Artikkelia päivitetään ja seuraamme tilannetta tiiviisti.

Tampereen ravintolat mukautuvat parhaillaan koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen ja pyrkivät palvelemaan asiakkaita entistä monipuolisemmin. Melkein kaikista ravintoloista voi nyt joko käydä hakemassa tai tilata ruokaa hyvin edullisesti kotiin tai työpaikalle. Laadukasta, maukasta ja hygienisesti valmistettua ravintolaruokaa voi siis nautiskella tyystin turvallisesti myös omissa oloissaan. Monesta ravintolasta saa noukittua kyytiin myös annoksille sopivat tasokkaat juomat!

Nyt kannattaa välttää marketeissa tungeksimista ja joko tilata tai noutaa ravintolaruokaa kotiinsa samalla paikallisia ravintolatoimijoita tukien. Koska monella ravintolalla on myös alkoholijuomien ulosmyyntioikeudet, voi passelit ruokajuomat voi ostaa kyytiin samalla reissulla.

– Todella moni ravintola myy nyt ruokaa mukaan niin kauan kuin ravintolat vaan saavat olla auki. Ottakaa ihmeessä yhteys ravintoloihin ja hakekaa ruokaa sieltä, eikä ruuhkaisista marketeista, vetoaa Astorin ravintoloitsija Henry Olander.

Olander toteaa lisäksi, että mikäli ruokaa ei noudeta tai tilata ravintoloista, tulee pian eteen tilanne, jossa ruokahävikki on suunnaton. Siihen ei kenelläkään meillä ole varaa etenkään tässä tilanteessa.

Muiden muassa näistä ravintoloista saa ruokaa noudettuna ja/tai Woltin, Foodoran tai ravintoloiden itsensä toimesta kotiin/työpaikalle kuljetettuna:

Aisti (ruokaa mukaan), Aloha Ramen, Bertha (ruokaa mukaan ja kuljetettuna tiistaisin), Fujimi, Grillsson, HOAX (ruokaa mukaan ja kuljetettuna, Hygge (lounasta mukaan), Kaffila (salaatteja, toasteja yms. kahvilatuotteita Hallituskadun take away -luukusta), Kattila (lounas mukaan, soittamista etukäteen suositellaan), Los Pollos, Malabadi, Manhattan Steak House (ruokaa mukaan), Mama Bear (erilaisia puuroja, smoothieita jne. mukaan), Naughty BRGR, Tacos’n’Tequila (ruokaa mukaan ja kuljetettuna), Panimoravintola Plevna (ruokaa mukaan tai kotiinkuljetuksella + panimon omat vahvatkin oluet), Pepperit, Public House Huurre, Purebite, O’Connell’s, Pancho Villa Hämeenkatu ja Satakunnankatu, Sitko Pizza, Suomalaisen Klubin ravintola (lounasta mukaan ja toimitettuna), Wanha Tappi (lounasta kotiinkuljetuksella), Zarillot (ruokaa mukaan).

Gastropub Tuulensuu on muovautunut gastropubien ”take away -keskuskeittiöksi”. Sieltä saa annoksien ohella(!) noudettuna mukaan myös alkoholijuomia 5,5%.

– Armas C’atering toimittaa Suomalaisen Klubin ravintolan asiakkaille ruokaa työpaikoille ja kotiin keskustan alueella lounasaikaan. Ruokaa saa mukaan myös. Eritysesti Klubin iäkkäämmät asiakkaat ovat olleet huolissaan miten järjestää ruokailunsa nyt, joten toimitamme vanhuksille annoksia kotiin keskustassa. Maksaa voi käteisellä, kortilla tai käyttää lounasseteleitä, ravintoloitsija Christina Suominen kertoo.

Vähän kauempana Ylöjärvellä Bistro Miss Ada palvelee sekä noutoruoin että kotiintoimituksin. Myös Bistro Mustavuori myy ruokaa mukaan, samoin Valkeakoskella Sauna Bar & Grill. Lounasta saa mukaan myös Valkeakosken Stellasta. Kangasalan Paakarista saa mukaan ruokaa ja Lempäälän Vaihmalan Hovista lounasta niin noutaen kuin kuljetettunakin. Sastamalan puolelta Herkkujuustolan Juustotuvasta taas saa mukaan sekä ruokaa että juomia 5,5% asti.

Tom & Crill Lielahti on siirtynyt kurvailemaan ruokarekallaan markettien pihoihin ja toimittaa annoksia myös kotiin. Ravintola tiedottaa fb-sivuillaan näin: ”Olemme koko viikon Lielahden Gigantin edessä ruokkimassa kansakuntaa klo 10- 14. Mietimme myös ilta-aikoja, jos tarvetta on. Ruokalista kasvaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Kaikki ruoka pakataan erikseen mukaan ja sen voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Toimitamme myös ruokia kotiin Lielahden, Lentävänniemen ja Siivikkalan alueella.”

Seuraavista Juveneksen ravintoloista saa ruokaa paikan päällä ja/tai mukaan:

Frenckell & Piha (ruokaa paikan päällä sekä mukaan, myös opiskelijoille Kelan tuella)
Live (ruokaa mukaan, myös opiskelijoille Kelan tuella)
Saarni (ruokaa paikan päällä sekä mukaan. Myös leivonnaisia)

Kannattaa myös muistaa, että ravintoloita voi tukea herkullisesti myös ostamalla lahjakortin joko itselle tai lahjaksi ja käyttää sen vaikka paljonkin myöhemmin. Samalla tuet paikallisia toimijoita juuri nyt, kun saleissa on väljempää ja autat pitämään yritysten pyörät pyörimässä. Pienelläkin ostolla on suuri vaikutus. Pidetään yhdessä paikallisten toimijoiden puolia tässä tiukassa tilanteessa.

Säilytetään kaupunkimme ravintolakirjo – Käy syömässä, osta lahjakortti, nouda tai tilaa ruokaa kotiin