetty Kajossa istuessa, Vellun ja Panoksen kanssa kolmistaan juttelemalla. Meille on myös ajan saatossa kertynyt erilaisia ”matkamuistoja” ja meidän mielestä oli enemmän kuin soveliasta laittaa nämä historialliset reliikit nyt jakoon. Ajattelemme tätä vallitsevaa tilannetta tavallaan myös niin, että se muistuttaa meitä itseämme siitä, mikä tässä tekemisessä on tärkeää ja mihin tämä meidän tekeminen perustuu, Marko Simunaniemi summaa.

Matkamuistoista puheen ollen, jopa ravintoloitsijan hattu oli kaupan, mutta se on keritty jo ostaa pois. Muita myyntiartikkeleita piisaa kyllä, kuten tällä porukalla roimaa ideointivoimaakin.

– Hittituotteeksi on ehdottomasti muodostunut ”Better than sex” -risottokoulu. Panagiotis kun tekee maan parhaat risotot niin ymmärrettävästi kansa haluaa tulla ottamaan oppia tältä suurelta mestarilta, Simunaniemi paljastaa.
Kajo aloittaa 4.4. myös noutoruoan myynnin sekä kotiinkuljetukset. Ruokaa operoidaan jatkossa keskiviikosta sunnuntaihin. Tiiraa tarkemmat ja täysin ajantasaiset speksit ravintolan fb-sivulta.
Kajo, Rautatienkatu 12

 

3HUBER: Lihakaupasta dry aged -herkkuja mukaan

Huber myy mukaan lihaisia dry aged -antimiaan. Kuva: Jussi Koivunen

Hiljattain parhaan lihan ravintolaksikin äänestetty Huber on laittanut lihakaupan pystyyn. Tarjolla on vaihtuvia dry aged -herkkuja esimerkiksi naudan entrecote’sta lypsylehmän fileeselkään 70 euron kilohintaan. Myynti on käynyt mehevänä!

– Lihan ulosmyynti on saanut erittäin myönteisen vastaanoton ja kyselyjä on tullutkin, että jatkuuhan samanlainen palvelu jatkossakin. Vaikea voi olla lopettaa sitä. Ja miksi itse asiassa lopettaisikaan, jos on special-tuotetta, jolle löytyy myös kysyntää kotigrilleihin, ravintoloitsija Mika Roito tuumaa.

Roito paljastaa, että tiimillä on mietinnässä myös Huberin ulosmyyntituote.

– Miksei se voisi olla jotain todella lohturuokien aatelia; vaikkapa savustettua lihaa ja mac and cheese -tyylistä tarjoilua?

Huberin lihakauppa palvelee torstaisin klo 14-18. Ostopäätökset tehdään paikan päällä ja valmistusvinkit saa tietenkin mukaan.

Huber, Aleksis Kiven katu 13

4RAVITSEMISLIIKE AISTI: Tuttuja aistikkaita makuja mukaan

Haukikalapuikot, mätimoussea & krossiperunaa teki paluun Aistin tämän viikon take away -menulle. Kuva: Ronja Honko

Ravitsemisliike Aistin tiimi touhuaa keittiössään tuttuja makujaan niin alkuruoka-, pääruoka- kuin jälkiruokarintamallakin, mutta nyt mukaan noudettavassa muodossa. Ravintolan fb-sivuilla julkaistavalta vaihtuvalta take away -listalta löytyy lukuisia annoksia mistä valita ja koota vaikka pitempikin menukokonaisuus kotona nautiskeltavaksi. Parhaillaan tilattavissa on esimerkiksi tiimimme hurmannut Haukikalapuikot, mätimoussea & krossiperunaa. Herkkuihin pääsee käsiksi tekemällä tilauksen joko soittamalla 03 223 2040, WhatsApp-viestillä numeroon 044 7700550 tai sähköpostilla varaukset @ aistiravintola.fi.

– Maailman mullistuessa ympärillämme yhä edelleen emme voi tällä hetkellä tarjota mahdollisuutta herkutella meillä paikan päällä, mutta me aistilaiset haluaisimme tarjota pieniä hyviä hetkiä arkeen kodeissa hyvän ruoan merkeissä. Jatkamalla käyntejänne meillä annoksia noutamalla, olette tärkeänä osana pitämässä rattaat pyörimässä. Yhdessä me selviämme! kertoo Aistin tiimi fb-sivullaan.

Take away -ruokia voi tilata tiistaista lauantaihin klo 12-18. Tilatut annokset noudetaan suoraan Aistista klo 13-18. Katso viikon menu ja ajankohtaiset asiat ravintolan fb-sivulta.

Ravitsemisliike Aisti, Hallituskatu 19

5PLEVNA: Plevna kokkaa noutoruokaa – Ilmainen kuljetus reilulle alueelle

Plevna kokkaa noutoruokaa – Ilmainen kuljetus reilulle alueelle

Panimoravintola Plevna palvelee noutoruoin ja kuljetuksin. Keittiö kokkaa annoskimaraa uudelta Take Away -menulta. Annoksia voi joko käydä noutamassa paikan päältä tai tilata kotiin sekä työpaikalle. Olutkauppakin palvelee tuttuun tapaan, joten mukaansa voi noukkia myös ruokajuomat!

6PERISCOPE: Karanteeniboxeissa kotiruokaa sekä noudettuna että kotiin kuljetettuna

Noutoruokaa Periscopesta
Arto Rastas ja Periscopen karanteeniboxi. Kuva: Arto Rastas/Periscope

Ravintola Periscope myy ”karanteeniboxeja”, jotka sisältävät sekä kylmänä että lämpimänä nautittavia ruokia. Boxin mukana tulee myös tuoteselosteet sekä tarjoiluohjeet. Yksi boxi sisältää noin seitsemän kiloa ruokaa. Laatikon hinta kotiovelle toimitettuna on 80 euroa ja ravintolasta noudettuna 70 euroa. Yhdestä boxista riittää ruokaa useammallekin päivälle esimerkiksi nelihenkiselle perheelle.

– Ajatuksena on myydä kotiruokatyylisiä, kohtuuhintaisia ja lapsillekin sopivia ruokia helpottamaan ihmisten arkea poikkeusolojen vallitessa. Lihapullia, keittoja, patoja, muusia ja kermaperunoita ilman suurempia koukeroita, mutta rakkaudella ja ammattitaidolla valmistettuna, ravintoloitsija Arto Rastas kertoo.

Boxien tilaaminen ja maksaminen tapahtuu Table Onlinen kautta. Toimitukset keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lisää aiheesta TÄÄLLÄ, ajatasaisimmat kuviot ravintolan fb-sivulla.

Periscope, Kauppakeskus Ratina

7GASTROPUB TUULENSUU  – Eri Gastropubien annoksia ja olutta mukaan

Gastropub Tuulensuusta saa noudettuna esimerkiksi schnitzeliä tikkuperunoilla. Kuva: Hanne Halonen ja Toni Honko

Gastropub Tuulensuu on muovautunut Gastropub-perheen noutoruoka- ja noutojuomapisteeksi! Vaikka Gastropub Kaleva, Deli 1909 & Winebar ja Tapas Bar Inez eivät ruokailevia asiakkaita juuri nyt voi palvellakaan, saa Tuulensuun keittiöstä sekä niiden että Tuulensuun omalta listalta poimittuja annoksia. Koko maku- ja tyylikimara on siis  saatavilla samasta noutopisteestä Hämeenpuiston ja Puutarhakadun kulmasta. Ja juomia myydään edukkaasti mukaan 5,5%:n vahvuuteen asti. Lisää asiaa ja menu nähtävillä TÄÄLLÄ.

Gastropub Tuulensuu, Hämeenpuisto 23

8BERTHA: Keittiömestarin ruokaa takaovelta ja ilmaisella kotiinkuljetuksella

Take Away Bertha
Mika Roito (vas.) ja Markus Saavalainen myyvät ruokaa Berthan takaovelta. Myös kotiinkuljetus onnistuu ennakkotilauksesta. Kuva: Sampo Pystynen

Mietitkö koskaan, mitä vaikkapa Mika Roito kokkaa ja pistää popsien kotonaan? Bertha tarjoaa nyt tilaisuuden syödä yhtä hyvin kuin keittiömestarin kotona! Joka tiistai Berthan keittiössä kokataan noudettavaksi kolmea erilaista ruokaa. Ruuat on pakattu uuninkestävään rasiaan, joten ruoan voi tuikata siinä suoraan ”tulille”. Pakkauskoko on 1,5kg ja hinta 30€/pakkaus. Yhdestä pakkauksesta riittää ravintolan mukaan neljälle henkilölle tai kahdelle erittäin nälkäiselle teinille. Ruuat on suunniteltu säilymään vähintään viisi päivää jääkaapissa, joten ruokailuvarenttia on. Annokset ovat noudettavissa Berthan takaovelta tiistaisin klo 12-18, mutta niitä saa ennakkotilauksesta myös veloituksettomalla kotiinkuljetuksella Tampereen alueella klo 10-12. Kauemmaksikin voi toimituksia tiedustella. Maksu tapahtuu vain kortilla ja rahastus maksupäätteellä toimituksen yhteydessä. Kotiinkuljetukset vain ennakkotilauksella sähköpostiin Markus.Saavalainen @ ravinteli.fi otsikolla: KOTIINKULJETUS.

Bertha, Rautatienkatu 14

9VAIHMALAN HOVI: Drive-In – Tarjoilijat kiikuttavat annokset suoraan autolle

Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi palvelee ”drive-in-ravintolana”. Ruoat tilataan soittamalla, tekstarilla tai WhatsApp-viestillä numerosta 0404825655, kurvataan autolla pääoven eteen ja tarjoilijat kiidättävät annokset suoraan autolle. Maksu suoritetaan kortilla auton ikkunasta ja ei kun menoksi! Myös ravintolan oma kotiinkuljetuspalvelu ainakin arkilounaille on jo viritteillä: 2km säde 2€, 5km säde 5€ ja 10km säde 10€.

Vaihmalan Hovi, Vaihmalantie 144, 37600 Lempäälä

10LOS POLLOS: Los Pollos kokkaa ja kiidättää noutoruokaa – Ilmainen kuljetus Foodoralla ja ravintolan toimesta

Herkuttelua ei ole kielletty! Kotona tai työpaikalla voi siis edelleen nauttia hyvästä ravintolaruoasta joko noudettuna tai kuljetettuna. Ja nyt jos koskaan on aika suosia paikallisten yrittäjien kotimaisista raaka-aineista valmistamaa laadukasta ruokaa. Sitä kokkaa muiden muassa mehevästä grillikanastaan tunnettu Los Pollos, joka tarjoaa annoksilleen ilmaisen kotiinkuljetuksenkin.

Los Pollos kokkaa ja kiidättää noutoruokaa – Ilmainen kuljetus Foodoralla ja ravintolan toimesta

11Purebite: Ruokalähetit ovat nyt todella tärkeitä ja tekevät arvokasta työtä

Purebite: Ruokalähetit ovat nyt todella tärkeitä ja tekevät arvokasta työtä

Ravintola Purbite elää muiden kaupungin ravintoloiden tapaan jännittäviä aikoja, mutta monista epävarmuustekijöistä huolimatta tilanne on vielä toistaiseksi ollut hallittavissa. Poikkeuksellisen suositussa lounaspaikassa ruokatoimitusten menekki on onneksi paikannut ravintolasalin hiljentymistä, joka sekään ei ole kokonaan tyrehtynyt.

12Tilaa ikäihmiselle ruokaa kotiin – Myös pienet ravintolat ja catering-yritykset toimittavat

Tilaa ikäihmiselle ruokaa kotiin – Myös pienet ravintolat ja catering-yritykset toimittavat

 

13Enemmän Tampereen ja ympäryskuntienkin take away -tarjontaa löytyy TÄÄLTÄ.

HUOM! Koska elämme nopeasti vaihtuvien tilanteiden korona-aikoja, kannattaa tarkistaa tiedot varmuuden vuoksi vielä ravintoloiden omista some-kanavista ennen tilauksen tekemiseen ryhtymistä. 

Ravintolalahjakortit Tampereen ravintoloihin – Tue ravintoloita ja hemmottele muita!