Suomalaisen Klubin Ravintola palvelee osoitteessa Puutarhakatu 13. Yrityksen catering-palvelu toimittaa ruokaa myös keskusta-alueen ulkopuolelle.

Viime päivinä on tullut ilmi aikuisten lasten huoli seniorivanhemmistaan. Yli 70-vuotiaita on ohjeistettu pysyttelemään karanteeniolosuhteissa kotosalla. Ruoan perässä ei onneksi ainakaan tarvitse enää kauppaan tai ravintolaan livahtaa, sillä moni toimija on reagoinut koronatilanteeseen lähikontaktit jopa tyystin poistavin keinoin.

Näppärä ratkaisu on ottaa suoraan yhteyttä lähikulman ravintolaan ja kysyä mahdollisuudesta toimittaa ruokaa ja juomaa suoraan seniorin oven taakse. Se onnistuu onneksi tyystin ilman lähikontaktia.

Tampereella tilanteesta hyvä esimerkki on Armas C’atering, joka kertoi toimittavansa Suomalaisen Klubin ravintolan ruokia lähialueen ikäihmisille. Toive tuli itse asiassa suoraan Suomalaisen Klubin ravintolan senioriasiakkailta, jotka olivat huolissaan ruokailumahdollisuuksistaan.

– Eritysesti Klubin iäkkäämmät asiakkaat ovat olleet huolissaan miten järjestää ruokailunsa nyt, joten toimitamme vanhuksille annoksia kotiin. Maksaa voi käteisellä, kortilla tai käyttää lounasseteleitä, ravintoloitsija Christina Suominen kertoo.

– Take away on nyt todella suosittua! Catering-palvelumme kuljettaa ruokaa Tampereella myös keskustan ulkopuolella. Lounasaikaan klo 11-14 emme veloita lainkaan kuljetusmaksua. 10 euron lounas ei ole tietenkään yhtä laaja toimitettuna kuin paikalla syödessä. Siihen sisältyy lämmin ruoka, salaatti ja leipä.

Myös omaiset hakevat mukaan ruokaa karanteenissa oleville. Karanteeni- ja muihin riskiryhmiin kuulumattomille myös ruokailu ravintolassa on edelleen turvallista, sillä hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan säntillisesti.

– Ravintolassa tilanne on pitkälti muuttunut niin, että Klubilla syödään eri kabineteissa todella väljästi. Emme salli kokouksia tai muita suuria ryhmiä. Tarjoilemme ruokia pöytään annoksittain suoraan keittiöstä, eli linjastoon ei tarvitse jonottaa. Jälkiruokia on laitettu esille yksittäisinä annoksina niin, ettei samasta kulhosta tarvitse kauhoa, Suominen kuvailee.

Sama suuntaus on oivallettu muissakin kaupungiessa Suomessa ja pohjolassa. Esimerkiksi Tukholmassa ravintola Sue Ellen toimittaa lounas- ja illallisruokia edullisesti lähitienoon asiakkaille. Samassa yhteydessä ravintola on kutsunut muitakin ravintoloita talkoisiin auttamaan riskiryhmään kuuluvia ja kaikista heikoimpaan asemaan joutuneita ihmisiä.

https://thatsup.se/stockholm/article/krogen-vill-hj%C3%A4lpa-de-%C3%A4ldre-h%C3%A4mtmat-f%C3%B6r-45-kronor/

TAKE AWAY: Ravintolat mukautuvat kriisitilanteeseen – Nouda tai tilaa ruokaa helposti ja halvalla

Ravintolalahjakortit Tampereen ravintoloihin – Tue ravintoloita!